Notices

Thread: Intrebare

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. Intrebare 
    Incepator Iris00's Avatar
    Ce religie a avut Profetul Mohammed inainte de revelatia Coranului ?
    Cum as putea sa inteleg,daca nu ma calauzeste nimeni?

2.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Religia a fost Islamul,shtiu ca vei intreba "cum?"

Islam este de la Profetul ABRAHAM aleihi sallam!El ne a numit musulmani!

3.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Iris00 View Post

Assalamu alaykum

Pe vremea profetului Muhammad,pacea si binecuvantarea fie asupra sa,se stie ca arabii erau in mare parte pagani,adica se inchinau la chipuri si statuete si ca aveau in jur de 365 de zeitati.Cu toate acestea,chiar si inainte de a primi profetia,profetul a urat acesti idoli si medita foarte mult la cele din jurul lui,la natura,la scopul vietii etc.Dar,dupa cum a spus si Gabriela,din moment ce el nu a fost politeist,a fost musulman,in sensul cuvantului,acela de a fi supus lui Dumnezeu.Prin retragerile profetului in pestera Hira si prin multele intrebari pe care si le punea,el urmarea tocmai acest fapt:de a se apropia de Dumnezeu,asa cum putea sa il simta atunci,caci vedea cat de ilogic era sa faci o statueta si apoi sa te rogi ei.Islamul,ca religie,este ciudat sa spunem ca a aparut abia dupa revelatia trimisa profetului Muhammad...caci islam inseamna supunere in fata lui Allah,deci atat Adam,Avraam,Isus si toti ceilalti profeti,pacea fie asupra lor,au fost musulmani,caci ei nu l-au adorat decat pe Cel care merita sa fie adorat,adica pe Allah.

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Quote Originally Posted by Iris00 View Post
    Nu inteleg de ce nu ii spuneti exact si vb despre Islam. Nu avea nici o religie pana cand Allah sa-l numeasca profet.

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    Nu inteleg de ce nu ii spuneti exact si vb despre Islam. Nu avea nici o religie pana cand Allah sa-l numeasca profet.

Dalil???

.................................................. .................................................. ....

6.  
    Si vroiam sa mai adaug dar ma retinuse cineva ca nu e singurul profet care pana sa fie numit profet nu avea ca religie Islamul.
    Cine a citit Biblia stie ca sunt multi.

7.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

Cum a scris surioara noastra pe timpul acela arabi erau pagani,iar din pacate mesajul lui Avram era inlocuit cu adorarea idolilor..Profetul Mohamamd medita la un Singur Creator inainte de a primi mesajul.
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

8.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Dar Adam ce religie a avut?????????????????????????????????????????
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

9.  
    Adam era clar musulman insa sa afirmi ca profetul Muhammad a fost musulman inainte de revelatie mi se pare absurd.
    A facut referire Saira la calauzire, la faptul ca totusi fata de ceilalti arabi era calauzit si nu era pagan insa este destul de clar ca profetul era mai mult spiritual si intr-o permanenta cautare decat religios.SI asta de cand a inceput sa ia contact cu calugurii crestini care tranversau desertul Arabiei. Dar mai sunt si negustorii evreii....

Profetul nu a avut prea mult contact cu Islamul desi Islamul exista, atatia profeti l-au promovat inaintea lui.
    Haideti sa fim seriosi credeti ca nu auzise de Moise, de Avram , de Iisus? dar obsrv ca el nu crede pana nu cerceteaza si Allah il ajuta in final.

Eu nu sunt de acord cu varianta asta ca poti fi musulman fara sa stii ce inseamna Islamul.
    Daca aveti vreun verset din Coran care intregeste totusi contrariul la ce afirm eu, v-as multumi pt el.

10.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum

Mariyah,a afirma ca un om nu are nicio religie inseamna ca il lasi pe acesta in aer si fara o legatura exacta cu Allah.Daca tu imi spui mie despre cineva ca nu are nicio religie,ma gandesc ca fie e agnostic,fie ateu,fie mult prea "mistic" ca sa il simta pe Allah asa cum o religie bine definita l-ar face sa il simta...am auzit adesea unele persoane care nu se defineau ca apartinand exact unei religii,dar cu toate astea spuneau ca ei cred in Allah insa nu vor sa se simta "legati" de o anumita religie,asa ca prefera sa creada in Allah si sa simta legatura cu El prin cai mult mai "libere".Cred ca observi ca profetul Muhammad nu se regaseste in niciuna din aceste ipostaze,cu atat mai putin in ipostaza paganismului practicat de toti semenii lui.Din moment ce el cauta sa stabileasca o legatura cu acea Fiinta superioara despre care simtea ca trebuie sa existe,putem afirma ca el era musulman.El cauta tocmai acest lucru,sa fie supus Celui pe care il simtea,refuzand din start orice urma de politeism.As putea spune chiar ca exista crestini sau evrei care sunt musulmani.Din momentul credintei unui singur dumnezeu si din moment ce nu fac acte care sa anuleze aceasta credinta,de ce nu ar putea fi considerati musulmani???

Poate nu intelegem in acelasi mod sensul cuvantului musulman,insa tot se impun niste intrebari.De ce Adam,pacea fie asupra lui,poate fi considerat cu usurinta musulman,in timp ce pentru profetul Muhammad,pacea si binecuvantarea lui Allah asupra lui,pare "absurd" sa vedem problema din acelasi unghi?Tu spui ca "Eu nu sunt de acord cu varianta asta ca poti fi musulman fara sa stii ce inseamna Islamul"...ce este islamul de fapt?Intr-adevar,multe norme ale islamului au fost definitivate in timp,mai exact timp de 23 ani,cat a durat profetia,insa baza nu e aceeasi-credinta in Allah singur?Oare pe tmpul lui Adam fusesera stabilite toate normele clare pe care le-a adus islamul? Cu putin timp inainte de moartea profetului a fost revelat versetul "In ziua aceasta, am desavarsit religia voastra si am implinit harul Meu asupra voastra si am incuviintat Islamul ca religie pentru voi !" (5 : 3)" care arata clar ca odata cu profetia lui Muhammad mesajul divin a fost incheiat si desavarsit.La fel,mai sunt multe versete in Qur'an unde Allah spune ca El ne-a trimis noua atat Tora,cat si Evanghelia si Qur'anul ca ghid,iar fiecare din cele care a succedat-o pe cea dinainte a completat-o pe aceasta.Deci iti dai seama ca pe vremea lui Adam,alayhi salam,mesajul islamului nu era complet si cu toate astea el este printre musulmani!

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks