Notices

Thread: o problema

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. o problema 
    Member
    Am si eu o problema pentru care merit judecata aspru.Sunt convertita la islam de 6 luni si cred ca intrarea in aceasta religie este cel mai frumos si cel mai bun lucru care mi s-a intamplat.Totusi,nu reusesc sa fac salah tot timpul.Faptul ca rugaciunea se spune intr-o limba cu totul straina mie,ma face adeseori sa o spun intr-un mod mecanic.Spun ce am invatat,dar fara sa inteleg prea mult.Am renuntat la a o mai face pana nu invat exact si traducerea ei pt ca m-am gandit ca decat sa o spun asa cum o faceam eu,mai bine sa o spun atunci cand o sa o simt din tot sufletul.Imi doresc mult sa reincep sa fac salah si ma simt atat de prost,ma intreb daca o sa am iertare de la dumnezeu vreodata...

2.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom wrahmatullah w barakatu

Profetul Mohammad a spus: diferenta dintre musulmani si necredinciosi este rugaciunea.

Deci cine renunta la rugaciune este dintr ei.

Draga mea surioara ,este normal ceea ce simti,chiar si noi cei care suntem de 5 ani muslim sau mai mult care nu suntem vorbitori de limba araba mai uitam insemnatatea unor cuvinte in rugaciune.Parerea mea acum ca esti la inceput incearca sa intelegi ideea si foloseste-ti imaginatia...cand inveti deseneaza-ti in minte.Dar niciodata nu renunta la rugaciune.
    RUGACIUNEA ESTE FOARTE IMPORTANTA DE ACEEA SI ALLAH SUBHANA W TAALA NE-A DAT DREPTUL SA O FACEM PE SCAUN,IN PAT,CALARE,IN ORICE POZITIE.DECI CUM A SPUS O SORA DE A NOASTRA INTR-UN ALT TOPIK NU AVEM NICI O SCUZA SA NU NE RUGAM.

scrie-mi pe pm daca vrei idul tau si discutam mai multe in sha Alah
    Alah s ate calauzeasca in continuare si te rog nu-ti pierde sufletul

Allah iarta orice inafara de a-i face asociati..deci si cel mai mare criminal este iertat daca cainta lui e sincera..deci nu ta gandii la asta Allah te va ierta important e sa incepi rugaciunile si sa te caiesti in fata lui.
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

3.  
    Member
    Cea mai mare povara pentru sufletul meu e ca nu fac rugaciunea si ma caiesc cu adevarat.Astept zuhr acum iar de data aceasta am promis sa nu mai renunt...

Imi pare rau,nu ma lasa sa trimit pm inca

4.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Nona,fii binevenita in mijlocul nostru!
    Foarte frumos tzi-a raspuns surioara noastra,shi este PURUL ADEVAR,mashallah.
    Te ashteptam miercuri la lectzi(ora 21.00 ORA Romaniei) este lectzie numai intre noi surioarele.

Vino sa ne cunoshti shi sa te cunoastem!

ALLAH MA'AK INSHALLAH!

5. selam aleikum wa rahmatulahi wa barakatu! 
    Incepator Hager's Avatar
    insha ALLAH ,nona sunt sigura ca daca chiar vrei cu adevarat sa fii musulmana si pe calea cea dreapta a lui ALLAH SWT te vei stradui .
    citeste mereu carti,quran chiar daca e in ro sau engleza sau ce mai alta limba mai cunosti tu ,si asa cum ti-a zis mami gabi poti gasi sau cauta fete musulmane care sa te ajute ,sa intrebi ...............
    nu uita ca seitan -authubillahi mine seitan a regim ,incearca mereu ,si din cate inteleg acum daca vei fi in stare e si primul ramadan pt tine
    deci daca te putem ajuta cu ceva ...............insha ALLAH
    DAR ALLAH SWT E CU TINE ,DOAR FII SINCERA SI CERE-I AJUTORUL SI INDRUMAREA .
    ALLAH PREAUNALTUL SA TE INDRUME SI SA ITI DESCHIDA SUFLETUL SI INIMA .................INSHA ALLAH YA RABB. :smile28:
    Si implineste rugaciunea la cele 2 capete ale zilei si la anumite ceasuri din noapte!Faptele bune le alunga pe cele rele.Aceasta este reamintirea pentru cei care cugeta! Si fii statornic in rabdare fiindca ALLAH nu lasa sa se piarda rasplata facatorilor de bine!

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Draga mea, doar Bunul ALLAH are dreptul de a ne judeca si la El, Marire Lui, este intoarcerea noastra.
    Rugaciunea este cu adevarat grea insa nu pentru aceia care Il iubesc pe ALLAH cu sinceritate, care se caiesc, care sunt statornici...si care cred ca se vor intoarce la Cel care i-a creat, ca Il vor intalni pe ALLAH; acesta este sensul (Inshaa ALLAH sa ma ierte ALLAH daca am gresit !) unui verset din Coran care vorbeste despre rugaciune.

Asa cum ti-au spus si fetele doar cerand ajutor cu sinceritate lui ALLAH vei putea gasi Inshaa ALLAH dulceata rugaciunii.
    Si atunci ai sa iubesti sa te rogi, ai sa iubesti sa te intalnesti cu ALLAH, pentru ca vei realiza ca El, Marire Lui este de fapt cel mai iubit!!!!!!!!!!!!
    A spus profetul ca multor oameni nu le ramane din rugaciunea lor decat aceasta "gimnastica" a corpului si miscarea automata a limbii ...Rugaciunea nu este doar invocare mecanica si gimnastica corpului, ea este emotia inimii si profunzimea gandului...este teama ca El s-ar putea sa nu fie multumit de invocarile tale si sinceritatea lor...de aceea incearca sa-ti cureti mai ales intentia cu care o implinesti, rezerva-ti cateva clipe inainte de fiecare salat si mergi la rugaciune dorind chiar sa-L intalnesti, curatandu-te de orice inclinatie spre aceasta lume, de orice dorinta, de orice gand.
    Spre deosebire de orice, El, Subhanna Hua wa Ta`ala nu te va dezamagi nicicand caci asa cum ne-a relatat profetul , noi facem catre El un pas si El vine catre noi alergand...

ALLAH sa te aiba in Paza Lui si sa-ti usureze implinirea rugaciunii, sa-ti sporeasca hushua (teama-respectul) in timpul rugaciunii si prin mare Indurarea Lui sa te faca sa o constientizezi, sa o intelegi, sa te regasesti in ea aceste atat de putine minute.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

Nona Allah sa fie multumit de tine..sper ca ai inceput rugaciunea....in sha Allah

Cand am devenit musulmana mi-am spus NICODATA NU VOI LASA RUGACIUNEA..indiferet ce s-ar intampla..si daca simt ca ,cade ceru pe mine..ma ridic si o fac..cum o fac dar o fac.tREBUIE SA-TI IMPUI DE LA BUN INCEPUT ACEST LUCRU.

Vreau sa-ti spun ca postarea ta mi-a deschis ochii PENTRU CA avem langa mine nepotica de 14 ani care nu se roaga,Allah i-a deschis si ei sufletul si explicandu-i cat am putut de frumos despre importanta rugaciunii a inceput de ieri rugaciunile.Alhamdulilah
    3 minute te scapa de focul iadului,10 minute pe zi iti salveza sufletul.Merita sa-ti pierzi sufletul pentru 10 min de rugaciune pe zi?NU
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

8.  
    Member
    Imi cer scuze ca nu am mai dat nici un semn,am avut probleme cu net-ul.Da alhamdulillah am inceput sa fac rugaciunea si o fac din toata inima.Imi este rusine de perioada in care nu am facut-o.Acum constientizez cu adevarat importanta ei si am promis sa nu o mai las.

9.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by maryam View Post
    Draga mea, doar Bunul ALLAH are dreptul de a ne judeca si la El, Marire Lui, este intoarcerea noastra.
    Rugaciunea este cu adevarat grea insa nu pentru aceia care Il iubesc pe ALLAH cu sinceritate, care se caiesc, care sunt statornici...si care cred ca se vor intoarce la Cel care i-a creat, ca Il vor intalni pe ALLAH; acesta este sensul (Inshaa ALLAH sa ma ierte ALLAH daca am gresit !) unui verset din Coran care vorbeste despre rugaciune.

Asa cum ti-au spus si fetele doar cerand ajutor cu sinceritate lui ALLAH vei putea gasi Inshaa ALLAH dulceata rugaciunii.
    Si atunci ai sa iubesti sa te rogi, ai sa iubesti sa te intalnesti cu ALLAH, pentru ca vei realiza ca El, Marire Lui este de fapt cel mai iubit!!!!!!!!!!!!
    A spus profetul ca multor oameni nu le ramane din rugaciunea lor decat aceasta "gimnastica" a corpului si miscarea automata a limbii ...Rugaciunea nu este doar invocare mecanica si gimnastica corpului, ea este emotia inimii si profunzimea gandului...este teama ca El s-ar putea sa nu fie multumit de invocarile tale si sinceritatea lor...de aceea incearca sa-ti cureti mai ales intentia cu care o implinesti, rezerva-ti cateva clipe inainte de fiecare salat si mergi la rugaciune dorind chiar sa-L intalnesti, curatandu-te de orice inclinatie spre aceasta lume, de orice dorinta, de orice gand.
    Spre deosebire de orice, El, Subhanna Hua wa Ta`ala nu te va dezamagi nicicand caci asa cum ne-a relatat profetul , noi facem catre El un pas si El vine catre noi alergand...

ALLAH sa te aiba in Paza Lui si sa-ti usureze implinirea rugaciunii, sa-ti sporeasca hushua (teama-respectul) in timpul rugaciunii si prin mare Indurarea Lui sa te faca sa o constientizezi, sa o intelegi, sa te regasesti in ea aceste atat de putine minute.
    mashallah sis...minunat post!sa te rasplateasca Allah subhana wa taala pt frumusetea gandurilor tale..ameen!si eu am o probleme in ceea ce priveste rugaciunile si am mare nevoie de dua pentru a pastra drumul drept...sunt muslima de 7 luni hamdulillah dar imanul meu e f scazut..era mai mare cred inainte sa spun shahada...acum imi lipseste entuziasmul,dorinta...de 3-4 saptamani port hijab non-stop insa nu am acea convingere si cred ca in orice clipa pot renunta la el...numai la convingeri nu voi renunta niciodata!!!

10.  
    Deosebit shama's Avatar
    Assalaamu alaikum,

Hayat, in afara de du'a crezi ca te mai putem ajuta cu ceva? Poate... ai incercat sa asimilezi prea multe cunostinte despre islam, prea repede?
    Poate treci printr-o pasa mai proasta?
    Uneori credinta isi "revine" mai bine in liniste, departe de agitatia cotidianului, unde esti tentat sa vorbesti despre diferite aspecte ale credintei si iti ramane mai putin timp sa o traiesti propriu-zis... Alteori, o vorba inteleapta din partea unei prietene de suflet, a unei surori in credinta, te poate pune din nou pe drumul cel bun... te "molipseste" intelepciunea ei, sau rabdarea de care da dovada in imprejurari dificile... si asta poate fi o cale de "inviorare" a imanului.
    Oricum, eu sper din toata inima ca credinta iti va inflori de la sine, insh'Allah; este doar o chestiune de timp, de conjunctura...
    Allah subhanahu wa ta'ala sa te binecuvanteze.

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)