Am deschis acest subiect, pentru ca am observat ca multi crestini si nu numai, cand vorbesc despre islam considera aceasta religie ca fiind una dura, si pe musulmani ca fiind adeptii violentei.
Ce este jihadul? Ce spune Quranul despre jihad?
Despre ce este vorba de fapt?
Thread: Jihadul
Results 21 to 30 of 31
|
|
-
04-10-2006, 10:13 PM
-
04-17-2006, 05:46 PM
ok.Osa incerc sa pun citeva intrebari la care nu nu le pot gasi raspunsul!
Care este responsabilitatea Islamului in actele teroriste?(fiindca ideea ne duce la originii,la Coran si la Mohamed!)Lamuriti-ma asupra raporturilor care intretine din secolul 7-lea,aceasta religie cu politica,cu razboiul sfint,si cu modernitatea?
Islamul la inceput sau la origini a fost el razboinic?in privinta Jihadului vezi surele(9:5;9:29;9:36)acum depinde ce fel de Coran posezi tu.
As vrea sa va mmai intreb ce stiti voi despre "Versetele satanice" ,lansata la 14 februarie 1988,aceasta carte a dus la condamnarea la moarte a scriitorului Salman Ruhdie,(22:51-52).Cum se explica aceasta?
-
04-17-2006, 05:52 PMEste un singur Quran in lume , si in orice traducere exista aceeasi versete si sure . Asa ca te rog sa cauti un Quran si sa copiezi din el versetele .
Originally Posted by alba
Si te rog frumos sa scrii un subiect nou cu intrebarile tale la forumul intitulat "Islamul" .
-
04-17-2006, 07:51 PM
Ahmed Salman Rushdie s-a nascut in Bombey,dupa care s-a mutat in Pakistan,apoi in Marea Britanie unde si-a facut si studiile si de aceea este considerat autor britanic.Dupa ce a scris versurile satanice el a fost condamnat pana si de musulmaniidin in India,pt blasfemiile la adresa Profetului Mohamed.Dar,iranianul Ayatollah Khomein l-a condamnat la moarte si chiar a oferit recompensa pt cel ce il va omari.Cartea nu este o blasfemie numai la adresa islamului,dar si la adresa politicii din acea vreme.Multe editii ale cartii au fost arse in strada si inca nu s-a ridicat sentinta cu moartea.Dar Rushdie beneficiaza de protectia Marii Britanii si acum traieste in New-York,dar umbla cu bodyguarzii dupa el si nu prea iese in public,desi a castigat o gramada de premii pt operele sale,chiar si pt Versurile satanice.
Si acum ,Alba,cum a reactionat societatea musulmana cand Profetul Mohamed a fost caricaturizat ?Cum ar reactiona crestinii daca asa ceva s-ar intampla cu Isus?
Bineinteles ca nu este ceva de acceptat,si asta nu inseamna ca musulmanii sunt teroristi,ci pur si simplu sunt datori in fata lui Allah sa-si apere credinta,iar o astfel de carte duce la o alta viziune asupra islamului.Si,chiar aceasta sentinta a fost pusa de un ortodox ,
Ayatollah Khomein,nu de un musulman.
-
membru de onoare

04-18-2006, 12:42 AM
In Islam raspunderea este personala si ea apartine oamenilor,adica fiecare va raspunde pentru faptele sale si pentru modul in care a aplicat religia lui;Islamul nu a coborat cu sabia asa cum inteleg mintile inguste ci cu pace,asa cum este si salutul nostru ,de fapt:Assalamu aleikum=pacea asupra voastra!
Ceea ce creaza cunostintele islamice in ziua de astazi (adica mass media )este total diferit de ceea ce este de fapt,asa ca "Citeste !" ;nu este cu putinta silirea la credinta,iar lupta nu poate fi inceputa de musulmani,insa ei se pot apara - este firesc,nu?.
Pentru ca sa intelegi un verset nu-l poti scoate din context ,asa cum nici din gramatica nu poti invata prin ce este exprimata o parte de propozitie daca nu stii ce este aia o propozitie,nu-i asa?
Din pacate insa, multi dintre cei care vorbesc despre Islam sunt precum magarul care duce carti ...
-
Deosebit

04-19-2006, 10:35 AMOh,fetelor,este remarcabil efortul vostru!
Allah(SWT) sa va rasplateasca pe masura!
-
04-19-2006, 11:30 AM
Eu nu ma bag la subiectul asta dar apropo de catalogarea unor masacre ca cel mai mare sau cel mai crud sau cel mai... cel... cumcatalogati Hiroshima si Nagasaki? Asta o fi fost cel mai bland? sau nu se pune ca nu era in numele nici unei divinitati ...
-
04-20-2006, 01:04 PM
Hiroshima si Nagasaki au fost in numele puterii...bombardamentul lor a fost un act de putere, caci, asa cum au spus si americanii, acestea puteau fi evitate.La fel puteau fi evitate si alte bombardamente, in care au fost sacrificati doar civili nevinovati.
Ce sa mai zic?
Atata timp cat nici macar nu cunoastem religia altora, cum putem pretinde ca cunoastem mentalitatea si felul de a fi a unui popor?
Nu este de mirare ca se ivesc noi conflicte...insa este de regretat ca uitam de asemanarile si de baza comuna a religiilor, si ca ne cramponam doar pe diferente, si mai rau, ca puterea si banul au devenit religia moderna.
-
05-04-2006, 07:07 PM
Am primit acum citeva zile un articol de la un grup la care am fost inscrisa( http://groups.yahoo.com/group/mehroz/join) si am primit un articol pe care o sa-l postez.Mi s-a parut interesant si se leaga cu aceasta tema.Sper sa intelegeti caci e in engleza.

.
-
-
Banned
05-07-2006, 02:41 AMMultumim Alba pt postarea ta.
Oare cand va fi clar pt toata lumea?
Inchallah curand
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |