Notices

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 28
  1. Programul tau /al meu...pentru luna Ramadan 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Nu-mi vine sa cred ca a trecut aproape un an si mai e atat de putin...
    nu-mi vine sa cred ca este al nu stiu...3,4,5-lea an cand va scriu multora dintre voi si alhamdulillah ca din an in an suntem tot mai multe; acelasi subiect...cu aceleasi emotii.
    Mai e putin, mai putin de-o luna pana va incepe Luna Ramadan.
    Oare ce ar trebui sa pregatim?
    Un program de studiu? Sa invatam cateva sure mai lungi? Sau un program de curatare? Sau mai bine,poate, o purificare temeinica din toti rarunchii?
    Va fi, Inshaa ALLAH pentru mine al 10-lea post al Ramadan-ului si mereu imi spun :"anul asta o sa fac asa...si asa...". Si ALLAH sa ma ierte...nu stiu dc am reusit macar 10% sa fac din tot ce mi-am propus.

Nu pot sa nu tresar de tulburare gandindu-ma ca profetul astepta aceasta luna in modul in care o facea...de cum trecea ramadanul, rugandu-se sa-l prinda si pe urmatorul...

Inshaa ALLAH sa dedicam aceasta luna CELUI care Ii apartine, Lui, Marire Lui I se cuvine totul, dar mai ales aceasta luna!!!
    Poate n-ar striuca sa ne facem programe, sa ne punem alarme care sa ne reaminteasca de ele...sau poate dc am deconecta luna asta cablurile, net-urile...
    Deaja ma gandesc cu tristete ca va trece atat de repede...Inshaa ALLAH macar sa ramana in urma nu doar foamea si setea sau/si gandul la programul de Eid.

"INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN"
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 5 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

AishaA (08-15-2007), gabriela guettat (08-02-2010), Saira (08-15-2007), sara (08-15-2007), shama (08-29-2011)

3.  
    Quote Originally Posted by rayia View Post
    Fetelor,voi ce ati facut in Ramadan,cand alaptati?Nu as vrea sa pierd laptele ,asa ca trebuie sa mananc...

Iti scrisesem ieri un raspuns dar s-a restartat pc si uite ca n-a aparut ; asa cum ti-au spus fetele Mashaa ALLAH ai doua posibilitati: poti incerca sa tii postul si daca laptele tau nu-si va pierde consistenta si bebe va fi bine, Inshaa ALLAH YA RABB sa fie asa, atunci poti sa ai un post ca toti ceilalti, daca insa vezi ca se va schimba ceva si asta ar putea sa-i dauneze, atunci ai optiunea recuperarii, cred ca vazand si facand ar trebui sa actionezi.
    ALLAH Subhanna Hua wa Ta`ala cunoaste intentiile noastre...
    ALLAH nu impovareaza omul, alhamdulillah ca pentru orice lucru, exista in islam o solutie curata si buna.

Inshaa ALLAH Iman, cred ca ar trebuiu sa ne uitam un pic in subiectele de anul trecut, sa nu repetam aceleasi informatii, recunosc ca in ultimul timp n-am timp de nimic si stau prost la capitolul forumeala , dar Inshaa ALLAH poate ne mobilizam toate, cred ca este important pentru cei care nu au acces la informatii si nu cunosc engleza, n-au carti in romana macar ca sa poata intelege si studia...ALLAH Kariim!

4.  
    Member rayia's Avatar
    Maryam,iti multumesc din suflet ptr carti,Allah sa te rasplateasca!

5.  
    Incepator dana's Avatar
    dragele mele...... desi nu sunt musulmanca ( sper ca ALLAH sa imi deschida pieptul spre islam) am si eu emotii ca si voi si astept cu nerabdare pt. ca intr-un fel e prima luna Ramadan din viata mea , as putea spune , pt ca sotul meu e musulman si alaturi de el o sa' simt 'Ramadan si sa inteleg mai bine INSH'ALLAH.

VA DORESC RAMADAN CAT MAI PLACUT

6.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    ma sha Allah dana Ins ha Allah sa te lasi calauzita de Alah.Alhamdulilah ca esti deschisa sa inveti....esti pe drumul cel bun .Allah sa fie cu voi
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

7.  
    Incepator dana's Avatar
    Multumesc , Iman99

Se Poate Va Rog Sa Imi Spune-ti Ce Sa nu Fac In Luna Ramadan , Pt Ca Sotul Meu Sa Se Concentreze Cat Mai Bine Asupra Acestei Lunii ... (eu Sunt Crestina) Si A Vrea Sa Nu Il Distrag Cu Ceva ..... Ci, Sa Ii Fiu De Ajutor Si Sa Invat Si Eu Cat Mai Multe . SI la fel as vrea sa stiu ce trebuie sa fac... ( va fi primul Ramadan in romania, pt. el... si vreau sa fie cat mai bine .

8.  
    Quote Originally Posted by dana View Post
    Multumesc , Iman99

Se Poate Va Rog Sa Imi Spune-ti Ce Sa nu Fac In Luna Ramadan , Pt Ca Sotul Meu Sa Se Concentreze Cat Mai Bine Asupra Acestei Lunii ... (eu Sunt Crestina) Si A Vrea Sa Nu Il Distrag Cu Ceva ..... Ci, Sa Ii Fiu De Ajutor Si Sa Invat Si Eu Cat Mai Multe . SI la fel as vrea sa stiu ce trebuie sa fac... ( va fi primul Ramadan in romania, pt. el... si vreau sa fie cat mai bine .

Inshaa ALLAH draga mea, ALLAH sa-ti dea rasplata pentru bunatatea sufletului tau ptr ca numai un suflet curat poate sa-si puna o asemenea intrebare, Mashaa ALLAH.
    Cred ca nici nu ai nevoie de sfaturile noastre pentru ca, Inshaa ALLAH Bunul ALLAH te va calauzi spre bine in aceasta luna si vei stii tu singurica sa discerni.

As vrea mai degraba sa-ti spun ce sa faci.
    Aminteste-i mereu sotului tau ca este luna Ramadan prin ceea ce estitu, fiind altfel in aceasta luna. Spune-i tu orele de rugaciune, trezeste-l si pregateste-i masa de dinaintea postului chiar de-ar fi un pahar cu apa si cateva curmale...vei simti astfel aerul diminetii pe care Bunul ALLAH o lasa sa urmeze noptilor atat de mirifice din Ramadan...
    Stiu ca poate la inceput iti va fi un pic mai greu, dar te asigur ca nimic pe lumea asta nu are atat farmec si atata dulceata ca fajr-ul din ramadan...urmarindu-l cum isi pune mainile pe genunchi si cum isi apleaca capul la sujud nu vei inceta sa te intrebi...oare ce-l face sa nu piarda aceste rugaciuni?
    Si poate ca Inshaa ALLAH, intr-o astfel de luna, o luna miraculoasa prin definitie ALLAH iti va trimite islamul si el iti va cuprinde inima asa cum a facut acum atat de multi ani cand a revelat Coranul, profetului...
    Numai gandul ca este acelasi timp desi au trecut peste 1428 de ani...si iti pune imaginatia la "incercare".
    Chiar daca tu nu tii post, ai putea sa incerci sa-ti schimbi un pic programul meselor, pentru ca nimic nu e mai frumos ca intreruperea postului si servirea mesei alturi de cel drag si ptr sotul tau va fi extraordinar sa te vada alaturi de el.
    Pentru ca noi am avut "norocul" sa nu fim impreuna decat dupa intoarcerea mea la islam nu stiu cum este aceasta luna in cuplurile mixte, dar cred ca atat ptr tine cat si ptr el este o luna de incercari...de aceea ma rog ca ALLAH sa va usureze si sa va ajute pe amandoi sa fiti bine calauziti.
    Poate ati putea face un program impreuna, cand el citeste sau merge la moschee poti face lucruri asemanatoare: poti lectura, sau poti sa-ti vizitezi parintii, prietenele...
    Poate singurul lucru pe care (cu scuzele de rigoare:smile06: ) imi permit sa ti-l sugerez este sa incerci sa fii mai putin...atragatoare in timpul zilei de post , pana la urma omul este om si este bine sa-l ferim pe cel care posteste nu numai de actele interzise ci si (mai ales, as spune ) de orice drum care duce catre acestea.

9.  
    Incepator dana's Avatar
    multumesc mult draga maryam pt sfaturi... ".urmarindu-l cum isi pune mainile pe genunchi si cum isi apleaca capul la sujud' ...ai dreptate maryam...... cand l-am vazut prima data facand astfel.......... ohhhh am simtit ceva,,, nu pot sa descriu in cuvinte ... o sa fac tot ce ma-i sfatuit , ALLAH sa te rasplatesca pt. bunanatea ta.

NU TREBUIE sa iti ceri scuze , inteleg f. bine ce mi-ai spus......chiar sotul meu m-a rugat (parca ii vad stangacia in ochi si timiditatea) sa nu ma supar dar ma roaga ca, in zilele de post sa fiu cat mai acoperita prin casa... cum a-s putea sa ma supar ... o sa fac asta cu placere ca ALLAH sa fie multumit si de mine.

Inshaa ALLAH o sa fie bine.

10.  
    Quote Originally Posted by dana View Post
    multumesc mult draga maryam pt sfaturi... ".urmarindu-l cum isi pune mainile pe genunchi si cum isi apleaca capul la sujud' ...ai dreptate maryam...... cand l-am vazut prima data facand astfel.......... ohhhh am simtit ceva,,, nu pot sa descriu in cuvinte ... o sa fac tot ce ma-i sfatuit , ALLAH sa te rasplatesca pt. bunanatea ta.

NU TREBUIE sa iti ceri scuze , inteleg f. bine ce mi-ai spus......chiar sotul meu m-a rugat (parca ii vad stangacia in ochi si timiditatea) sa nu ma supar dar ma roaga ca, in zilele de post sa fiu cat mai acoperita prin casa... cum a-s putea sa ma supar ... o sa fac asta cu placere ca ALLAH sa fie multumit si de mine.

Inshaa ALLAH o sa fie bine.

AMIIN!!!!
    YA RABB!!!
    Iti doresc numai bine si sa aveti parte de Lumina lui ALLAH in aceasta luna in care Bunul ALLAH a pogorat Coranul...si toate celelalte scripturi divine (!) si in toate cele care vor urma.

11.  
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...inshaAllah, sa se reintoarca Ramadhan si in acest an si sa ne gaseasca pregatitzi...

...inshaAllah, sa ne ajute Allah subhanahu wa ta'ala sa petrecem Ramadhan-ul in credintza si adorare...

...inshaAllah, sa ne inlesneasca Allah ta'ala sa implinim tot ce ne-am propus, si chiar mai mult...

... si pentru ca santem majoritatea surori, in RASARIT...

...inshaAllah, sa fim mai intai musulmance, roabe ale lui Allah subhanahu wa ta'ala, neuitand insa a fi mai apoi, sotzii credincioase si mame daruite...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

12.  
    Quote Originally Posted by ummraschid View Post

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...inshaAllah, sa se reintoarca Ramadhan si in acest an si sa ne gaseasca pregatitzi...

...inshaAllah, sa ne ajute Allah subhanahu wa ta'ala sa petrecem Ramadhan-ul in credintza si adorare...

...inshaAllah, sa ne inlesneasca Allah ta'ala sa implinim tot ce ne-am propus, si chiar mai mult...

... si pentru ca santem majoritatea surori, in RASARIT...

...inshaAllah, sa fim mai intai musulmance, roabe ale lui Allah subhanahu wa ta'ala, neuitand insa a fi mai apoi, sotzii credincioase si mame daruite...

Inshaa ALLAH YA RABB!!!!!!!!
    Sa ne ajute Bunul ALLAH!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)