dana (06-27-2007)
Thread: Tayammum
Results 1 to 3 of 3
|
|
-
06-21-2007, 04:09 PM
Tayammum
Acest ritual, numit şi purificarea uscată, se săvârşeşte în următoarele cazuri:
a. cineva este bolnav şi nu are voie să folosească apa;
b. nu se găseşte apă pentru wudu’.
c. folosirea apei ar putea fi dăunătoare.
In aceste cazuri se procedează astfel:
1. Se pun mâinile pe pământ, nisip, stâncă sau orice alt obiect care are praf pe el.
2. Se suflă praful de pe mâini şi după aceea cu palmele se şterge faţa, în acelaşi fel cum se procedează în cazul ritualului wudu’.
3. Se şterge antebraţul drept până la cot cu mâna stângă, apoi antebraţul stâng cu mâna dreptă.Allah(Dumnezeu) sa ne binecuvinteze !
-
Mersi khadija de la :
-
06-21-2007, 05:11 PM
Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu
MA SHA ALLAH draga surioara Alah sa te rasplateasca,sa0-ti ridice rangul,si in sha ALLAH sa fi in cele mai inalte trepte ale paradisului.amen
Am vrut sa vin cu o povestioara draguta care a spus-o sheik hasim la huda tv.Era vorba despre un nou muslim mandru de religia pe care a ales-o .... se intalneste cu un crestin.
Crestinul il intreaba am auzit ca voi va spalati la fiecare rugaciun..e adevarat?
Musulmanul mandru...da sigur ca da si explica cu avant cum se execut ablutiunea
Apoi crestinul il intreba si dupa relatii sexuale faceti o baie rituala nu?
-mulsumanul da si explica despre cum se executa gusl
CRestinul ii spune..waww asta e religia curateniei..muslumanul madru DA ASA ESTE
Apoi crestinul il intreba si daca nu aveti apa ce faceti?
-MUsulmanul raspunde-ne :facem un ritual de curatire cu pamant
la care crestinul
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
08-04-2007, 10:39 AM
Asalamu aeikom w rahmatullah w barakatu
Ceea cea a scris sora noastra Alah sa fie multumit de ea este opinia lui iMAM AHMAD si multi alti invatati inclusiv al lui Al- Khattabi.Evidenta acestui proces de spalare rituala se afla intr-un hadith Bukhary:
Abdurrahman Ibn Abza a spus Un om a venit la Omar Bin al-Khatab si i-a spus: Am devenit impur si nu am gasit apa!Ammar Bin Yasir i-a spus lui Omar..Iti amintesti cand am devenit si noi impuri si tu nu te-ai rugat iar eu am luat tarana si am dat pe fata si mainile mele si m-am rugat?Am fost informat de catre profet ca este suficient asta pentru a face rugaciunea si atunci mi-a aratat cum sa o fac.A luat pamant in palmele sale apoi a suflat in ele si a dat pe fata lui si pe mainile lui.
(bukhary)Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |