Notices

Thread: Am facut bine?

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. Am facut bine? 
    Deosebit Mariyah's Avatar
    O colega la serviciu m-a rugat sa ii semnez pt construirea unei biserici catolice aici in Bucuresti.
    I-am semnat insa apoi m-am gandit daca am facut bine ....nu era mai bine sa ma abtzin?

2.  
    Incepator dana's Avatar
    Nu Cred K Ai Facut O Greseala..................dimpotriva... Cred K Ai Dat Un Exemplu ... Pt. Crestinii Care Au Ceva Impotriva Islamului ...ei Sa Se Abtzina...

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Nu am inteles de ce sa semnezi?
    Era o lista ptr aprobare, strangere de semnaturi?
    Dc da, cred si doar ALLAH stie, ca da. Dar nu vad rostul, de ce sa se stranga semnaturi??????
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    Deosebit shama's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    O colega la serviciu m-a rugat sa ii semnez pt construirea unei biserici catolice aici in Bucuresti.
    I-am semnat insa apoi m-am gandit daca am facut bine ....nu era mai bine sa ma abtzin?
    Eu cred ca ai facut un gest frumos, Mariyah, dandu-ti acel acord. Imi place sa ma gandesc ca si colega ta ar semna cu aceeasi bunavointa o petitie prin care musulmanii ar solicita construirea unei moschei in Romania .
    Ba chiar ma intreb ce-ar raspunde daca i-ai pune intrebarea asta.

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    da era vorba de o lista cu semnaturi pt construirea unei biserici intr-o anumita zona...
    ma gandesc totusi daca musulmanii ar trebui sa sprijine astfel de idei??
    pt ca in bisericile catolice sunt prezente multe statui ...nu este un lacas de rugaciune simplu

6.  
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    da era vorba de o lista cu semnaturi pt construirea unei biserici intr-o anumita zona...
    ma gandesc totusi daca musulmanii ar trebui sa sprijine astfel de idei??
    pt ca in bisericile catolice sunt prezente multe statui ...nu este un lacas de rugaciune simplu

Ceea ce in islam este haram este haram pentru cel ce este musulman si crede total si neingradit in Coran in Profet in Sunna.
    De ce sa nu sprijine?
    Fiecare este liber sa isi manifeste credinta.
    Si are dreptul sa si-o practice fara sa lezeze pe altul.
    Intr-o biserica, intr-o moschee, intr-o sinagoga nu este alt Dumnezeu decat ALLAH, ALE LUI SUNT TOATE SI ACESTE LACASURI SUNT IN MANA SA!
    Ceea ce am gresit este cu siguranta de la mine si ma rog la ALLAH sa indrepte orice greseala spusa din ignoranta sau nestiinta.

7.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Draga mea incerc sa ma pun in locul tau. e drept ca de lucrurile indoielnice mai bine sa stam departe insa... pe de alta parte ma gandesc ca Romania este totusi o tara crestina si incerc sa imi imaginez cum ar fi intr-o tara cu populatie preponderent musulmana sa se ceara o semnatura unui crestin pentru construirea unei moschei si acesta sa refuze... In Surat Al Kafirun se spune ca "voi aveti religia vostra si eu o am pe a mea", si inca in aceatsa sura e vorba despre necredinciosi respectiv cei din tribul Quraish care cum stim erau politeisti inchinandu-se la felurite zeitati si idoli; si asta in vreme ce crestinii sunt numiti rataciti.
    Asta pe o parte, pe de alta parte, tot in Quran Allah ne numeste printre locurile in care El este slavit si biserica si sinagoga si chilia calugarului.
    Este doar parerea mea, am incercat sa ma imaginez in locul tau ce as face. Cu siguranta as semna si daca as gresi... Allah stie mai bine.
    O sa va relatez o intamplare.
    Vine sotia unui preot la ginecologul sau care este musulman si il roaga sa accepte cateva icoane in saloanele mamicilor si gravidelor. Saraca femeie si-a pregatit o intrega pledoarie ca sa nu deranjeze. A fost uimita si cred ca placut impresionata de toreranta islamica sau cel utin toleranta uni reprezentant al islamului, in momentul in care i s-a raspuns ca au existat icoane si nu stie din ce cauza au disparut de pe sectie si chiar il roaga pe parinte sa vina sa faca ce stie ca trebuie facut atat vreme cat in saloanele acelea stau mamici si copii crestini in proportie de 90 %.
    Allah stie mai bine insa tot El ne-a lasat sa ajungem diferiti si cred ca decat sa ne pricinuim probleme unii altora este de dorit sa ne intalnim chiar daca numai pe teritoriul infaptuirii faptelor bune.

8.  
    Vine sotia unui preot la ginecologul sau care este musulman si il roaga sa accepte cateva icoane in saloanele mamicilor si gravidelor. Saraca femeie si-a pregatit o intrega pledoarie ca sa nu deranjeze. A fost uimita si cred ca placut impresionata de toreranta islamica sau cel utin toleranta uni reprezentant al islamului, in momentul in care i s-a raspuns ca au existat icoane si nu stie din ce cauza au disparut de pe sectie si chiar il roaga pe parinte sa vina sa faca ce stie ca trebuie facut atat vreme cat in saloanele acelea stau mamici si copii crestini in proportie de 90 %.

Este un exemplu de bun simt care mie personal mi se pare mult mai important decat toleranta. Tolerant poti fii si daca nu ai incotro, dar bunul simt este un dar de la ALLAH.
    In felul acesta respectivul medic a reusit sa evite controverse ce puteau degenera asa cum se intampla de obicei in "confruntarile" de idei...pe teme religioase.
    Mie una imi foloseste ex asta.

9.  
    Harnic Iman3's Avatar
    Salamu alaikum!
    Nu, cu siguranta aici nu e vorba de bunul simt.
    E vorba de a arata celuilat ca eu chiar daca sunt altfel decat tine nu am caderea ca atunci cand am eu puterea de decizie sa nu simti tu asta nici o clipa, sa nu o percepi ca ingradirea a credintei tale nu atat in crez cat in manifestare, si intotdeuna in tot ce fac si ce spun sa intelegi tu ca islamul ma face sa fiu tolerant si respectuos cu cei din jurul meu chiar daca eu se vede de la o posta ca nu impartasesc crezurile si principiile tale si ca sunt diferit de tine. Crede-ma ca efectul pe termen lung este demn de luat in seama.
    Si ca o cugetare proprie daca vrei - caci deh! - mai cuget si eu din vreme in vreme - cred ca noi oamenii, si ma refer la musulmani in speta, suntem diferiti si desi intentia este buna cu siguranta, avem perceptii diferite asupra modului cum ajungem la rezulatul final. Unii o iau mai pe direct chiar de trebuie sa mai defriseze cate ceva prin jur, iar altii mai pe ocolite cu respectarea "mediului inconjurator " Desigur ca stim de la Profet(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) ca drumul drept este intotdeuna cel mai bun insa cred si ca acest aspect este exact ca cel pomenit de tine intr-o postare referitor la reactiile Profetului vis-a-vis de intamplarile din viata personala cand era tolerant si rabdator si ce tine de ceea ce aduce atingere islamului cand lucrurile stateau cu totul altfel. Cred ca si aici e discutabil caci si Profetul a "strigat" islamul in momentul cand micuta comunitate a devenit mai puternica. Daca scriu acum despre toate punctele sensibile o sa rezulte un post din care nimeni nu o sa inteleaga nimic asha ca ma voi limita nu inainte de a-mi expune si dilema legata cum este primita intentia si finalitatea lucurilor, faptelor cuiva.
    Noi stim ca intentia se afla la baza fiecarui lucru in islam si de multe ori o intentie curata iti poate aduce rasplata faptei dusa la bun sfarsit insa tot de la Profet stim ca un om trebuie judecat dupa rezultatele faptelor sale. Cum in islam totul e logic si nu exista contradictii decat aparent , eu personal mi-am rezolvat aceasta dilema gandindu-ma ca exista oameni si situatii si miza acestorsituatii e diferita, si atunci intervine acest dar minunat pe care il avem de la Allah PreaInaltul singurul care ne face sa ne deosebim de animale: RATIUNEA, care ne poate ajuta sa cantarim.
    Daca ar fi sa fac o paralele f evidenta, aparent fara legatura...m-as referi la femeia care a comis adulter si desi i s-a acordat clementa dupa un timp, in final totusi i s-a aplicat pedeapsa prin lapidare ...iar acum in numele acestei relatari s-a ajuns in anumite zone ale lumii islamice sa fie omorate cu bestialitate femei si fete, fetite...
    Of, am scris o gramada dar ahsa cum spui diferenta de opinii nu poate fi decat constructiva, inshaAllah!

10.  
    Inshaa ALLAH sa fie ceea ce este mai bine ptr locul in Gennat al fiecaruia.
    Nu impartasesc deloc asta :
    "insa tot de la Profet stim ca un om trebuie judecat dupa rezultatele faptelor sale"

Ba mai mult, profetul a atras de multe oi atentia asupra a NU spune despre un om ca este asa si asa si mai ales ca doar ALLAH este cel care are aceasta putere: de a judeca! Nu inteleg ca profetul ne-ar fi dat aceasta libertate de a judeca.
    Mai mult, exista relatari f multe care dovedesc ca, chiar si rezultatul faptelor poate avea o intentie stricata.
    Indiferent cum am da-o faptele stau in intentie.
    Dar doar ALLAH stie!
    Asa am perceput-o eu ca o dovada de mult bun simt-piatra de temelie a acestei actiuni, ma gandesc de pilda dc un medic, un avocat...ar accepta un asemenea gest dc de ex i-ar apartine lui cabinetul, clinica...aceasta era parerea mea referitor la toleranta, ca desi trebuie sa fi tolerant, nu o poti face trecand peste interdictiile credintei tale, dar poti fi plin de caracter si ca urmare, chiar si toleranta este subsecventa.
    Nu as vrea sa monopolizez subiectul deschis de Maryah, de aceea Maryah ma scuzi ca am deviat cu buna stiinta.
    Pe viitor o sa ma abtin ca sub nu era asta si probabil nu intereseaza pe nimeni ce cred eu despre toleranta si etc...

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)