Depinde la ce fel de jihad te referi..si faptul ca o femeie sta acasa si isi creste copiii este considerat jihad si mersul la pelerinaj de catre femei este considerat jihad,asa cum a spus Profetul saaws.
Cred ca termenul de jihad se confunda cu cel de razboi.
Prin Jihad Intelegem folosirea tuturor energiilor si resurselor pentru a stabili sistemul islamic de viata, pentru a obtine favoarea lui Allah. Jihad este un cuvant arab care Inseamna sa iti Incerci propria limita. Este un proces continuu. in prima sa faza un musulman Invata sa-si controleze propriile sale dorinte si intentii rele. Trebuie sa ne straduim din greu pentru a atinge aceasta. Acest Jihad este Inauntrul nostru si este baza Jihadului profund, adica stabilirea Maruf (drept) si Inlaturarea Munkar (rau) din vietile noastre si din societate. (sursa www.islam.ro)
Thread: Jihadul
Results 1 to 10 of 31
|
|
-
04-10-2006, 10:13 PM
Am deschis acest subiect, pentru ca am observat ca multi crestini si nu numai, cand vorbesc despre islam considera aceasta religie ca fiind una dura, si pe musulmani ca fiind adeptii violentei.
Ce este jihadul? Ce spune Quranul despre jihad?
Despre ce este vorba de fapt?
-
membru de onoare

04-11-2006, 04:20 PM
-
04-11-2006, 05:36 PM
The most excellent Jihad is that for the conquest of self. (Bukhari)
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
04-12-2006, 12:05 AM
Deci nu este vorba doar de "razboiul sfant" despre care se tot pomeneste la TV?
Nici eu nu am stiut ca termenul de jihad se refera la ceea ce ati scris voi...numai ca eu am inteles ca razboiul se poarta in anumite conditii...si nu asa, fara motiv, cum se implica de multe ori.
-
04-12-2006, 05:57 PM
Bismillah Ar-Rahman Ar-RahimAssalam wrb
Draga Amal , din pacate , multi cand aud de islam il asociaza cu violenta , ura ... 4 sotii ...etc ( in nici un caz cu ceva bun)
Multi judeca dar putin incearca sa inteleaga
Islamul oare incurajeaza asasinarea non-musulmanilor?
Dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 , multe persoane sunt confuze si nu ezita nici un moment sa acuze ca islamul incurajeaza violenta. Oare Islamul incurajeaza ura si violenta?
Iata ce zice Coranul la acest subiect:
Viata este sacra
Domnul zice in Coran ca viata este sacra si chiar moartea unui singur inocent se echivaleaza cu moartea intregii natiuni.
Coran ( 5:32)
De aceea am scris noi fiilor lui Israel: cel ce omoara un suflet , nu ( ca rasplata) pentru alt suflet sau pentru ca face stricaciune pe pamant , este asa ca si cand ar fi omorat toti oamenii , si cel care sustine in viata un suflet e ca si cand ar sustine in viata pe toti oamenii
Coran (2:84-86)
,, Si noi am incheiat un legamant cu voi , ca sa nu varsati sangele vostru si sa nu va alungati pe voi insiva din locuintele voastre : atunci ati juruit voi si ati fost martori.
Atunci va omorati voi unul pe altul si alungarati o parte din voi din locuintele lor. ... Si daca vin ei la voi incatusati , ii sloboziti si totusi v-a fost oprit sa-i izgoniti. ...Dumnezeu doar nu e nebagator de seama la ceaa ce faceti?
Este strict interzis in Islam sa se impuna religia celorlalti. Credinta este ceva personal.Coranul explica:
Coran 5:48
Si de ar fi voit Domnul tău toti de pe pămînt ar fi crezut la un loc. Vrei să-i silesti pe
oameni să creadă. Si nimenea nu poate crede fără voia lui Dumnezeu si El va trimite minia Sa asupra celor nepriceputi.
Un bun credincios trebuie sa stie sa ierte si sa nu fie dominat de manie.
Coran 3:133-134
Grabiti spre iertare de la Domnul vostru si spre raiul cel intins ca si pamantul ; cel pregatit pentru cei cucernici; care dau milostenii la vremuri bune si rele si-si stapanesc mania si iarta oamenilor , caci Dumnezeu ii iubeste pe cei buni.
RAZBOIUL
Singura si unica circumstanta in care ste permis razboiul este cea in care te aperi in timp ce suntem atacati.
Coran 22:39-40
Li s-a dat voie celor ce fură atacati, pentru că Ii s-a întîmplat nedreptate si Dumnezeu are putere să le ajute aceia care fură alungati din locuintele lor pe nedrept numai pentru că zic: "Domnul nostru este Dumnezeu". Si de nu i-ar opri Dumnezeu pe oameni, pe unii prin altii, ar fi acum dărîmate mănăstiri, biserici, case de rugăciuni, si
temple, în care se aminteste numele Iui Dumnezeu adeseori. Si cui voieste Dumnezeu să-i ajute, aceluia îi ajută. Dumnezeu este tare, puternic.
Coran 2:190
Luptati-va pentru calea lui Dumnezeu impotriva celor ce voiesc sa se lupte cu voi ; insa nu incepeti cu nedreptul ; caci Dumnezeu nu –i iubeste pe cei nedrepti:
Jihad???
Cuvantul jihad a fost interpretat in mod gresit de mass-media. Jihad inseamna ,, a face effort,,. Jihadul poate fi personal sau social. Sa presupunem ca cineva sufera de alcoolism , atunci jihadul sau este de a depune effort pentru a merge pe calea cea drepta, adica vindecarea.
Desigur , daca cineva ne ataca , atunci jihadul nostru este de a ne apara, si acesta este unica circumstanta in care acest cuvant se intrebuinteaza unei actiuni de lupta.
Este oare permis de a lua prizonieri persoane inocente?
Nu este permis de a lua ca prizonieri persoane inocente. In timp de razboi , lupta se duce impotriva agresorului dar nu impotriva populatiei civile.
Coran 2:190
Luptati-va pentru calea lui Dumnezeu impotriva celor ce voiesc sa se lupte cu voi ; insa nu incepeti cu nedreptul ; caci Dumnezeu nu –i iubeste pe cei nedrepti
Profetul Mohamed ( saws) ne-a dat reguli de urmat in situatie de razboi.Aceste reguli au fost relatate de Abu Bakr in timp ce se adresa armatei sale , cu putin timp inainte de confruntarea la frontiera siriana.
Domnul ne recomnda justitia. Chiar daca suntem in conflict cu o natiune , trebuie intotdeauna sa fim drepti , sa nu lasam ca ura sa ne domine sufletul.
Coranul 5:8
O, voi, cei ce credeti, aduceti cu dreptate mărturie înaintea lui Dumnezeu. Nu vă lăsati împinsi de ura cuiva să fiti nedrepti, ci fiti cu dreptate, căci aceasta e mai aproape de frica lui Dumnezeu, deci temeti-vă de Dumnezeu, căci Dumnezeu stie ce faceti.In ceea ce priveste prizonierii de razboi , Domnul in Coran ne zice :
Coran 8:67
Nu s-a intimplat ca un profet sa aiba captivi , pana ce n-a macelarit pe pamant.Voi voiti bunurile lumii, dar Dumnezeu voieste lumea de apoi si Dumnezeu este Puternic , Intelept.
Iar daca sunt captivi atunci sunt anumite reguli de urmat. Prizonierii trebuie sa fie bine tratati si hraniti in timpul captivitatii .
Coran 76: 5-9
Cei drepti vor bea dintr-un pahar amestecat cu Kafur3,un izvor din care vor bea robii lui Dumnezeu, lasindu-l sa curga mereu; aceia care implinesc juruinta si se tem de o zi, al carei rau se raspindeste, si care hranesc cu mincare din dragoste catre El pe cei sarmani si pe orfani si pe cei din temnita: "Noi va hranim, de dragul lui Dumnezeu, nu cerem de la voi rasplata si nici multumiri
Deci cum ati vazut islamul nu incurajeaza pe nimeni sa omoare inocenti. Cat despre prizonieri ei trebuie sa fie bine tratati in timpul captivitatii lor. Sa torturezi sau sa mutilezi nu este permis in Islam. Credinciosul trebuie intotdeauna sa resprecte viata pe care Dumnezeu a facut-o sacra.
Allah barik fikumLast edited by suleiman; 04-13-2006 at 03:15 AM.
-
04-12-2006, 08:52 PMassalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhu,
Originally Posted by amal
nu, draga Amal, nu este vorba "doar" de razboiul sfint...
...si, da, draga Iman, dar....oare acolo unde intr-adevar, fratii si surorile noastre sint zilnic, si de ani de zile, agresati, ucisi, cotropiti....oare acolo, acei frati ai nostri au posibilitatea reala sa se apere?...unde sint razboaiele atunci?....in Cecenia?...in Kashmir?....in Palestina?....nu, razboaiele se duc doar acolo unde sint interesele politice si economice ale marilor puteri aliate....
"Terrorism is the war of the poor, and war is the terrorism of the rich." -Victor Hugo-
......nu vi se pare o fraza extrem de actuala ?!.....
Allah ta'ala, spune in Sfintul Qur'an:
" 75. Si ce este cu voi de nu luptati pe calea lui Allah si pentru barbatii, muierile si copiii slabi care zic:" Doamne! Scoate-ne pe noi din cetatea asta cu neam nelegiuit si da-ne noua din partea Ta un ocrotitor si da-ne noua din partea Ta un ajutor!
76. Cei care cred lupta pe calea lui Allah, iar cei care nu cred lupta pe calea lui Taghut.Asadar, luptati impotriva aliatilor lui Seitan, caci viclesugul lui Seitan este, neindoielnic, slab!"
( Surat An-Nisa')
assalamualaikum wa rahmatuAllahi wa barakatuhuLast edited by suleiman; 04-13-2006 at 03:17 AM.
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
04-13-2006, 01:53 AM
Sunnt de acord cu tine Umm Rashid. Este ca si cum cineva ar intra in casa ta si ar face ordine , iar tu sa stai cu mainile in san supunandu-te. Sau cineva sa te agreseze in propria casa si tu sa nu te aperi. In fiecare zi ma gandesc la fratii nostri din Palestina si la toti ceilalti care se afla in tara lor fiind condusi din exterior.
Allah sa-i aiba in paza sa
-
04-13-2006, 03:28 AM
multumesc iman pt explicatiile tale clare, asa am inteles si eu razboiul sfant prin versetele din Quran. este bine ca ai precizat exact ce inseamna jihadul, pentru ca nici eu nu stiam ...si cei care nu citesc despre islam, din surse islamice, cu atat mai putin.
voi copia mesajul tau si il voi arata la cateva persoane, cu care am avut de atatea ori discutii in contradictoriu, atat pe aceasta tema cat si altele. Din pacate, eu nu stiu versete din Quran pe de rost, si nu imi dau seama exact in ce sura gasesc citatele de care imi aduc aminte, asa ca nu am replica bazata pe dovezi la momentul potrivit.
-
04-13-2006, 01:53 PM
Primul inteles al Jihadului se refera la a te stradui din toate puteriel,a folosi toate energiile si resursele pentru respectarea sistemului islamic de viata pentru a obtine favoarea lui Allah.Jihadul presupune un proces continuu ,o lupta interioara a individului cu el insusi,adika stabilirea "Maruf-ului"si inlaturarea"Munkar-ului" din viata personala a fiecaruia.
Al doilea inteles al Jihadului reprezinta "Razboiul Sfint" impotriva necredinciosilor si aceasta interpretare este nescrisa in Coran.Fiecare musulman are datoria de a accepta sacrificiul suprem pentru apararea Islamului.
La inceputul misiunii sale Muhammad a cerut adeptilor sai sa intimpine opozitia cu rabdare si persuasiune iar textele din Coran care reflecta acest luctru sunt denumite :"versetele ale iertarii si indurarii".
Dupa ce si-a consolidat puterea,Muhammad a ordonat intrebuintarea fortei impotriva necredinciosilor(verselele sub denumirea:"versete ale sabiei").
Pentru Mohammed lupta in numele lui Allah a fost un mod de viata.(4:196);(4:126).
Musulmanilor li se ordona sa lupte pentru cauxa lui Allah,chiar daca acestia nu sunt de acord.(2:213).
Conform Coranului cei care mor luptind in numele lui Allah vor avea pacatele iertate si vor fi primiti in placerile "Paradisului".Pentru aceasta moartea de martir este cel mai sigur si rapid mod de a ajunge la o viata mai buna,de prosperitate si confort in placerile 'paradisului".'Bombele sinicigase" se considera purtatorii ale invataturilor Coranului,care servesc sociatatea musulmana.'Paradisul"aceasta este promisiunea pe care ii inspira pe multe femei si tineri musulmani sa devina 'bombele sinucigase"
in numele lui Allah.
Desi Coranul interzice sinuciderea ca forma de subordonare a unor probleme personale nu prezice nimic in legatura cu aceasta in savirsirea acestui act pentru o cauza comuna!
iar pentru a legaliza aceste actiuni, o serie de lideri credinciosi au adoptat pozitii comune interpretind prevederile Coranului in asa fel incit actele teroriste sunt considerate acre de razboi in numele lui Allah!
Jihadul este o consecinta a incapacitatii sociatati musulmane de a le absorbi modernizarile puse la dispozitie de civilizatia si cultura occidentala!
Superioritatea Occidentului a dat acestui conflict(intre Islam si Occidentali) un sens de disperare,popularizat de liderii religiosi ca un razboi de autoaparare in care Jihadul este singurul raspuns posibil!:smile33:
Un argument adus in sprijinul acestei idei este ca majiritatea atentatelor exectuate pina in prezent nu au atins tinte simbol ale Crestinismului, ci au fost lovite simboluri care reprezinta valori ale culturii si civilizatiei Occidentale!
-
04-13-2006, 02:09 PM
Principiile civilizatiei islamice resping razboaiele pentru cucerire si jaf si pentru umilirea popoarelor. Razboiul legitim urmareste doua scopuri:
1 – Apararea credintei,a natiunii si a eticii sale.
2 – Apararea libertatii poporului, a independentei si a integritatii sale."
Atunci ce-a cautat islamul sa agreseze si ocuope provinciile Bizantine de pe malul estic al Mediteranei, ce a cautat islamul sa ocupe Persia si Asia Centrala, ce a cautat Islamul sa ocupe nordul Indiei si Africa de nord?
Cel mai mare masacru din istoria umanitatii, este cel facut de musulmani la cucerirea nordului Indiei. In ce fel a putut fi acesta un “razboi legitim”?
As prefera sa primesc un raspuns, , intrucat a cita mecanic doar ce ne convine sau ce reprezinta pur si simplu neadevaruri,nu prea e mare lucru. E doar o forma de propaganda.
, islam care a invadat tarile altora, i-a transformat in cetateni de clasa a doua in propria tara (dimi), le-a interzis sa-si mai construiasca lacase de cult si le-a interzis sa detina functii in tarile care candva le-au apartinut.Si tocmai cine vorbeste de sclavie, islamul, al carui creator a fost detinator de sclavi (si sclave ), si al carui Coran reglementeaza sclavia, astfel acceptand acest inuman (mai e necesar sa mai zicem si “nedivin”?) mod de a-ti trata aproapele. Daca spui "sclavi" se intelege deja ca sint de ambele sexe.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |