gabriela guettat (08-20-2007), maryam (08-20-2007), sara (08-19-2007)
Thread: Sa facem dhikr impreuna
Results 1 to 10 of 10
|
|
-
08-19-2007, 07:36 PM
Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuhu
<Domnul vostru spuse: “Chemaţi-Mă şi vă voi răspunde. Cei care sunt prea îngâmfaţi să Mi se închine, căci curând, înjosiţi, vor intra în Gheena.”> (40:60).
Suntem in aproprierea lunii binecuvantate,luna Ramadan,luna in care s-a revelat Coranul ca indrumare si milostenie a Domnului nostru pentru noi.E luna in care avem sansa ca faptele noastre bune sa fie sporite la maximum si sa ne putem mentine,inshaAllah,tot anul in acelasi spirit al adorarii lui Allah.
Abu Huraira a relatat ca profetul Muhammad (sallaAllahu alayhi wa salam) a spus: "Spunand SUBHANALLAH WA ALHAMDULILLAH WA LA ILAHA ILLA ALLAH WA ALLAHU AKBAR esti mai iubit de Allah decat orice alt lucru care a vazut lumina soarelui".
InshaAllah sa ne numaram si noi printre cei mai placuti lui Allah si sa ne acumulam cat mai multe fapte bune impreuna.Putem numai sa vizitam acest subiect de fiecare data cand intram pe forum,si astfel ne amintim sa mai pomenm inca o data numele Celui ce ne-a Creat.Este suficient ca la fiecare intrare pe forum sa postam un mesaj scurt dar cu mare greutate pentru balanta fiecaruia.
-
Urmatorii 3 au spus mersi lui Saira pentru acest subiect
-
-
08-19-2007, 08:31 PM
Asalamu aleikom w rahmatullah
M asha Allah surioara intentia ta este f frumoasa.In sha Allah sa nu uitam sa-l pomenim pe Allah si sa-l glorificam in fiecare moment.Asa ca dupa fiecare rugaciune sa ne impunem sa facem dikr pentru Allah sa nu ne ridicam imediat sa mai ramanem in lumea acea frumoasa .o lume fara probleme..bazata pe credinta multumire dragoste speranta.
Cum ai spus surioara a spune subhan Allah alhamdulilah LA ILAHA ILLA LAH Allah akbar de 33 ori ne-a fost raportat de catre profet
dupa fiecare rugaciune
Am auzit o povestioara ,nu o retin in intregime dar cine si-o aminteste in sha Alha sa o spuna..Dupa ce profetul a murit
un companion al acestuia dupa ce a facut rugaicunea de juma a vazut un grup de oameni si in mijlocul lor un lider care spunea:Hadeti de 100 de ori dikr subhan Alah alhamdulilah w la ilala illa hal allahu akbar.Acest companion a mers la khalkiful din acel timp si i-a spus..am vazut cutare si cutare faceau dikr in grup de `100 de ori.Iar khaliful l-a intrebat?Si ce ai facut?Nu am facut nimic...am venit sa-ti spun...Apoi kaliful a spus: Du-ma la ei. A mers la ei i-a mustrat.
Formele de dikr sunt de 3 feluri:
- cu vocea si cu inima
-cu inima
-cu voceaCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
08-19-2007, 10:11 PM
MashaAllah Denisa , Allah sa te rasplateasca . Este bine sa ne amintim tot timpul , si sa-l pomenim pe Allah .
2 cuv " usoare" in lumea asta , si grele la Allah: subhanAllah w bihamdi , subhanAllah Al Azim
Daca ne rugam odata pentru Profetul Mahammed , salla Allah alay wa salam , el se roaga ptr noi de 10 ori ,
Allahuma salli wa salam wa barak ala seidna Mahammed , wa ala ali seidna Mahammed .
Daca ne rugam pentru toti fratii nostri , primim hasanat egal cunr lor , inshaAllah .
Allahuma igkhfir lil mu'minin wa al mu'minat .
La hawla wala qouta illa billah { nu exista forta si putere decat la Allah }Only ALLAH can judge me !
-
-
membru de onoare

08-20-2007, 03:57 PMSe spune ca Dhikr este unica fapta care "nu se vede" si nimeni in afara de ALLAH nu o stie...El cunoaste si inregistreaza totul si chiar de-ai fi constrans prin forta sa nu iti practici religia, dhikr nu te poate nimeni opri sa faci, Subhanna ALLAH!

-
membru de onoare

08-20-2007, 04:00 PMInshaa ALLAH Bunul ALLAH sa va rasplateasca pe toate pentru stradania pe calea lui ALLAH.
Cu adevarat,asa cum scrie in Coran, prin pomenirea lui ALLAH se linistesc inimile, iar pe cel care-L pomeneste, ALLAH il va pomeni, Inshaa ALLAH.
SUBHANNA ALLAH
ALHAMDULILLAH
LA ILAHA ILA ALLAH
ALLAHU AKBAR
-
08-21-2007, 10:35 AM
Asa este,Maryam,mare dreptate ai.Poti fi constrans sa nu faci rugaciunea sau sa suferi enorm dorind islamul,dar nimeni,niciodata,nu-ti va putea controla gandurile...iar daca in gandul tau este o du'a,cu siguranta Allah aude si te ajuta.
SubhanAllah
Alhamulillah
Allahu akbar
La ilaha illa Allah
-
08-21-2007, 12:09 PM
Subhanallah wa alhamdulilah wa la illaha ill allah wa allahu akbar
Stiam ca inainte de culcare este bine sa spui subhanallah X 33, alhamdulilah X 33, allahu akbar X 34 si inainte de a intra in casa / iesire, una dintre suplicatii (am retinut-o pe cea usoara), respectiv pentru cei care inca nu au invatat Al-Fatiha sa spuna: Subhanallah alhamdulilah la illaha ill allah allahu akbar la hawla wala quata illa billa.
Subhanallah wa alhamdulilah wa la illaha ill allah wa allahu akbar X 33 spus dupa rugaciune se refera la acelasi lucru, nu?
Banuiesc ca mai sunt si alte threaduri pe aceasta tema , asa ca le voi cauta
.

-
membru de onoare

08-21-2007, 05:26 PMDupa fiecare rugaciune este Sunna sa spui SUBHANNA ALLAH wa ALHAMDULILLAH wa LA ILAHA ILA ALLAH wa ALLAHU AKBAR si a 100-a oara:
LA ILAHA ILA ALLAH WAHDAHU LA SHARIKA LAKA, LAHUL MULKU WA LAHUL HAMDU WA HUA `ALA KULLI SHAIN QADDIR.
De asemenea si inainte de culcare este Sunna sa spui asa, sau in alte relatari se spune ca ALLAHU AKBAR se spune de 34 de ori, ALLAH stie cel mai bine!!!!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |