Notices

Results 1 to 6 of 6
  1. Sadaqa Allah Al Adhim 
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom wrahmatullah

Bismillah rahman ar-rahim

Nici o indoiala Allah spune adevarul,sadaqallah-ul athem este o expresie absoluta.Dar,in momentul in care devine obicei sa sounem de cate ori terminam de citi Quranul sau il ascultam aceasta nu are nici un suport in Quran sau sunaa si nu este permisa.

Daca o persoana vrea sa termine de citit Quranul cel mai bun mod este de a ramane tacut.

Profetul Mohammad(pacea si biencuvantarea lui Allah fie asupra sa)il asculta pe Abdullah Ibn Massoud in timp ce acesta recita versetele Quranului iar cand a dorit sa termine de recitat i-a spus:Este de ajuns

BUkhary
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

2. Urmatorii 2 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect

aiscia (03-04-2008), AishaA (08-07-2007)

3.  
    moderator batool391's Avatar
    Da Iman 99 este asa cum ai spus. Nu e necesar sa spunem dupa ce recitam Coranul ,,sadaqa Allahu alazim,, deoarece Allah spune INTOTDEAUNA adevarul si ptr ca nu exista nici o relatare din care sa rezulte ca profetul Muhammad/ pacea si binecuvantarea fie asupra lui, ar fi spus asa ceva. Allah stie mai bine.

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Da si Sekh a spus ca Sadaqa ALLAHU al-Aziim este bidah...
    Cred ca in aceeasi categorie se poate incadra si sarutarea Coranului...profetul nu cred ca a facut asa ceva ptr ca in vremea aceea nu exista strans, asadar cum e bine? Cu sau fara evlavia sarutarii????

Inshaa ALLAH sa ne ierte Bunul ALLAH ptr greselile cauzate de ignoranta, nestiinta si mai ales pentru cele de care nici nu ne dam seama.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    asalamu aleikom w rahmatullah

Nu este nici o evidenta in sune sau Quran in legatura cu sarutarea Quranului.Imam Ahmad a fost intrebat despre asta si a spus:Nu am auzit despre asta.
    Dar este o relatare a unui companion Ikrima obisnuia cand deschidea Quranul sa puna fata pe ea si sa spuna...Cartea Domnului meu,cuvintele Domnului meu.
    Este deasemenea relatat de Ibn Abi AL-SAIF AL-YEMENI (shafi scolar) spunand ca este permis sarutarea Quranului.
    Deci aparent este permis numai sa nu facem din asta un obicei, o regula.
    (islamweb.fatwa center)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by iman99 View Post
    asalamu aleikom w rahmatullah

Nu este nici o evidenta in sune sau Quran in legatura cu sarutarea Quranului.Imam Ahmad a fost intrebat despre asta si a spus:Nu am auzit despre asta.
    Dar este o relatare a unui companion Ikrima obisnuia cand deschidea Quranul sa puna fata pe ea si sa spuna...Cartea Domnului meu,cuvintele Domnului meu.
    Este deasemenea relatat de Ibn Abi AL-SAIF AL-YEMENI (shafi scolar) spunand ca este permis sarutarea Quranului.
    Deci aparent este permis numai sa nu facem din asta un obicei, o regula.
    (islamweb.fatwa center)

MASHAA ALLAH ALEIKI!!!!!!!!!
    Cand vine suleiman din concediu o sa fac cerere sa scrie fff multe de "multumesc" acolo la tine
    ALLAH sa te rasplateasca, cum ti-am mai spus si altadata faci parte dintre cei cu adevarat daruiti cu Gratia lui ALLAH, Inshaa ALLAH.
    ALLAH sa te rasplateasca draga mea si sa fie multumit de tine.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    Asalamu aleikom wrahmatullah w barakatu

Ins ha Allah de toti si sa fim cei care vor umple gradinile Paradisului.Tu sti ca intotdeauna ai fost un model pentru mine Allah sa fie multumit de tine si sa-ti daruiasca tot ce e mai bun in viata asta si in viata de apoi. amen amen amen

www.assimalhakeem.com

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)