Results 1 to 10 of 13
|
|
-
06-21-2007, 04:42 PM
Am deschis acest topic foarte important pentru a ne cunoaste profetul.Dupa cum spun mari invatati sunt uni oameni care il viseza pe profet ...iar cand ii intrebi cum arata in vis..ei iti spun,ba era roscat ,ba era inalt ,ba nu stiu cum....stop... Acela nu era profetul Mohammad(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa)
Se stie ca Satana nu poate lua chipul profetului dar in schimb poate lua orice alta infatisare si sa se dea drept profetul MOhammad (sallalahu aleihi wa salam).
Deci ptr aceasta trebuie sa cunoastem trasaturile fizice si nu numai ale profetului nostru Cel iubit.
Trasaturi fizice.
Profetul Mohammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) era de statura medie cu o constructie musculara destul de dezvoltata,era voinic.Parul sau era de culoare neagra,nu era nici drept si nici cret..pe undeva intre aceste doua.Fata lui era ca luna plina,nu era lunga si nici patrata,fruntea era preminenta si larga,Ochii sai erau mari de culare neagra cu niste gene lungi si dese.Nasul sau era drept,gura sa era oarecum mare cu buze proeminente iar dintii erau perfecti.Intotdeauna ti-i se parea ca zambeste.Barba lui era deasa si neagra,cateodata o colora cu hena si aceasta devenea castanie.
La moartea sa companioni au spus ca ar fi vazut cateva fire albe in aceasta.
Companionii au spus ca niciodata nu au atins o mana mai fina si mai catifelata ca a profetului mOhammad (sallalahu aleihi w salam)
Mersul profetului MOHAMMAD (PACEA SI BINECUVANTAREA LUI ALLAH FIE ASUPRA SA)era apasat,ferm si companionii spuneau ca era foarte greu sa tii pasul cu el.
((Shamail Tirmizi)Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
Urmatorii 2 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect
-
-
06-21-2007, 06:11 PM
Hainele profetului
Hainele profetului Mohammad
in general erau camasi cu pantaloni,o mantie aruncata peste umeri si un turban
El avea foarte putine haine de schimb dar cu toate acestea le pastra nepatate ,foarte curate
(bukhary)
Se astepta ca si ceilalti sa poarte haine simple si curate
O data a vazut o perosana foarte murdara si a spus: De ce acest om nu si-a spalat hainele
(ABU DAWOOD)
DE FIECARE DATA CAND OBSERAVA PE CINEVA CA NU ESTE CURAT NU SE SFIA SA-L DOJENEASCACel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
06-21-2007, 07:06 PMCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

06-21-2007, 10:36 PMEste prima oara cand vad o camasa despre care se spune ca ar fi fost a profetului
...chiar asa este?????????
In Turcia s-a publicat un album fff frumos, extraordinar de bine realizat in care sunt expuse multe dintre lucrurile apartinand profetului
.
ALLAH sa te rasplateasca surioara!

-
06-21-2007, 11:25 PM
Asalamu aleikom
da maryam...cand a fost cumnata la hafle ptr profetul Mohammad
a cumparat cartea..sunt f multe lucruri ale profetului...si eu la inceput am fost sceptica..dar se pare ca sunt reale Allah alam
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
www.assimalhakeem.com
-
-
06-22-2007, 01:39 AM
inseamna bid'a inseamna petrecerea ptr profet...
am intrebat pe dn bari despre lucrurile profetului si a spus ca sunt adevarate in sha Allah...intr-un muzeu in turcia
Allah alamCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
www.assimalhakeem.com
-
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |