Notices

Results 1 to 8 of 8
  1. Companionii profetului Mohammad (sallallahu alehi w salam) 
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

HASAN bin Ali

De cate ori Hasan(Alah sa fie multumit de el) este mentionat ,credinciosii au un sentiment de dragoste fata de el.Si acest sentiment este rezultat din faptul ca a fost copilul fetei lui Mohammad , si pentru ca el merita acea dragoste dat fiind caracterul si credinta lui.

Cine este el?

Era numit Hasan bin Ali Abi Talib bin Abdul Muttalib bin Hashim bin Abd Manaf.Au spus ca numele de Hasan era necunoscut inainte de islam si a fost primul numit astfel si fratele sau Husain a fost primul numit .

Ibnul Mufaddal a spus:

-Allah a salvat aceste 2 nume pana profetul i-a numit pe nepotii lui cu ele.

Tatal sau a fost Ali pe care mesagerul lui Allah l-a iubit foarte mult.A trait in casa profetului si daca Hadija a fost prima femeie care a imbratisat islamul,si Abu bakr As-Sadiq a fost primul barbat care a imbratisat islamul.Ali a fost primul tanar care s-a converit la islam si nicodata nu s-a inchinat idolilor.

El l-a iubit foarte mult pe profet si nu e nici o indoiala in asta dat fiind faptul ca a dormit in patul profetului in noapte emigrarii mesagerului lui Allah oferinduse sa fie omorat ,cand necredinciosii au inconjurat casa profetului*salat

A participat la toate bataliile alaturi de profet exceptie facand batalia de la Tabuk

Mama lui a fost Fatima az-Zahra fiica profetului Mohammad .Ea era pioasa,pura,sincera,si devotata in servirea pentru Allah.A crescut cu acest crez in Alah si mesager.

A fost fata lui Khadija bint Khuwailid prima persoana care a crezut in profet ajutandu-l si sustinandu-l inca din primele zile a misiunii sale.
    (va urma)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect

AishaA (08-14-2007), bekolina (08-13-2007), sara (08-19-2007), shama (08-13-2007)

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Iman, te rog vrei sa postezi mesajul la "Tu ca cine vrei sa fii?" sau mai bine Inshaa ALLAH sa-l mutam pe acela aici, este despre acelasi subiect...cum e mai bine, mai bine acela aici, acesta are titlul sugestiv si la cautare apare direct...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    S-a nascut in mijlocul ramadanului in al treilea an dupa hijrah.De asemnea se mai spune ca s-ar fi nascut in mijlocul lunii sha'ban in al treile an dupa hijrah .Qabus bin Al-mukhariq spune ca Ummul –fadl a spus:O mesagerule esste bine ca am vazut o parte din voi in casa mea.?

'Iar mesagerul i-a raspuns: Este bine ce ai vazut.Fatima va da nastere unui baiat si il va hrani cu laptele celor din Qutam.Si a dat nastere lui Hasan si l-a hranit cu lapte din fam Qutham.Deci erau vorbele mesagerului lui Allah care nu a vorbit de la el.Hasan cel mai drag ptr Mohammad s-a nascut si a fost" fiul de lapte a UMMUL -Fadl.
    Saughah bint al-misrah a spus am fost printre cele care au intrat la aisha in timp ce avea durerile nasterii iar mesagerul lui Allah a venit la noi si ne-a intrebat.Cum este fica mea pot sa aduc jertfa pentru ea?Am spus:Inca nu a nascut.El a spus"Cand va da nastere nu faceti nimic fara acordul meu.
    Cand s-a nascut i-am taiat cordonul ombilical si l-am invelit intr-un material galben apoi profetul a venit si a spus:Ce s-a intamplat cu fiica mea pot sa aduc jertfa care e situatia ei cum e?Am spus: o mesagerule copilul s-a nascut ,i-am taiat cordonul ombilical si l-am infasurat intr-u material galben.Iar profetul mi-a spus: Tu nu mi-ai dat ascultare.Am spus eu: O mesagerule Caut adapost la Allah pentru neascultare a mesagerului sau ..i-am taiat cordonul obilical pentru ca nu aveam alta alternativ.El a spus:Aduceti-l la mine.Atunci I l-am adus si el a dat la o parte panza galbena si l-a infasurat intr-o panza alba si l-a hranit cu saliva sa.Apoi a venit ali iar mesagerul l-a intrebat..ce nume i-ai pus?Iar ali a raspuns L-am numit ja'far mesagerule.Atunici profetul a spus:Nu! Ele este hasan si copilul care se va naste dupa el se va numi Husain si tu vei fi Abdul –hasan si abdul –husain
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

5.  
    Cand fatima a dat nastere lui Hasan a spus: O mesager a lui Allah nu ar trebui sa sacrific un animal pentru fiul meu?Iar profetul a spus: Nu doar sa-i razi parul din cap si sa dai pomana in raport cu greutatea parului in argint nevoiasilor.Si asa a si facut.Profetul nu a fost multumit sa fie primul care a hranit copilul ci a avut grija ca si vocea lui sa fie prima voce pe care o aude asa ca i-a recitat adhanul la ureche ..

Aceasta atentie deosebita pentru hasan continua si dupa nasterea sa.Hasan era foarte apropiat de mesager asa fel incat ii spunea..o tatal meu ...chiar si in prezenta tatalui sau Ali..iar dragostea era reciproca.Profetul a fost intrebat odata: Care membru al femiliei tale iti este cel mai drag?El a spus: Hasan si husain.
    Hasan obisnuia sa-i tina companie profetului iar profetul avea o deosebita placere de a se juca cu el.
    In timp ce oferea salatul isha hasan si husain se urcau in spatele profetului in timp ce acesta facea sujud,iar cand se ridica se ridica usor pentru ai nu-i deranja,iar cand urma un alt sujud ei faceau la fel.
    Profetul obisnuia sa-l sarute fecvent si sa-l care pe umeri.Odata un om i-a spus: O baiatule ce munte excellent calaresti.Iar profetul a spus: si el este un excelent calaret.
    (at-tirmidhi)

(cand am scris despre nesterea lui hasan am facut o greseala in loc sa scriu fatima am scris Aisha in sha Alah cine poate sa corecteze..Allah sa fie multumit de voi)si iertare

www.assimalhakeem.com

6.  
    Cateva din calitatile lui:
    -Combina un caracter frumos cu o frumoasa dispozitie fiind multumitor,frumos,demn,,geneors,pios si modest.Nu era de mirare acest lucru pentru ca el era nepotul Mesagerului lui Allah si apropierea de oameni era asemenea prfetului.

Az -Zuhri reported that Anas a spus: Cel mai apropiat de ei ca si asemanare a profetului este hasan bin ali
    (At tirmidhi)

Moartea tatalui sau":

Ali bin Ali Taliba fost omorat in anul 40 Ah.Cand tatal sau a fost omorat toti ochii s-au intors catre Hasan pentru ca era fiul cel mare si era cunoscut ca si om onest,geneors..etc.

A iesit afara si da tinut un frumos discurs:

In aceasta noapte un om fara egal a murit.Profetul lui Allah obisnuia sa-i dea steagul si el lupta si nu se intorcea pana cand Allah nu hotara victoria pentru ei .Si nu a lasat pe pamant nici aur si nici argint,doar 7000 de dirhami cu care a vrut sa cumpere un servitor pentru familia sa.

www.assimalhakeem.com

7. asalamu aleikom wa rahmatulahi wa barakatu 
    Elocventa sa.

In cartea Seetah sunt enumerate foarte multe declaratii care demnstreaza elocventa sa,abilitatea lingvistica.

A Fost intrebat intr-o ocazie ce este castigul in aceasta viata.Iar el a raspuns: este frica de Allah si moderatia in aceasta viata
    A mai fost intrebat ce este rabdarea?Iar el a spus: este anhilarea furiei si controlul ei

Obisnuia sa spuna: Nimeni nu are un caracter frumos doar daca are bun simt,nu exista dragoste pentru cineva care nu are minte , nu are modestie cineva care nu are religie.Varful bunului simt este sa fi in relatii bune cu oameni.Abtineti-va sa va ganditi la lucrurile pe care Allah le-a interzis si veti fi adevarati credinciosi si fiti multumiti cu ceea ce Allah va daruit .Respectati-va vecini si tratatii frumos si veti fi adevarati musulmani,Tratati oameni asa cum v-ar placea ei sa va trateze si atunci veti deveni drepti.

Ceea ce ruineza oameni sunt 3 lucruri:

-mandria,
    -lacomia
    -invidia.

Despre mandrie..ea distruge credinta cum a fost cauza lui iblis
    .
    Lacomia este dusmanul sufletului(vezi cum ADAM a fost dat afara din paradis.

Invidia conduce spre rautate ....Cain l-a ucis pe Abel

www.assimalhakeem.com

8.  
    MOARTEA LUI

Imran bin Abdullah bin Talhah a spus ca l-a vazut pe Husain intr-un vis si ii era scris intre ochi: spune:El este Allah ,Unicul.A fost foarte fericit pentru vis si chiar l-a informat pe Said bin Al- Musayyb iar acesta din urma a spus: Daca aceasta viziune este adevarata atunci timpul lui ramas este foarte scurt.Si Hasan nu a trait mai mult decat cateva zile dupa aceea .

Hasan a spus in timpul cand a fost otravit.Am gustat otrava de multe ori,dar nu am gustat o otrava mai rea decat asta. Otrava care i-a fost administrata de aceasta data a fost mortala iar medici au spus: Intestinele omului au fost "distruse de otrava.Cand otrava s-a extins in tot corpul fratele sau,Husain(radia Allah anh)a venit ,s-a asezat la capataiul lui si i-a spus: O frate al meu.Cine este companionul tau?El a spus: Ai intentia sa-l omori? Iar husain a spus: DA .
    Daca cel care m-a omorat este cel la care ma gandesc atunci el v-a primi o pedeapsa groaznica de la Allah apoi de la mine si daca nu este el atunci nu doresc sa ucizi un suflet nevinovat pentru mine.Viata asta este o viata temporara lasa-l pana ce il va intalni pe Stapanul LUMILOR.Si a refuzat sa spuna numele.

Cand moartea a venit la el a spus: Luati patul meu si duceti-l in curtea casei ca sa pot privii spre Regele Cerurilor,iar ei l-au luat afara ...si-a ridicat capul spre cer si a spus: O Allah! Cred ca sufletul meu va fi in curand la Tine si este sufletul meu cel mai drag.O parte ce Allah i-a scris-o a fost ca a crezut ca va fi cu Allah.

Cand moartea a fost aproape de el i-a cerut voie aishei sa fie ingropat in casa lui langa bunicul sau (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa)iar Aisha a fost de acord.
    Marwan si unii oameni din tribul BANU UMAIYYAH au incercat sa impiedice ingroparea lui langa mesagerul lui Allah .Husain a vrut sa lupte cu acesti oameni dar ibn Umar i-a reamintit ca hasan a spus sa nu verse sange pentru acest caz si s-a razgandit.Asa ca hasan a fost inmormantat in cimitirul A-l Baqi.A murit la varsta de 47(Allah sa fie multumit de el)

www.assimalhakeem.com

9.  
    Continuam in sha Allah cu urmatorul copil din viata profetului Mohamad

HUSAIN BIN ALI

A fost o personalitate care a marcat in istoria islamului.A fost un model exemplar de Dreptcredincios care si-a dat viata pentru religia sa si ptr principiile sale.Este o imagine vie a perseverentei si sacrifiiului.

Nasterea sa.
    Dragul lui frate nu a ajuns la varsta de 2 ani cand profetul Mohammad afost informat de venirea pe lume a urmatorului nepot.

Numele hasan si husain nu le cunostea nimeni inainte de islam,ne este raportat cu aprobarea lui Omar bin sulaiman ceea ce as pus: hasan si husain sunt printre numele oamenilor din Paradis si ele nu au fost cunoscute inainte de isalm(usdul-ghabah vol 2)

S-a nascut in luna shaban in anul 4 Ah,iar Mesagerul lui Allah a fost f fericit la nasterea slui si a efectuat tahnik( un obicei islamic ..se mesteca o curmala si se pune in gura copilului ca si prima mancare a lui si se pronunta adhanul in urechile copilului).Si a fost numit Husain.A fost un copil f frumos care semana cu bunicul sau(la fel ca si hasaan),iar profetul a celebrat aqiqah(sacrificiul) dupa 7 zile de la nasterea nepotului.

Cei doi frati.

Numele hasan si husain sunt atat de aproape de mintile oamenilor asa incat cu toti cred ca erau gemaeni,dar adevarul este ca dragostea dintre ei era mult mai mare decat a unor gemeeni.Diferenta dinte ei era de mai putin de un an..iar in timpul in care husain era hranit la san hassan nu era capabil sa vorbeasca,asa ca ei se jucau impreuna,aveau aceleasi amintiri,, si mergeu in aceleasi locuri impreuna.

Cum am spus erau nedespartiti si ca dovada avem haditurile in care nu este mentionat hasan fara husain si invers.

Profetul MOHAMMAD A spus catre hudhaifah.O hudhaifah, Ingerul Gavril a venit la mine si mi-a spus lucruri foarte frumoase,mi-a spus ca hasan si husain vor fi stapani tinerilor din Paradis
    (ahmad)

www.assimalhakeem.com

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)