Notices

Results 1 to 6 of 6
  1. Schimbarea numelui de familie 
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

Adoptarea de catre sotie a numelui sotului si renuntarea la numele tatalui nu sunt permise, deorece acestea fac parte din traditia nemusulmanilor. Allah SWT spune: Qu'ran 33:5

Trducerea sensurilor:

"Chemati-i dupa parintii lor, caci astfel este mai cu dreptate fata de
    Allah. Iar daca nu-i cunoasteti pe parintii lor, atunci socotiti-i frati ai
    vostri intru credinta si aliati ai vostri! Si nu este nici un pacat pentru
    ceea ce savarsiti voi din greseala, ci numai pentru ceea ce inimile
    voastre savarsesc cu buna stiinta. Allah este Iertator, Indurator

Sotiile Profetului SAAWS nu au luat numele lui, in pofida statutului social pe care el il avea, ci si-au pastrat numele lor de familie. Daca ar fi existat vreun beneficiu prin preluarea numelui sotului, cu siguranta ar fi practicat acest lucru pe atunci. Daca o femeie este atribuita sotului ei, acest lucru trebuie facut numai pentru a evita situatiile ambigue, de exemplu cind spunem A este sotia lui B, insa nu trebuie sa ii stabilim ascendenta prin intermediul numelui de familie al sotului.

Allah SWT spune: Qu'ran, ,66:10

Traducerea sensurilor:

Allah le-a dat drept pilda pentru aceia care nu cred pe muierea
    lui Noe si pe muierea lui Lot, care s-au aflat sub obladuirea a doi robi
    evlaviosi dintre robii Nostri si care i-au viclenit pe ei, iar ei doi nu le-au
    putut fi de nici un ajutor la Allah. Si [li] s-a zis: "Intrati în Foc
    [laolalta] cu ceilalti care intra!"
    (islamweb traducerea Madelaine)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect

AishaA (08-03-2007), maryam (08-03-2007)

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by iman99 View Post
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

Adoptarea de catre sotie a numelui sotului si renuntarea la numele tatalui nu sunt permise, deorece acestea fac parte din traditia nemusulmanilor. Allah SWT spune: Qu'ran 33:5

Trducerea sensurilor:

"Chemati-i dupa parintii lor, caci astfel este mai cu dreptate fata de
    Allah. Iar daca nu-i cunoasteti pe parintii lor, atunci socotiti-i frati ai
    vostri intru credinta si aliati ai vostri! Si nu este nici un pacat pentru
    ceea ce savarsiti voi din greseala, ci numai pentru ceea ce inimile
    voastre savarsesc cu buna stiinta. Allah este Iertator, Indurator

Sotiile Profetului SAAWS nu au luat numele lui, in pofida statutului social pe care el il avea, ci si-au pastrat numele lor de familie. Daca ar fi existat vreun beneficiu prin preluarea numelui sotului, cu siguranta ar fi practicat acest lucru pe atunci. Daca o femeie este atribuita sotului ei, acest lucru trebuie facut numai pentru a evita situatiile ambigue, de exemplu cind spunem A este sotia lui B, insa nu trebuie sa ii stabilim ascendenta prin intermediul numelui de familie al sotului.

Allah SWT spune: Qu'ran, ,66:10

Traducerea sensurilor:

Allah le-a dat drept pilda pentru aceia care nu cred pe muierea
    lui Noe si pe muierea lui Lot, care s-au aflat sub obladuirea a doi robi
    evlaviosi dintre robii Nostri si care i-au viclenit pe ei, iar ei doi nu le-au
    putut fi de nici un ajutor la Allah. Si [li] s-a zis: "Intrati în Foc
    [laolalta] cu ceilalti care intra!"
    (islamweb traducerea Madelaine)

Asa este Mashaa ALLAH aleikim, dar eu de ex mi l-am schimbat acum x ani...ce sa fac sa ma duc iar sa-l scimb?
    O sa-l intreb pe Sekh Inshaa ALLAH...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...mashaAllah si barakAllahu fiki, surioara pentru atentzionare!...subhanaAllah, asa este , inshaAllah, surioarele care inca nu sant casatorite sa fie atente...

...schimbarea numelui de familie este un obicei pe cat de inexplicabil, pe atat de " de la sine intzeles"... astfel ca nici nu mai esti intrebata la starea civila daca vrei sau nu... ci se considera " din oficiu" ca iti vei schimba numele...
    ...si eu, ca si surioara maryam si cred ca multe alte surori, la timpul respectiv, in necunostinta de cauza...mi-am schimbat numele...
    ...inshaAllah sa facem tawba, mai intai, sa ne caim in sufletul nostru si inaintea lui Allah ta'ala pentru aceasta si, inshaAllah, fie ca Allah ta'ala , in milostivirea Sa nemarginita, sa ne ierte si sa ne inlesneasca indreptarea acestei greseli!...

...pe cat de neindreptatzita este schimbarea numelui, pe atat de plina de intelepciune si sigurantza este pastrarea numelui de familie al tatalui, ca pe o identitate permanenta, de-a lungul unei vietzi, care poate fi marcata de casatorii, divortzuri si re-casatorii...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

5.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Da io chiar ma gandesc sa mi-l schimb iar, o sa zica oamenii de la primarie ca sunt nebuna...intai mi-am schimbat numele, apoi si prenumele (alhamdulillah!!!) si acum vin sa-mi iau numele tatalui chiar ca o sa fie show.
    Da` ce le zic la motiv, ca trebuie sa am un motiv intemeiat...o sa zica, saraca de ea, cine stie ce scatoalce i-a ars arabu`:smile28: de s-a saturat s-o mai cheme ca el
    Sa vedeti priviri compatimitoare.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

6.  
    Deosebit sara's Avatar
    Vai Maryam ce am mai ras .
    Eu daca ma duc undeva si spun numele meu adevarat se uita toti ca vitelul la poarta noua , si ma roaga sa-l repet , apoi imi zic ca-i f greu . Asa ca le zic sara de la inceput sa nu mai am dureri de cap
    Only ALLAH can judge me !

7.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Da io chiar ma gandesc sa mi-l schimb iar, o sa zica oamenii de la primarie ca sunt nebuna...intai mi-am schimbat numele, apoi si prenumele (alhamdulillah!!!) si acum vin sa-mi iau numele tatalui chiar ca o sa fie show.
    Da` ce le zic la motiv, ca trebuie sa am un motiv intemeiat...o sa zica, saraca de ea, cine stie ce scatoalce i-a ars arabu`:smile28: de s-a saturat s-o mai cheme ca el
    Sa vedeti priviri compatimitoare.

Maryam ce m-ai facut sa rad...i-a ars arabu' cateva scatoalce haha asta-i buna!

Eu una mi-as schimba si numele si prenumele cu de la mine putere,un nume care mi-ar placea mie si asta numai ca sa ma "razbun" pe tata .Vai,ce mi-ar placea! Tot o fac intr-o zi si p'asta

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)