Notices

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 49
  1. Invierea Domnului 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Deoarece se apropie marea sarbatoare a crestinilor ( la catolici chiar duminica asta , daca nu ma insel) a; vrea sa discutam despre Invierea Domnului.
    Eu am cateva intrebari?
    Scrie in Biblie ca piatra de la marmantul lui Isus a fost mutata?
    Multumesc .

2.  
    moderator amal's Avatar
    draga iman, tu ca si musulmanca deshizi acest subiect?
    inchallah o sa postez maine ce stiu, acum e cam tarziu...

3.  
    moderator munir's Avatar
    Invierea lui Isus este unul din stilpii de baza ai crestinismului .Pentru a nu divaga pe tema adevarului sau falsitatii acestei teze voi posta cele scrise in Biblie referitor la intrebarea lui Iman_elsayed :

- Mat 28:2 Şi iatăcă s'a făcut un mare cutremur de pămînt; căci un înger al Domnului s'a pogorît din cer, a venit şi a prăvălit piatra dela uşa mormîntului, şi a şezut pe ea.

- Mar 16:3 Femeile ziceau una către alta: „Cine ne va prăvăli piatra de la uşa mormîntului?”
    Mar 16:4 Şi cînd şi-au ridicat ochii, au văzut că piatra, care era foarte mare, fusese prăvălită.

- Luk 24:1 În ziua întîi a săptămînii, femeile acestea, şi altele împreună cu ele, au venit la mormînt dis de dimineaţă, şi au adus miresmele, pe cari le pregătiseră.
    Luk 24:2 Au găsit piatra răsturnată de pe mormînt,

--Joh 20:1 În ziua dintîi a săptămînii, Maria Magdalina s'a dus disdedimineaţă la mormînt, pe cînd era încă întunerec; şi a văzut că piatra fusese luată de pe mormînt.

4.  
    Quote Originally Posted by amal
    draga iman, tu ca si musulmanca deshizi acest subiect?
    inchallah o sa postez maine ce stiu, acum e cam tarziu...
    Draga Amal pai nu vad care e problema?:smile33: E ceva interzis? Sa deschid un subiect e rau , dar daca postez despre crestinism nu e la fel? Am observat ca toti vor sa vorbeasca de Pasti dar nimeni nu are curajul sa deschida subiectul.
    Allah barik fikum

5.  
    Quote Originally Posted by munir
    Invierea lui Isus este unul din stilpii de baza ai crestinismului .Pentru a nu divaga pe tema adevarului sau falsitatii acestei teze voi posta cele scrise in Biblie referitor la intrebarea lui Iman_elsayed :

- Mat 28:2 Şi iatăcă s'a făcut un mare cutremur de pămînt; căci un înger al Domnului s'a pogorît din cer, a venit şi a prăvălit piatra dela uşa mormîntului, şi a şezut pe ea.

- Mar 16:3 Femeile ziceau una către alta: „Cine ne va prăvăli piatra de la uşa mormîntului?”
    Mar 16:4 Şi cînd şi-au ridicat ochii, au văzut că piatra, care era foarte mare, fusese prăvălită.

- Luk 24:1 În ziua întîi a săptămînii, femeile acestea, şi altele împreună cu ele, au venit la mormînt dis de dimineaţă, şi au adus miresmele, pe cari le pregătiseră.
    Luk 24:2 Au găsit piatra răsturnată de pe mormînt,

--Joh 20:1 În ziua dintîi a săptămînii, Maria Magdalina s'a dus disdedimineaţă la mormînt, pe cînd era încă întunerec; şi a văzut că piatra fusese luată de pe mormînt.
    Pai nu inteleg sunt doua versiuni?
    1. Un inger
    2. Nustiu cine

6.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Pai nu inteleg sunt doua versiuni?
    1. Un inger
    2. Nustiu cine
    E o singura versiune,povestita de 4 persoane diferite.Ca exemplu,4 persoane vad acelasi eveniment,dar il vor povesti diferit,fiecare punand accent pe altceva.Asa e si cu Evangheliile,evenimentele sunt aceleasi,dar fiecare evanghelist pune accentul pe altceva cand povesteste.

7.  
    Quote Originally Posted by myryam
    E o singura versiune,povestita de 4 persoane diferite.Ca exemplu,4 persoane vad acelasi eveniment,dar il vor povesti diferit,fiecare punand accent pe altceva.Asa e si cu Evangheliile,evenimentele sunt aceleasi,dar fiecare evanghelist pune accentul pe altceva cand povesteste.
    Myryam multumesc ptr raspuns , dar tot nu prea inteleg?:smile33: Cum poate fi o singura versiune , cand fiecare spune cate ceva diferit? Sau ce, nu toti au vazut unul si acelasi lucru? Pe ce a pus fiecare accent?

8.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Myryam multumesc ptr raspuns , dar tot nu prea inteleg?:smile33: Cum poate fi o singura versiune , cand fiecare spune cate ceva diferit? Sau ce, nu toti au vazut unul si acelasi lucru? Pe ce a pus fiecare accent?
    Draga mea,pai daca eu,tu,x si y vedem un eveniment anume,o nunta,sa zicem,il povestim toti la fel,cu aceleasi cuvinte,accentuam exact aceleasi lucruri,etc.?Tu poate esti mai impresionata de tort,eu de rochia de mireasa,x de mire si y de soacra mare.Poate e fortata comparatia,dar ai inteles ce-am vrut sa spun?Asa e si cu cele 4 Evanghelii,citeste-le si ai sa intelegi.
    In pasajul cu piatra de mormant e acelasi lucru,fiecare evanghelist povesteste acelasi lucru in moduri diferite.Ideea principala e ca piatra a fost data la o parte,asta reiese de la fiecare.Iar Matei specifica si ca acest lucru a fost facut de catre un inger.

9.  
    moderator ummraschid's Avatar
    assalamualaikum wr wb

bun, draga myryam, dar daca aceste Evanghelii sint povestiri, istorisiri ale unor evenimente la care au fost toti cei 4 martori, atunci, care este Cuvintul lui Dumnezeu, eu asta nu inteleg!?...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

10.  
    moderator amal's Avatar
    draga iman, nu am zis ca ai facut ceva rau ca ai deschis subiectul, doar ca ma asteptam ca un crestin sa deschida acest subiect,din dorinta lor de a arata lumina, cu ocazia sarbatorilor de Paste.
    dar sant convinsa ca postarile nu vor intarzia sa apara.
    ummraschid, buna intrebare...foarte buna chiar.

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)