Notices

Results 1 to 9 of 9
  1. Ce parere aveti despre crimele in numele onoarei? 
    moderator batool391's Avatar
    Eu stiu ca nu sunt o practica in conformitate cu Sunna si Quranul. Mie personal mi se par niste fapte cumplite/ crimele in numele onoarei. Cred ca ar trebui sa existe mijloace de preventie si pedepsire a acestor obiceiuri monstruoase.

2. salam aleikum 
    Incepator
    este un adevar,sunt oamenii care pur si simplu nu ii pot numi musulmanii s-au oamenii care cred in Allah pt ca nu sunt,nu au frica de Allah isi pun onoarea inaintea religiei,ii intereseaza barfele oamenilor si nu copii lor,dezgustator,chiar in urma cu 3 luni aici in londra s-a intamplat o astfel de crima tata si unchi au omorat o fata de 17 ani pt ca avea un prieten,fata a trimis scrisorii,s-a dus la politie sa ceara ajutor stiind ca in final tatal o v-a ucide,nu au crezut-o,si au gasit-o peste cateva zile intr-un geamantan,si bine a facut ca inainte sa fie omorata a inregistrat o caseta video acuzandu-si tatal si unchiul,au fost judeca-ti,condamnati dar pe fetele lor nu se vedea un pic de remuscare,criminalii.nu i-au partea acestei fete dar suntem si noi l-a randul nostru fiinte umane cu greselii.pacat ca inca exista oamenii fara frica de Dumnezeu.

3.  
    Harnic
    Quote Originally Posted by batool391 View Post
    Eu stiu ca nu sunt o practica in conformitate cu Sunna si Quranul. Mie personal mi se par niste fapte cumplite/ crimele in numele onoarei. Cred ca ar trebui sa existe mijloace de preventie si pedepsire a acestor obiceiuri monstruoase.
    As putea sa te intreb daca doar crimele in numele onoarei ti se par monstroase...sau si crimele de la ora 17 care ti se prezinta in fiecare zi la stirile de la PROTV, Antena 1 etc....care sunt crime pasionale, pentru avere si asa mai departe?
    In opinia mea...crima este crima...indiferent de cauza care a dus la savarsirea ei. Efectul este acelasi indiferent de motivatie.

4.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Quote Originally Posted by Rafa' View Post
    As putea sa te intreb daca doar crimele in numele onoarei ti se par monstroase...sau si crimele de la ora 17 care ti se prezinta in fiecare zi la stirile de la PROTV, Antena 1 etc....care sunt crime pasionale, pentru avere si asa mai departe?
    In opinia mea...crima este crima...indiferent de cauza care a dus la savarsirea ei. Efectul este acelasi indiferent de motivatie.
    Salamu alaikum! Ai dreptate: crima e crima insa crimele de la stirile orei 17:00 nu se comit in numele religiei sau nu amesteca pe Dumnezeu in derularea si motivatia lor. Acesti oameni isi spun musulmani dar actioneaza impotriva perceptelor islamice. De aceea trebuie sa luam atitudine si sa delimitam f clar islamul de aceste practici traditionale ...

5.  
    Harnic Sarah_Nour's Avatar
    Ca dovezi clare avem cele două surse de bază a Islamului şi anume Coranul şi Sunnah (tradiţia profetului). Se observă clar din Coran şi Sunnah faptul că aceste acţiuni inumane sunt în evidentă contradicţie cu învăţăturile Islamului.

„... cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o altă stricăciune pe pământ, este ca şi când i-ar ucide pe toţi oamenii, iar cel care lasă în viaţă un suflet este ca şi cum i-ar lăsa în viaţă pe toţi oamenii... “

Coran, Surat „al-Maida“, 5:32

„Allah nu vă opreşte să faceţi bine acelora care nu au luptat împotriva voastră, din pricina religiei, şi nu v-au alungat din căminele voastre, [ba din contră] să fiţi foarte buni şi drepţi, căci Allah îi iubeşte pe cei drepţi.“

Coran, Surat „al-Mumtahina“, 60:8

Asemenea Coranului, tradiţia Profetului este plină de exemple care ne îndrumă spre iubire şi toleranţă cu cei de altă religie şi totodată ne interzice orice fel de act de violenţă, chiar şi cu animalele.
    De asemenea în religia Islamică fiecare om este liber să-şi aleagă religia fără să fie forţat printr-un mod anume conform spuselor lui Dumnezeu în Sfantul Coran: „Nu este [cu putinţă] silirea la credinţă!...".

Coran, Surat „al-Baqara“, 2:256

Aceste inumane acţiuni contrazic atât învăţăturile Islamului, cât şi pe cele ale Creştinismului şi ale Iudaismului. Este de neconceput că religia islamică, religie care urmează învăţăturile nobililor profeţi Avraam, Moise, Isus şi Muhammed (Dumnezeu să fie mulţumit de ei!), să împingă la orice fel de act sinucigaş , la crima, la oroare .
    In realitate Islamul nu doar condamnă terorismul,crimasi orice misiune sinucigaşa, dar le interzice complet! Naţiunile musulmane, organizaţii şi comunităţi din toată lumea condamnă astfel de actiuni, sperând să nu se mai întâmple niciodată.
    Concluzia este ca deviatiile de comportament ale oricarui individ de pe aceasta planeta apartinator oricarei religii, nu se poate pune pe seama apartenentei sale religioase, problemele psihice si deviatiile sale si atunci ma intreb in cazul acesta mai poate fi vorba de onoare sau doar orare?

6.  
    Harnic
    Quote Originally Posted by Sarah_Nour View Post

Concluzia este ca deviatiile de comportament ale oricarui individ de pe aceasta planeta apartinator oricarei religii, nu se poate pune pe seama apartenentei sale religioase, problemele psihice si deviatiile sale si atunci ma intreb in cazul acesta mai poate fi vorba de onoare sau doar orare?

Assalamu alaykum

Concluzia este justa si de mult bun simt. Ai spus ceea ce eu nu am reusit sa exprim foarte clar.

Salam

7.  
    Deosebit
    Desi s-ar putea sa fiu putin off topic vroiam sa spun ca si in Sua se comit crime cu autorizarea legii . Ma refer la pedeapsa cu moartea care este permisa in state precum Sua . La un curs de drept comparat domnul profesor ne-a spus ca a auzit de un caz cum ca un copil de vreo 7 ani in statele unite a fost condamnat la moarte dupa ce si-a impins sora si aceasta cazand a decedat . Si ca de exemplu daca acolo se comit doua furturi sau un numar determinat de infractiuni sistemul le permit sa omoare acei oameni care le-a comis . Nu stiu cat e de adevarat , nu am cercetat subiectul iar profesorul era destul de carcotas . dar mi se pare odios sa faci asa ceva unui copil . Mi s-ar parea interesant sa facem o diferenta si sa dezbatem astfel de crime , crimele in numele onoarei si alte tipuri de crime

8.  
    Deosebit
    Probabil este adevarat si ceea ce spuneati dumneavoastra . Eu doar am redat ceea ce a spus un profesor la scoala . Oricum la noi conform art.175 si art176 Cod penal Omorul in formele sale agravate se pedepseste cu inchisoarea pana la 25 de ani si interzicerea unor drepturi . Iar in forma de baza infractiunea de omor e pedepsita tot cu inchisoarea dar pana la 20 de ani si interzicerea unor drepturi

9.  
    Deosebit
    Ca o completare la noi minorii sub 14 ani nu raspund penal , iar intre 14 si 16 ani trebuie sa li se -----streze discernamantul . La noi exista si pedepse aplicate minorului cum ar fi internarea intr-un centru medical educativ . Aplicarea prin analogie a legii penale romane in Statele Unite ale Americii nu este pozibila avand in vedere ca noi apartinem sistemului franco-german iar ei pe sistemul common law . Mi-ar placea sa stiu care sunt sursele dumneavoastra . Poate mai citesc si mai imi inbunatatesc cunostintele . Oricum ma intreb este oare just sa luam viata cuiva fie el criminal in serie fie daca vorbim despre crimele in numele onoarei

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)