Notices

Thread: Luna shabaan

Results 1 to 2 of 2
  1. Luna shabaan 
    membru de onoare iman99's Avatar
    Sa alegem o zi din an cum este cea din mijlocul luni shaban sau prima zi de rajab sau zilele de vizitare a mormintelor este o inovatie in islam si cei care le urmeaza sunt pe un drum gresit.De fapt aceasta practica n-a fost reportata de catre profet sau de catre companioni.UniI oameni cred ca sufletele celor morti viziteaza rudele in mijlocul lunii shaban.Altii chiar lasa mancare pentru acestia bazanduse pe acesata mentiune.Aceasta este adoptata de la hinduisi si din tradile pagane.

Actiunile oamenilor sunt prezentate la Allah in luna shaban .Aisha ra spune: Niciodata nu l-am vazut pe pofetul Mohammad sa posteasca o luna intreaga decat in ramadan si niodata nu l-am vazut postind mai mult decat in luna shaban.(muslim si bukhary)

Usamah bin Zaid a spus: O mesagerule nu te-am vazut niocdata postind atat de mult ca in luna shaban.Profetul a spus: Oameni neglijeaza luna care etse intre rajab si ramadan,in aceasta luna actiunile sunt prezentate inaintea lui Allah si imi doresc ca actiunile mele sa fie prezentate in timp ce postesc.(Abu dawood)

Dar postind special in 15 shaban doar o noapte nu are nici o evidenta in sunna porofetului

Sunt niste relatari ale unor companioni si a celor care i-a urmat care indica virtutia acestei niopti,dar aceatsa nu inseamna ca are vreo imortanta deosebita aceasta noapte.Deci nu are nici o evidenta care sa confirme ca postind in aceasta zi este suna .si nici rugaciunile nu trebuie sa fie speciale
    (ISLAMWEB.NET)
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui iman99 pentru acest subiect

dana (08-28-2007), maryam (08-29-2007), Saira (08-29-2007), Sarah (08-28-2007)

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    ALLAH sa te rasplateasca numai cu bine in aceasta lume si in cea de apoi, Inshaa ALLAH.
    Ai marcat un lucru f important care ar fi trebuit postat si la Bi`dah ptr ca exista multe pareri gresite in legatura cu Sha`ban.
    Insa departjand inovatiile de ceea ce este Fard pentru noi toti, ar trebui sa consideram acest timp, mai ales aceste ultime doua saptamani un timp extrem de pretios. Pentru ca acum, fiecare secunda este importanta.
    Pentru fiecare reusita efortul premergator este necesar si indispenabil. Nu impartasesc opinia cf careia multi asteapta luna ramadan ca sa faca "marile schimbari" si sa ia "marile decizii" . De aceea cred ca pentru cei care nu fac rugaciunea, nu postesc, nu poarta hijab, nu citesc Coran, nu se trezesc noaptea ptr qyam...acest timp este sau poate fi un timp de pregatire, tocmai ptr a intra in Ramadan asa cum se cuvine, pentru a nu irosi timpul ramadanului; iti poti face de acum un program, poti alcatui de acum un plan de lucru si chiar este bine ca acesta sa fie facut de comun acord cu membri familiei.
    Inshaa ALLAH. AMIIN.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)