Azi dimineata am auzit ceva si am ramas socata.Mi-a spus cineva ca in siria,undeva pe langa Damasc(si poate nu numai acolo) exista o religie(de fapt nu cred ca se poate numi religie) in care oamenii nu au acces la cartea lor "de credinta" sau de legi pana la varsta de 40 de ani ,dar totusi trebuie sa respecte unele reguli,printre care sa se casatoreasca numai inttre ei,adica nu au voie sa se casatoreasca cu o persoana din alta religie,nici macar barbatii.Nu asta ar fi problema,dar ei pana la varsta de 40 de ani ,teoretic,nu stiu cine sunt,in ce sa creada,in cazul in care cred in ceva.Cine mi-a spus crede ca nici nu cred in Dumnezeu/Allah.Mi-a spus ca se numesc druzi.Eu sunt o persoana fffffffffff curioasa si am vrut sa plec imediat la biblioteca sa ma documentez,dar acest domn mi-a spus ca nu gasesc nimic despre ei,pt ca totul este secret si dupa cum am mai spus,nici ei nu stiu pana la 40 de ani si batranii nu au voie sa discute despre asa ceva si nici cartea lor nu este publica .Pe langa ca sunt f curioasa,mie mi se pare absurd,mai ales ca acel domn mi-a dat exemplu doi doctori nemaipomeniti care apartin acestei" religii".Pai acesti doctori care si-au dedicat tota viata cunoasterii cum pot sa traiasca fara sa stie cine sunt?(unul dintre ei stiu sigur ca nu a implinit 40 de ani)
POATE CINEVA SA MA LAMUREASCA SI PE MINE?
ADMIN,POATE TU STI MAI MULTE .![]()
![]()
![]()
![]()
Thread: Alte religii
Results 21 to 30 of 38
|
|
-
04-12-2006, 01:03 PM
-
04-12-2006, 06:29 PM
Nu era vorba de atitudinea mea fata de el,era vorba de gandurile mele,de subconstient.Bineinteles ca ma voi purta la fel cu el,dar poate voi gandi altceva despre el.Oricum,nu e prea mare stresul pt ca ,dupa cum am mai spus este o simpla cunostinta pe care o vad f rar,ceva de genul:de 2 ori pe an.
-
-
-
04-12-2006, 10:02 PMstii, eu am invatat in ultimu timp un lucru foarte important: sa stii sa iei oamenii caatare asa cum sunt ei ......
Originally Posted by anca
si atata timp cat nu iti sunt rude sau cei mai buni prieteni, sa nu te deranjeze felul lor de a fi si sa nu te stresezi cu atitudinea lor.....
altfel.. te enervezi te consumi :smile33: si pana la urma tot tu pierzi....
-
04-12-2006, 11:18 PM
Mare dreptate ai,genan:smile06:
Eu sufar foarte mult din cauza nedreptatilor ce ma inconjoara,chiar daca nu ma ating personal.Pur si simplu nu ma pot abtine.Sunt genul de om care vrea sa schimbe lumea,chiar daca sunt fffffff constienta ca nu voi putea.Un fel de sado masochista??????:smile33: :smile33: :smile33:
-
04-12-2006, 11:26 PM
Originally Posted by anca
ei, nu, nici asa sa nu exageram si sa vorbesti asa de tine, insa oricat de mult ai vrea sa schimbi tu lumea, e extrem de greu daca nu chiar imposibil....
oricat de buni am vrea sa fim., din pacate sunt putini oamenii care ne apreciaza cu adevarat.... maximum, ei sunt familia noastra si cei f apropiati...
insa strainii, ei poate nu au timp si nici motiv sa se intereseze de ce zicem sau gandim sau simtim...
si pe mine m-au durut extrem de multe lucruri in decursul timpului care veneau de la oameni care nu aveau legatura cu mine, insa pe mine tot ma durea....
si dupa aia mi-am datr seama ca nu rezolv absolut nimik, ca tot ce fac e sa imi fac mie rau,,,,
si mi-am propus sa nu ma mai gandesc asa de mult la ei... sa ma gandesc la religia mea, insha allah sa fac eu ceea ce e bine .... la familia mea.... si la meseria pt care ma formez...
in rest... toate trec....
-
04-17-2006, 10:50 AM
salam aleikum.
Pai cam aceeasi problema cred ca o are fiecare,cand vede ceva care nu e corect vrea sa schimbe chiar daca nu are legatura personala cu el.asa este orice musulman care vrea sa faca daua si care doreste ca toti cunoscutii sa urmeze calea cea dreapta.
Eu,de multe ori am vazut lucruri care nu trebuie facute la muslim, si ,cand am intervenit,s-au suparat rau de tot pe mine.
pai, ce sa mai vorbim daca incerci sa corectezi ceva in viata unuia care nu e muslim?:10_1_134:
In sfarsit am inteles(nu de mult),ca trebuie sa ma concentrez asupra familiei mele si sa am grija ca comportamentul meu sa fie islamic,si cine vrea sa fie alaturi de mine sigur va invata ceva din comportamentul meu.
SUBHANALLAH ESTE PRIMA DATA CAND AUD DE DRUZI.:smile33:Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
-
04-25-2006, 01:00 PMCum adica?
Originally Posted by admin
Eu sant deparere ca prin prietenia cu un barbat inveti totusi cum gandesc barbatii si cum sant ei.Totusi un barbat este diferit de o femeie, si este bine sa stim ce apreciaza ei, ce valori au, si asa mai departe.Cum sa comunicam sau sa ii intelegem pe sotii nostri daca nu stim nimic despre felul barbatilor de a fi sau a gandi?
Prin prietenie ma refer strict la relatie de amicitie...adica discutii, schimb de opinii si eventual sfaturi sau ajutor.
Atata timp cat nu apar alte sentimente, nu vad de ce nu...
-
04-25-2006, 07:24 PM
Originally Posted by admin
Nu era vorba nici de prietenie,nici de barbati.Era vorba de oameni in general.Daca saluti un om,indiferent de sex,nationalitate,religie, si vorbesti cu el despre vreme,sanatate si orice generalitate,nu inseamna ca ti-e prieten!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |