Draga mea surioara, nu eshti singura care ai intrebat despre acest lucru, ai sa gaseshti raspuns AICI:
http://www.rasarit.com/vb/showthread...=inmormantarea
ALLAH MAAK
Results 1 to 10 of 11
|
|
-
Member

07-29-2007, 10:36 PM
Nu stiu daca e bine postata intrebarea, daca nu va rog sa o mutati
Daca mama mea e crestina si nu are alti copii afara de mine, e dureros sa ma gandesc dar intr-o zi va muri, Allah sa faca ziua aia sa fie departe, cum o voi inmormanta?
Am dreptul sa fiu la inmormantarea ei, repet ea fiind crestina si eu fiind unicul copil al ei, iar ea are chiar o aversiune fata de islam.....
Va rog sa ma lamuriti...
-

- Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
07-29-2007, 11:26 PM
-
Member

07-30-2007, 12:10 AMam citit acel post, insa ma refer la situatia in sine, ea fiind crestina, fara alte rude de gradul I, fara sot sau cineva care sa se ocupe in caz de Doamne fereste....
Ceremonia de inmormantare trebuie sa fie in ritul crestin sau in cel musulman?
Poate fi trata ca un muslim, cel ce e crestin, care nu a marturisit si care in tp vietii respecta o alta dogma.....
-
07-30-2007, 11:43 AM
mama ta trebuie inmormantata crestineste deoarece in aceasta credinta a trait toata viata. persoanei decedate i se face ritualul inmormantarii conform propriei credinte, nu conform credintei urmasilor, neamurilor..etc..
-
07-30-2007, 01:28 PM
asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu
Din pacate asa este.degeaba i se face o inmormnatare islamica..daca a apartinut si a crezut in alta religie..subhan Allah Allah sa ne indrume parintii ...
Vreau sa spun o povestioara care mi-a spus-o un sheik ..o intamplare adevarata aici in amman
Erau intr-un spital 2 pacienti in aceasi camera unul musulman si altul crestin...cel crestin era pe moarte isi dadea ultima suflare iar mulsulmanul i-a spus....spune ca la ilaha illa lah Mohamadan rasulul Allah..iar acel om intr-un final a spus-o apoi a murit...subhan Allah
Vreau sa va spun ca musulmanul "sarea in sus" de bucurie si cand au venit rudele celui decedat le-a spus...Alhamdulilah alhamdulilah a murit musulman....
Sheikul mi-a spus ca s-a facut mare circ pe temna asta..rudele decedatului au facut mare scandal . Alhamdulilah si-a salvat sufletul Allah sa-i primeasca marturisirea.
La urma urmei conteaza daca vor sti sa raspunda intrebarilor puse de ingeri Allah sa ne faca dintre aceia care vor ocupa gradinile raiului amen amen amenCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
07-30-2007, 03:22 PM
Referitor la cele prezentate de sora noastra Iman 99 am mai auzit o varianta avand aceeasi situatie insa intreband persoane autorizate mi sa spus ca indiferent de situatie, o persoana bolanva in pragul mortii chiar daca face marturisirea de credinta, trebuie insa sa fie ,acea persoana, in deplinatatea mentala si trebuie intradevar sa vina din suflet,sa cunoasca si sa accepte tot ceea ce implica marturisirea credintei, Allah stie mai bine;
Referitor la parintii nostrii crestini sau rudele noastre de orice grad insa apartinand altei religii si nu cea musulmana, noi musulmani avem datoria fata de parintii nostrii sa le respectam religia si obiceiul, vom participa direct cat si financiar, vom lua parte la ritual intradevar noi nu facem ceea ce fac ceilalti insa datoria noastra este le fim alaturi pana la sfarsit, sa-i respectam si sa-i iubim mai departe ei parasind aceasta lume vor fi cu Dumnezeu acolo fiecare are drumul sau Allah sa ne rasplateasca dupa faptele noastre si sa ne calauzeasca pe fiecare, Allah stie mai bine!
-
07-30-2007, 08:26 PM
ASALAMU ALEIKOM
CEI DE LA FATWA CENTER ISLAMWEB AU RASPUNS IN FELUL URMATOR:
In primul rand aoclo este cineva de religia respectivului dceedat pentru a-i face ingropaciunea atunci copilil musulman nu trebuie sa intervina in acest proces trebuie sa lase corpul decedatului cu cei de religia lui sau a ei si ar trebui sa nu participe la inmormantare.
Alah a spus:O Mohammad si nu te ruga nicicand pentru unul din ei care moare si nu sta langa mormantul lui(pentru a te ruga pentru el)!Ei nu au crezut in Allah si Trimisul sau si s-au savarasit nelegiuiti(traducerea sensurilor 9:84)
In cazul in c are nu este cineva care sa ingroape corpul decedatului atunci copilul muslim o poate face dar nu urmarind ritualurile islamice si nu in cimitir musulman.
ISLAMWEB.NET
Se stie ca profetul a vizitat oameni inainte sa moara evrei crestini...si chiar este un hadith in care profetul merge la un baiat tanar evreu care este pe moarte .A intrat in casa ...tatal baiatului se afla langa suferind profetul s-a apropiat si i-a spus ..spune la ilalha illa lah Moahmmadan rasulu Allah ,iar baiatul s-a uitata catre tatal sau iar tatal evreu a incuvintat din cap si a spus:Spune fiule!BAIATUL A SPUS-O APOI A MURIT.
Vreau sa spun un lucru la ceea ce a apus sora noastra ma sha Alah,.Alah sa fie multumit de ea.Nu stiu exect versetul dar e cert exista .Este vorba de cainta celor necredinciosi..daca Allah nu vrea de la cineva cainta lui nu accepta sa-l ierte,inainte de a muri cand vrea sa spuna shahada Allah ii pune un nod in gat si cat ar vrea sa o spuna .....nu poate !!!Allah lasa sa vorbeasca pe cine doreste el subhan Allah,si el calauzeste pe cine voieste pentru ca el este cel DreptCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

08-02-2007, 08:19 PM
Insa intrebarea era alta...nu despre cine si unde ajunge dupa ce moare si sper sa nu va suparati ca o spun asa, mai fara arome
, da normal ca o ingropi tu, platesti si te ocupi dar cred ca poti sa o ingropi si cu mai putin ceremonial si fara haramuri vezi alcool si porc...nu mi-se pare ceva iesit din comun si oricum aici ai avantaju` ca pana si ingropaciunea e la mica intelegere.
Si intr-adevar doar ALLAH stie!!!
-
08-04-2007, 03:07 AM
As-salam aleykum wa rahmetullah wa berekeatuh
Daca se intampla sa fim singura persoana din viata crestinului...ok am inteles ca nu il putem inmormanta cu ritual islamic pentru ca el nu a marturisit shahada si pana la urma chiar nu mai conteaza cum il ingropi atata timp cat el nu crede. Dar noi stim ca nici crestineste nu are rost, din punctul nostru de vedere, deci mai chemam preot sa ii citeasca, plus alte ritualuri halal(in ideea fara vin si porc, inchinaciune la icoane etc.) care au loc?
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |