Notices

Results 1 to 6 of 6
  1. Ya Rabb invata-ma!!! 
    membru de onoare maryam's Avatar

Ya Rabb!!! Invata-ma sa traiesc!
    Invata-ma sa traiesc cu islamul si sa il practic intelegandu-l, fara a-i intelege pe musulmani ci doar pe drept-credinciosi!
    Invata-ma sa pot sa imi practic religia fara a ma lasa influentata de ceea ce vad, de ceea ce aud, de ceea ce mi se da, de ceea ce mi se ia, de ceea ce mi se atribuie, sau de ceea ce mi se imputa!

"O, robii Mei! Numai faptele voastre le socotesc, apoi va raslateasc pentru ele, (asa ca) acela care gaseste binele, sa-l slaveasca pe ALLAH, iar acela care gaseste altceva, sa nu dea vina decat pe sine insusi".

ALLAH a spus in Coran ca binele de care avem parte este de la ALLAH, iar raul este de la mainile noastre si totul -----streaza ca intr-adevar asa este!!!

A spus profetul ca
    "un credincios care se amesteca cu oamenii are rasplata mai mare decat cel care se izoleaza"
    .

Deasemenea este un hadis minunat care spune asa:
    "Nu va invidiati, nu va insultati unul pe celalalt, nu va urati si nu va intoarceti spatele. Nu va tradati unul pe celallat si fiti o, robi ai lui ALLAH, frati. Musulmanul este fratele musulmanului, nu-l oprimeaza, nu-l paraseste la nevoie, nu-l minte si nu-l desconsidera. Pietatea este chiar aici- si a aratat catre pieptul sau de trei ori (profetul , relatarea apartine lui Muslim)- Este destul de rau pentru un om sa-l desconsidere pe fratele lui musulman. Intregul unui musulman este inviolabil pentru un musulman:sangele sau, averea sa si onoarea sa."

De aceea, nu pot sa nu ma intreb...cum oare ar trebui sa traiesc atunci cand amestecandu-ma cu oamenii de dragul lui ALLAH si dorind Fata Sa ma lovesc exact de contrariul a celor ce trebuie facute?
    Cand desi nu am spus, imi aud in spate ca am spus...si desi nu am facut...imi aud ca am facut...si desi nu am intrat in viata nimanui, altii se grabesc sa o faca???
    Si desi apartenenta la Islam se bazeaza pe sinceritate si pe corectitudine se poate ca in timp, sa descoperi altceva...la musulmani?
    Cum sa tariesti fara sa iti pierzi cumpatul...fara acest
    "Nu te mania!"

Cum sa rezisti si sa poti trai curat cand in jur este destula mizerie si fara sa vrei, intri in ea...uneori din cauza propriilor slabiciuni, alteori din greseala, alteori pentru ca nu ai destula putere sa treci peste;cand si tu ai propriul rau, cu care oricum te lupti si de care incerci sa scapi???

Poate ca o sa spuneti ca rugaciunea si dua-ul si citirea Coranului, inmultirea faptelor bune sunt cheia si da, cu certitudine ca da, hasbi ALLAH wa neamal Waqil.
    Insa oare izolarea nu ar aduce mai putin rau decat implicarea????

"Renunta la lume si te va iubi ALLAH si renunta la ceea ce au oamenii si te vor iubi oamenii"
    .
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

iman99 (08-20-2007), Saira (06-14-2007), sara (06-14-2007), shama (06-14-2007)

3.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum draga mea
    Stiu de ce ai scris acest mesaj!Mi-a adincit durerea pt. ca e asa de adevarat!

YA-RABB ,invata-ma sa traiesc fara acest NU TE MANIA
    cind fratii mei trateaza femeia ca pe un animal,cind fratii mei violeaza femeia si apoi ea este omorita pt. onoare,cind surorile mele stau in inchisori pt. ca famiile lor le cauta sa le omoare(pt ca au adus rusine familiei fiind violate),cind copilele sunt ucise cu pietre pt. ca au stat de vorba cu un baiat ,cind autoritatile privesc scena si protejeaza criminalii sa nu fie disturbati din "treaba",cind fratii mei filmeaza cu telefoanele mobile o copila de 17 ani intr-o balta de singe ,cind o femeie isi cere scuze pt. greseala fratelui cu sfintul Qur`an in mina ei iar mai marii satului ,o leaga si anunta tirgul "faceti ce vreti cu sora dusmanului nostru".Si au facut,au violat-o toti in timp ce ea urla dupa ajutor!
    Cind "surorile mele musulmane" isi sufoca fetitele nou nascute .
    Ya ALLAH,invata-ma sa si ajuta-ma sa nu-mi pierd credinta si da-mi putere sa rabd cind "mai marii nostri" fac adunari vestite in care se discuta despre "dreptul de a-ti bate sotia,despre dreptul de a avea sex cu ea oricind ,oriunde chiar si impotriva vointei ei,oripilindu-se ca in vest o sotie agresata sexual isi poate da in judecata sotul agresor" toate acesta in timp ce tinerii din societatile musulmane nu au nici un viitor,nu au parte de educatie.Pe nimeni nu-i intereseaza soarta lor,soarta noii generatii!Cel mai important lucru de facut zi de zi este sa criticam vestul si discutam despre SEX in timp ce surorile noastre mor!

Imi vine sa pling amarnic la gindul ca suntem "cea mai buna comunitate care s-a ivit intre oameni" si la gindul ca "vrem sa cucerim lumea ,sa aratam minunatia islamului ".
    CUM,CUM,CUM??????????????

Ya-Allah,imi vezi lacrimile,imi auzi glasul,imi simti durerea !
    Ya-Allah,le vezi pe surorile mele?ii vezi pe fratii mei?
    Eu stiu ca da!
    TU mai poti rabda??

Eu nu...IARTA-MA!!!

4.  
    Deosebit sara's Avatar
    MashaAllah Maryam:smile06: :smile06: si Hanan :smile06: :smile06: , aveti mare drepate . Ati spus tot ce era de spus , nu mai imi ramane decat sa spun : Rabdare , Allah este cu noi toti , ne vede , ne aude , si la El ne intoarcem . El este cel care ne va judeca fara indoiala intr-o zi . In Ziua aceea cand un suflet nu va putea face nimic pt alt suflet .
    ALLAH sa ne faca dintre robii sai credinciosi , sa nu ne pierdem cumpatul in aceasta lume trecatoare .

Hanan surioara ,daca noi nu mai putem sa ne suportam intre noi , Allah cum poate sa ne suporte pe TOTI ?

Domane fa-ne noua parte in lumea asta si parte si mai buna in lumea de Apoi si tine-ne pe noi departe de foc .
    Only ALLAH can judge me !

5.  
    Deosebit shama's Avatar
    Assalaamu alaikum,

V-am citit, m-am infiorat, am inteles, am adancit adevarurile spuse.
    Eu cred ca Allah nu ne-a lasat sa traim intamplator pe o bucata de pamant sau alta, sa trecem prin anumite incercari si nu altele, sa crestem in intelepciune sau nu, sa ne inmultim sau nu.
    Ne este dat sa trecem prin vremuri de plumb, prin vremuri parca de sfarsit de lume...
    Sa fim drepti cand atat de multi din jurul nostru se stramba, sa fim buni cand atat de multi din jurul nostru sunt rai - ba chiar pare sa le mearga bine in felul acesta-, sa fim, sa facem, sa avem ...sa... sa...
    Trebuie sa fie tare greu sa te simti singur, neputincios, trebuind sa infrunti o lume bolnava. Dar Allah ne asculta, Allah ne ajuta...
    De multe ori ne simtim slabi, ingenunchiati de nedreptati, innecati in rautatea altora, tentati sa raspundem la rau cu rau, innegurati de parca soarele din noi ar fi apus pentru un veac.
    De multe ori ne este greu sa ridicam povara zilei care urmeaza si sa mergem mai departe, senini. Fiinte fragile, din lut, ce suntem, purtam incrustate in noi fisurile si ciobiturile loviturilor primite de la altii, de la "viata"... Si trebuie sa mergem mai departe... TREBUIE, pentru ca Allah asa ne-a croit destinul.
    Ne-am putea indeparta pentru un timp de lume, sa ne vindecam ranile, dar in momentul revenirii pe scena am lua-o de la capat: lumea nu se va fi schimbat intre timp.
    Am putea sa strigam, sa ne revoltam, sa militam, sa indreptam fie si un pai care ne sta la-ndemana pentru ca ne-a stat in putere sa o facem, iar paiul acela marunt se poate dovedi a fi o parghie importanta pentru noi sau/si pentru altii.
    Am putea incerca sa-i facem pe ceilalti sa vada prin ochii nostri o lume mai curata, mai pasnica, mai sincera, mai putin dezbinata...
    Sau am putea incerca sa devenim noi insine un Exemplu, luand drept exemple Oameni Exemplari. Oameni Extraordinari. Ca o veriga atasata altor verigi. Ca o perla intr-un sirag de perle. Sau ca un om alaturat altor oameni care se straduiesc sa fie cat mai mult si cat mai autentic, in interior, cu Allah.
    Da, cred ca este important, chiar salvator, sa cautam si sa gasim astfel de Oameni. Insh'Allah.

6.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Surioare aveti dreptate. SUntem inconjurati de mani , furie , ura si minciuna. Cand cauti ajutor la fratele tau , acesta te tradeaza , cand incerci sa ajuti pe cine va - la sfr tu esti vinovat. Ce sa facem , cum sa procedam?

Hannen iti inteleg durerea ,astfel de ganduri imi domina mintea si nu pot sa inteleg de ce oamenii sunt asa de rai , cand Islamul este PERFECT si te invata doar BINELE.

7.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by shama View Post
    Assalaamu alaikum,

V-am citit, m-am infiorat, am inteles, am adancit adevarurile spuse.
    Eu cred ca Allah nu ne-a lasat sa traim intamplator pe o bucata de pamant sau alta, sa trecem prin anumite incercari si nu altele, sa crestem in intelepciune sau nu, sa ne inmultim sau nu.
    Ne este dat sa trecem prin vremuri de plumb, prin vremuri parca de sfarsit de lume...
    Sa fim drepti cand atat de multi din jurul nostru se stramba, sa fim buni cand atat de multi din jurul nostru sunt rai - ba chiar pare sa le mearga bine in felul acesta-, sa fim, sa facem, sa avem ...sa... sa...
    Trebuie sa fie tare greu sa te simti singur, neputincios, trebuind sa infrunti o lume bolnava. Dar Allah ne asculta, Allah ne ajuta...
    De multe ori ne simtim slabi, ingenunchiati de nedreptati, innecati in rautatea altora, tentati sa raspundem la rau cu rau, innegurati de parca soarele din noi ar fi apus pentru un veac.
    De multe ori ne este greu sa ridicam povara zilei care urmeaza si sa mergem mai departe, senini. Fiinte fragile, din lut, ce suntem, purtam incrustate in noi fisurile si ciobiturile loviturilor primite de la altii, de la "viata"... Si trebuie sa mergem mai departe... TREBUIE, pentru ca Allah asa ne-a croit destinul.
    Ne-am putea indeparta pentru un timp de lume, sa ne vindecam ranile, dar in momentul revenirii pe scena am lua-o de la capat: lumea nu se va fi schimbat intre timp.
    Am putea sa strigam, sa ne revoltam, sa militam, sa indreptam fie si un pai care ne sta la-ndemana pentru ca ne-a stat in putere sa o facem, iar paiul acela marunt se poate dovedi a fi o parghie importanta pentru noi sau/si pentru altii.
    Am putea incerca sa-i facem pe ceilalti sa vada prin ochii nostri o lume mai curata, mai pasnica, mai sincera, mai putin dezbinata...
    Sau am putea incerca sa devenim noi insine un Exemplu, luand drept exemple Oameni Exemplari. Oameni Extraordinari. Ca o veriga atasata altor verigi. Ca o perla intr-un sirag de perle. Sau ca un om alaturat altor oameni care se straduiesc sa fie cat mai mult si cat mai autentic, in interior, cu Allah.
    Da, cred ca este important, chiar salvator, sa cautam si sa gasim astfel de Oameni. Insh'Allah.

Vin aici si citesc si Inshaa ALLAH o sa fac asa de cate ori o sa am inima asa, plina de tristete.
    ALLAH sa te rasplateasca numai cu bine.

Imanikka , sincer nu stiu, nici ptr mine nu stiu cum sa procedez...dar cred ca uneori o pauza este binevenita.
    Chiar dc asa cum spune Shama lumea la intoarcere o voi gasi la fel.

Sau Inshaa ALLAH, poate o voi gasi mai buna.
    Darurile lui ALLAH nu sunt oprite pentru nimeni.
    Inshaa ALLAH sa fiti in Paza Lui!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)