Notices

Results 1 to 10 of 10
  1. a ras de mine... 
    Deosebit ibadat's Avatar

Vreau sa va povestesc ceva si sa imi spuneti unde am gresit.
    Prin intermediul unei prietene am cunoscut o fata muslim shia. Ea a intrebat-o pe prietena noastra comuna cum fac eu salat. Eu i-am zis odata prietenei mele ca atunci cand vreau sa fac salat si camera in cae sunt este aglomerata de persoane, ca sa nu treaca prin fata mea sau sa se aseze in dreptul meu, imi pun ceva, orice obiect- un scaun, o sticla, orice gasesc in momentul acela, pt ca stiam ca nu e bine sa treaca cineva prin fata unei persoane care face salat. Acest obiect il pun la capatul covorasului ca o bariera intre mine si ceilalti , dar cand sunt singura in camera nu pun nimic. Prietena mea i-a povestit chestia asta fetei shia, iar aceasta din urma a inceput sa mi se adreseze cu "voi astia care va inchinati la sticle". urat nu?? Eu am incercat sa ii tramnsmit prin amica mea care este intentia mea cand imi asez ceva in fata , dar degeaba. Imi pare rau ca din cauza mea a generalizat :"voi astia.." . Am gresit undeva? Se pune un anumit obiect? Stie cineva daca la shia este bine sa treaca cineva prin fata lor cand se roaga? Intreb asta pt ca poate din cauza asta a ras de mine
    .
    ...
    ..

2.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

Oh draga surioara de ce esti asa sensibila?Tu nu ai gresit cu nimic insha Allah deci nu pune la suflet
    Sa nu uitam de profetul nostru iubit..nu numai ca au ras de el a fost batut,au aruncat pe el maruntaie de la animale in timp ce facea rugaciunea si el cu toate acestea nu s-a razbunat si i-a iertat pe acei oameni....

Sti care e sfatul meu...sa ai o discutie cu fata fata in fata ,fara intermediari si sa-i explici frumos de ce punem acea bariera....
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

3.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Draga mea,se simte in cuvintele prietenei tale "acea rautate",dar tu ca o buna musulmana,potzi direct sa stai de vorba cu ea asa cum a zis shi surioara ta Iman!

In orica caz si pentru tine DE PREFERITZA ESTE SA ITZI ALEGI UN LOC DE RUGACIUNE CAT MAI APROAPE DE UN PERTE!

Evita si tu de a pune sticle sau alte obiecte in fatza ta.
    Iar daca eshti la cineva shi a venit ora de rugaciune explica ca pe timpul rugaciuni nu au voie sa itzi treaca prin fatza .

ALLAH subhanahu wa ta'ala sa fie multzumit de tine!

4.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu

draga surioara, nu ai facut nici o greseala, si inshaallah, fie ca Allah sa te rasplateasca pentru stradania ta pe calea Sa!...

...intr-adevar, Profetul a spus ca atunci cand cineva se ridica la rugaciune, sa aiba ceva in fata sa, o "sutrah", cam de inaltimea unei shei de cal, o delimitare a spatiului de rugaciune...
    ...surioara noastra huda_alrahim a explicat foarte frumos aceasta , la thread-ul -Practici interzise in moschee...

http://www.rasarit.com/vb/showthread...ghlight=sutrah

Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Assalamu alaikum!
    Daca vrei sa fii sigur ca nu iti trece nimeni prin fata, pui sutrah... un fel de limita. Aceasta sutrah este mentionata ihn multe hadithuri de la Bukhari si Muslim. Daca iti trece o persoana prin fata este neplacut, dar nu iti anuleaza rugaciunea. Profetul sallaAllahu alaihi wa sallam a spus sa incercam sa evitam sa ne treaca cineva intre noi si sutrah. Exista o relatare de la Bukhari in care Profetul sallaAllahu alaihi wa sallam se ruga si avea sutrah, desi in fata lui era un zid. un miel a incercat sa treaca printre el si sutrah... Profetul sas a incercat sa il dea cu mana la o parte, nu a reusit. A incercat din nou, dar mielul incapatanat insista. atat a incercar Profetul pana burta sa s-a lipit de zid, dar mielul nu i-a trecut prin fata.
    Sutrah poate sa fie orice... companionii foloseau un colt de la hainele lor, un lemn, o piatra, o carte, o plasa... orice... Un aspect important... daca imamul are sutrah, intregul grup care se roaga in spate are sutrah, nu trebuie sa mai foloseasca nimic...
    In ceea ce priveste faptul ca femeie daca iti trece prin fata sau te atinge, iti anuleaza rugaciunea... exista 2 categorii de relatari...
    Relatarile companionilor, care s-au rugat de nenumarate ori cu Profetul sas, care asa au afirmat, pe de alta parte relatarile Aishei, care spun ca Profetul facea rugaciunea cu ea in casa, si rugaciunea lui nu era afectata... dupa cum stim, Profetul sas facea rugaciunea in fata ei, ea trebuind sa isi stranga picioarele pt ca el (sas) sa faca sujud. Aisha sustinea ca nu anuleaza rugaciunea, daca o femeie atinge sau trece in fata lui, companionii sustineau ca da...
    Informatiile despre sutrah le-am luat exclusiv din sahihuri, iar cel despre femeie de la un imam...
    Allah ma'akum

...si eu cred ca este cel mai bine sa cauti sa discuti tu insati cu acea fata, si sa lamuresti aceasta neintelegere, ca sa inlaturi orice dubii si sa eviti transmiterea unor informatii distorsionate!...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

5.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Multumesc fetelor!! Oricum eu nu m-am suparat pe ea pt ca am alte probleme la care sa ma gandesc nu la aceasta minora, dar recunosc ca m-am intristat putin pt ca fata chiar daca este shia inainte de toate este muslim. Ma gandesc daca in momentul acela luam sa zic scaunul si nu sticla de suc, oare zicea la fel? In niyah am spus de ce procedez asa...dar inca nu stiu daca la ei este permis sa treaca cineva prin fata lor in timpul salatului...

6.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Assalamu alaikum!
    Din cate am inteles eu, tu folosesti covorasul de rugaciune... si din cate stiu eu, acela este spatiul tau de rugaciune, deja ai sutrah, numai sa nu iti calce pe covoras...Acum sa ma corectati daca am gresit...

7.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Quote Originally Posted by huda_alrahim View Post
    Assalamu alaikum!
    Din cate am inteles eu, tu folosesti covorasul de rugaciune... si din cate stiu eu, acela este spatiul tau de rugaciune, deja ai sutrah, numai sa nu iti calce pe covoras...Acum sa ma corectati daca am gresit...
    Salamu alaikum!
    Scuze ca ma bag...dar asha stiu si eu ca marginea covorasului e ca si cum ai avea ceva in fata.
    Si asha cum spune Gabi... vad si eu un pic de malitie in transmiterea acestora de catre amica ta. Allah stie...

8.  
    Banned huda_alrahim's Avatar
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    si eu stiu de covoras, dar, la fel, sa pui intentia ca acolo e limita spatiului tau...
    Assalamu alaikum!
    intentia nu trebuie exprimata in cuvinte in primul rand si apoi in nici un hadith de la bukhari sau muslim despre sutrah nu apare intentia ca obigativitate pentru valabilitatea sutrei...Intentia trebuie sa o ai i suflet, cu privire la ce rugaciune vrei sa faci, fard/sunnah, si sa intentionezi sa faci dupa imam daca este cazul...

9.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Am inteles fetelor. E bine ca am aflat ca marginea covorasului este de ajuns asa nu o sa mai las loc de interpretari..

10.  
    Deosebit ibadat's Avatar
    Quote Originally Posted by AishaA View Post
    Stiu ca, daca o femeie trece prin fata, ti se anuleaza rugaciunea...dar mai stiu si ca poti pune ca si intentie, inainte de a face rugaciunea, ca "spatiul' tau se termina pina la un obiect anume pe care il asezi in fata ta (parca Profetul aleihi assalatu salam infingea o sulita in fata sa) si dupa acel obiect lumea poate trece cum vrea...

...............am gasit asta pe forum

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)