Notices

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. Islamul in orasul meu 
    Membru Special Anna's Avatar
    al salam aleykum wa rahmatu Allah wa barakatuh
    cum am vazut ca suntem de peste tot din toata romania vroiam sa stiu "starea" comunitatii musulmane la nivel local (in fiecare oras) cati sunt, cati practica, cati se implica etc cat de numeroasa este
    Iar pentru cele care au plecat din tara sa ne spuna cum e islamul acolo ce activitati comune au, cum traiesc islamul
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui Anna pentru acest subiect

daniela_muslimah (07-18-2007), gabriela guettat (07-17-2007)

3.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum!

Eu de-abia astept raspunsurile la acest topic...mai invatam si noi de la altii,inshaALLAH,si poate mai gasim ceva idei/solutii pentru comunitatea noastra,micuta

Cum te gandesti tu la toate,mai Anuko!

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Aleikum salam wa rahmatula wa barakatu...

Stiu ca acest mesaj va incrunta multe sprancene dar este firesc, ptr ca adevarul este uneori ca o buba, doare...
    In orasul meu alhamdulillah islamul este la fel ca in oricare alta parte a globului sau in orice "colt" al universului.
    Insa oamenii, comunitatea nu stiu dc seamana cu alte comunitati si
    n-as indrazni sa spun ca exista in mod real o comunitate islamica ci mai degraba multe "mini" comunitati islamice...
    Este trist dar adevarat ca in orasul in care traiesc membri ai aceleiasi comunitati de-abia daca se cunosc, ca sa nu mai spun ca poti fi realmente surprins sa vezi si sa auzi chestii de genul "serios, e acolo moschee...habar n-aveam"; "unde e x fundatie...nici nu stiam ca exista", "da...pai nu doar la z...se face asta?", "dar ce treaba ai tu cu a ca lucrezi la b"...
    N-as putea sa iti dau date excate si cred ca nimeni nu stie exact cat de practicanti sunt musulmanii in viata privata si inauntrul piepturilor lor, dar as putea sa spun ca da, in afara este frumos si ambalajul straluceste, ceea ce poate insemna ca pana iti trece entuziasmul s-ar putea chiar sa iubesti aceasta comunitate.
    "Starea"...cred ca de cand am spus ca are nevoie de resuscitare nu s-a schimbat decat faptul ca ar trebui sa adaug ca aparatele sa fie ultra performante , altfel e greu de crezut ca s-ar putea face ceva real.
    Este totusi o ciudatenie cum e oare posibil sa se fi ajuns aici in conditiile in care comunitatea mea este singura minoritate confesionala care min fadli ALLAH are acest dar de a se bucura de 4!!!! ore de program live saptamanal; este o inadvertenta pe care n-am sesizat sa o indrepte cineva cu mana sau cu vorba intre ceea ce se prezinta si ceea ce este de fapt de-aia spun real Mashaa ALLAH ca in ultimul timp se aude timid, da` se aude cate o voce care spune "noi aici vorbim de lucruri teoretice, practica...e altfel".
    Este o comunitate in care atat membri indiferent de statut si cotizatie sunt impartiti in divizii cf atasamentului, intereselor, afinitatilor, simpatiilor...poate chiar cf apartenentei la...islam nu stiu si da, exista activitati...dar ele sunt ca si locul in care se desfasoara cu un circuit poate nu inchis dar oricum atent selectat (ca-n reclama aia cu boabele de cafea ) adica sunt comune unora dar nu altora si tot asa...
    Cum arata asadar minunata mea comunitate????
    Impartita, divizata, de-abia dc membri se mai saluta...in fine, cand e cazul de ochii lumii isi mai spun salam aleikum ca deh, ar fi culmea sa renunte si la salut, trista, apatica, lipsita de vlaga.
    Insa nu e mereu asa, ea se anima cand apare o cerinta sau o noua strategie, dc mai vine vreun musafir "de afara"; atunci se pun in miscare furnicutele ca rotile de tren, dar...la comanda, altfel sa fii fericit si multumit dc auzi Inshaa ALLAH vorbim despre asta.(Ca oricum pe urma fie de jena ca ai avut o idee nepotrivita fie ca nu e voie "de sus" nu iti mai raspunde nimeni la propuneri poate doar la alea indecente ).
    Sa-ti mai spun de "draga mea", de "habibti", de "iubita" si de "scumpa" din discutiile face tu face si de "auzi stai sa-ti zic eu de x si de y ca nu e chiar asa cum crezi tu" din "culise"????????????
    Sa-ti spun de acei zvonaci si raspandaci care stiu tot ce misca cine cu cine, care cu care....cum sunt combinatiile si permutarile? (desi la asta chiar ca sunt curioasa de unde au domle oamenii aia atatea informatii dc tot suntem asa de buni, de piosi, de "noi nu vorbim ca nu e islamic"???)
    Sa-ti mai spun ca poti sa te trezesti ridicat la rang inalt sau cuplat sau sa afli de la oameni ce faci si ce-ti face sotul/sotia, fratele/sora...mama, prietena???????
    Sa-ti spun ca fratii si surorile stiu mai bine ce "iman" si ce "avere" ai???

Poate asa o fi aici, ca deh e capitala si pretentiile sunt mari, bleahhhhhh aiurea.
    Este asa pentru ca primeaza interesele, orgoliile, dorinta de a fi in centrul atentiei si mai ales faptul ca atunci cand ajunge omul sus- doar aparent, un astfel de om este foarte jos dupa parerea mea (in general) uita ca, coborarea este mult mai usoara si se poate produce mult mai rapid si dureros.

Insa se poate ca eu sa am o vizibilitate alterata a fenomenului mai ales ca am si dioptrii; inshaa ALLAH de-abia astept sa am posibilitatea sa ma caiesc cerandu-I Bunului ALLAH iertare ptr ca asa de gresit am vazut comunitatea mea.

Nu stiu nici dc-i de bine nici dc-i de rau ca e asa...stau doar si ma tot intreb, oare dc profetul ar fi fost asa cum sunt astazi cei din Ummah mea ce fel de islam am fi avut??????

Nu as vrea sa se inteleaga din mesajul asta ca judec pe cineva, am expus realitatea asa cum o vad eu, pentru ca nu-mi plac nici ipocritii care in fata iti spun mashaa ALLAH si in "cerc restrans" te fac cu ou si cu otet , nu-mi plac nici cei care spun ca fac de dragul lui ALLAH dar de dragul lui ALLAH nu trec peste orgolii si interese dar pot denatura, pot imbraca adevarul cu minciuna, pot face orice ca sa-si vada scopurile, pentru ca nu-mi place cum am tot zis nici pasivitatea, nici cosmetizarea, nici lipsa de transparenta, nici de bun simt...si mai mult decat orice nu-mi plac aceia care nu au capacitatea sa-si vada greselile si sa le corecteze...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by Saira View Post
    Assalamu alaykum!

Eu de-abia astept raspunsurile la acest topic...mai invatam si noi de la altii,inshaALLAH,si poate mai gasim ceva idei/solutii pentru comunitatea noastra,micuta

Cum te gandesti tu la toate,mai Anuko!

As zice din suflet sa fereasca ALLAH sa invatati din alta parte decat din carti si literatura...pe teren este cu totul altceva.
    Stii vb aia, teoria ca teoria...practica ne omoara.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    As zice din suflet sa fereasca ALLAH sa invatati din alta parte decat din carti si literatura...pe teren este cu totul altceva.
    Stii vb aia, teoria ca teoria...practica ne omoara.

Pai in teorie,alhamduliLLAH,avem tot ce ne trebuie...Qoranul si Sunnah Profetului ne sunt suficiente!Si plus ca exista ataaaatea materiale de unde ne putem informa!Dar asa este,la teorie suntem in stare sa luam o "nota" buna,dar ce ne facem cu practica,ce ne facem cu aplicabilitatea?Bine,treburile nu cred ca-s chiar asa negre desi...Eu ma gandeam ca poate tocmai alti oameni au reusit,ceva mai mult decat noi,si in practica...si la noi asta-i marea problema! Aici avem nevoie sa invatam,poate,de la altcineva...ceva solutii "cum sa aplicam tot ce invatam,intr-o maniera eficienta si atractiva"

7.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Salam aleikum

Sa mai zic ca sunt de aceasi parere cu Maryam???
    Aici nu avem comunitate islamica,nu in orasul meu.
    Ca sa mearga la moschee sotul meu calatoreste in alte orase ,cea mai aproape la o ora cu masina.Ce sa zic,kuthba o tin in limba lor(sunt pakistanezi) ,nu-i intereseaza daca ceilalti inteleg sau nu.Pe sotul meu chiar l-au dat afara din moschee enervati ca le zicea sa zica "amin" dupa Al-Fatiha.Ei zic ca nu e nevoie ,si ca ei au "o scoala" diferita(nu stiu cuvintul in araba) si ca nu-i intereseaza ce le zice sotul meu.
    Intra in moschee vorbind la mobile,iar dupa jumma se apuca de cintat,dansat si batut din palme in cinstea Profetului
    Degeaba le zice sotul meu ca nu e bine.
    Care vind ceva kebab pe ici pe colo cind ii intrebi daca e halal.zic "inshaAllah" si daca-i iei la bani marunti afli de fapt ca e import Australia si ca ei considera ca nu-i nevoie sa scrie halal,ca e doar de la crestini si avem voie sa mincam.
    Sunt multe de zis,nu-mi amintesc acum exact tot ce-mi povesteste sotul meu.

Eu intilnesc niste fete indonezience cu care mai schimb cite o vorba .Am o japonica care face rugaciunea mashaAllah,dar nu poarta hijab.
    Iar vineri mi-a venit in vizita o japonica cu hijab care s-a convertit in State unde era studenta si unde a intilnit o tinara de 16 ani egipteanca.
    Vizitele in familia ei au facut-o sa se intereseze despre islam,felul lor de a fi,politicosi,respectuosi,si felul in care vorbeau de Allah,lucru pe care japonezii nu-l fac.
    S-a pus pe citit,a zis ca i-a fost greu cu coranul in limba engleza si ca netul a ajutat-o fff mult.
    S-a casatorit cu un baiat din Maroc.Au doi baieti si s-au mutat aici in cartier,la parintii ei.
    E disperata dupa o comunitate islamica,a zis ca in state aveau una MashaAllah!!
    Sper sa ne inmultim!!
    Scuze,sunt pe fuga ...salat dhuhr(sper sa revin)

8.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

eu stiu ca exista traducerea sensurilor qur'an-ului si in limba japoneza..

uite si website unde-l gasesti online..

Insha'a Allah o sa-i fie de folos prietenei tale..

(sau poate si tie.. pentru dawah )

link_japanese_qur'an_online

~~~
    uite si cateva website-uri pentru comunitatea din japonia..

http://islamcenter.or.jp/eng/

http://www.isuramu.com/eng/index.htm

http://www.isuramu.net/index.html

si cele mai recente publicatii

http://www.isuramu.com/eng/newbooks.htm

~~
    au pagina si in japoneza, si-n engleza...

Insha'a Allah sa-ti fie de folos...

~

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

9.  
    moderator daniela_muslimah's Avatar

Allah sa te rasplateasca, Maryam.. ..

Insha'a Allah sa ne ajute pe noi toti...

si lucrurile sa fie mai bune in viitor..

~~~
    si in alte orase (de prin Ro) cum e?.. cum stau lucrurile..

nu ne spune nimeni?..

"Pentru aceia care raspund Domnului lor si implinesc Rugaciunea [As-Salat], iar pentru treburile lor [tin] sfat laolalta si dau Dania [Az-Zakat] din cele cu care ii inzestram." (Surat Ash-Shura_Sura "Sfatului" (42):38)

10.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Daniela,multumesc.
    Stiu ca sunt centre islamice,in tokyo,nagoya sunt scoli etc. dar nu la mine in oras.
    am intilnit pe net o alta fata ,romanca care locuia undeva mai pe linga tokyo si aveau o comunitate islamica ,au moschee mare unde se tin lectii de Quran pt copii zilnic,au masina care ia copilul de acasa si-l duce la moschee si il aduce inapoi.
    Speram sa facem si noi,sa ne mai inmultim .
    Aici avem in Fuji(da,da la poalele muntelui ) o casa pe post de moschee si in Hamamatsu una .Pe cea din fuji au cumparat-o mai multi (au strins bani) si se cearta ca chiorii pe cine sa treaca in acte,toti vor sa fie a lor.Si sotului meu i-au zis ca asta e "pakistanian house" daca nu-ti convine i-ati catrafusele si du-te.

11.  
    Membru Special Anna's Avatar
    subhanAllah
    hannen m-ai ingrozit
    la reactia lui Maryam ma asteptam dar m-a impresionat tare mult oricum
    eu cand am deschis acest thread ma asteptam la ceva mult mai bun de departe mai bun decat ce am citit aici
    in orasul meu sunt dezamagita ca oamenii nu se implica si vedeam din asta o mare problema care pe mine ma macina tare
    as vrea sa vad mai multa vointa, elanul asta pe care il vad la Maryam sa il gasesc in mai multe persoane
    dar inshAllah eu imi pastrez increderea si credinta in Al Rahman ca o sa fie bine.
    mai postati de cum este la voi in oras, stiu ca sunteti de peste tot, poate chiar si lucruri bune si frumoase inshAllah sa mi se mai descreteasca fruntea inshAllah
    In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful.

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)