Notices

Thread: Surat Al-Isra

Results 1 to 4 of 4
  1. Surat Al-Isra 
    membru de onoare iman99's Avatar
    VIRTUTIILE ACESTEI SURE.

(Imam Al- Hafiz Abu Abdullah Muhammad Bin Isma Il Al- Bukhari )
    Ibn Masaud a spus in legatura cu surat Isra Al-khaf si suat Maryam"Sunt printre primele sure si cele mai frumoase pentru mine,sunt comorile mele.

Aisha a spus:Mesagerul lui Allah obisnuia sa recite bani isra-il and az-zumar in fiecare noapte
    (Imam Ahmad)

In numele lui Alah cel Milostiv Indurator

"1.Marire Celui care l-a adus pe robul sau in timpul unei nopti de la mosqeea Al-Haram la Moscheea Al- Aqsa a carei imprejurime am binecuvantat-o ca sa-i aratam din semnele Noastre.El este cu adevarat Cel CARE Aude Totuil si Cel care Vede Totul".

Allah se mareste pe Sine insusi pentru capacitatea S-a de a face ceva ce nimeni nu poate face,pentru ca nu este nici un alt Dumnezeu inafara de El,si nu este nici un Dumnezeu langa el.

..."l-a adus pe robul sau "- se refera la MOhammad
    ...in timpul unei nopti " -intr-o noapte tarzie
    ....de la mosqeea Al-Haram la Moscheea Al- Aqsa "-de la Masjid la Mekkah

de la mosqeea Al-Haram la Moscheea Al- Aqsa inseamna casa Sacra din Jerusalim a profetilor din timpul lui Ibrahm Al-Halil.

..."a carei imprejurime am binecuvantat-o"-cu produse agricole si fructe

...."ca sa-i aratam "-lui MOhammad
    ..din semnele Noastre- marile Noastre SEMNE .....Allah spune:traducerea sensurilor 53:18) El a vazut unele din semnele cele mai mari ale Domnului Sau.
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

2. Mersi iman99 de la :

Sarah (08-09-2007)

3.  
    Intr-adevar el este cel care aude totul si vede totul.Adica aude toate vorbele a robilor sai,credinciosi si necredinciosi,fideli si infideli,si El ii Vede si da fiecaruia ceea ce merita in aceasta Lume cat si in Lumea de Apoi.
    Sa vedem acum ce relatari avem in sunne despre aceasta:

Hadith despre Isra:

Imam Ahmad de la Anas Bin Malik :
    esagerul Lui Allah a spus:Al-Buraq a fost adus la mine,era un animal alb mai mic ca un catar.Un pas a acestui animal acoperea o distanta atat de departe cat puteai sa vezi .Am incalecat pe ea si m-a dus la Bayt al-Maqdis(jerusalem)I rode on it and it took me to Bayt Al-Maqdis (Jerusalem), where I tethered it at the hitching post of the Prophets.Apoi am intrat si am facut 2 unitati de rugaciune si am iesit.Jibril mi-a adus un vas de vin si unul de lapte si am ales laptele.Jibril a spus:Tu ai ales instinctul natural(fitra).Apoi am fost dus sus in primul cer si Jibril a cerut ca el sa se deschida.Cineva a spus:cine esti?El a raspuns. Jibril.
    i-a fost spus:Cine e cu tine?
    A raspuns:Mohammad
    A fost intrebat: a incept misiunea lui?
    A raspuns:Misiunea lui A inceput.
    Deci cerul s-a deschis pentru noi si l-am zarit pe Adam care mi-a urat bun venit si -sa rugat pentru mine.Apoi am fost dus in urmatorul cer

..va urma..
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Am scris o parte din tafsirul acestei sure anul trecut sau acum doi ani cred pe aici....dar nu stiu deloc unde ar fi...
    ALLAH sa te rasplateasca Inshaa ALLAH!!!
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    asalmau aleikom w rahmatullah w barakatu

In sha Alah pe toti muslumani..habibty cauta ca nu mai postez pana nu gasesti..ca sa nu fac munca in plus...si asa am multe de tradus

www.assimalhakeem.com

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)