Notices

Results 1 to 9 of 9
  1. Ramadhan-ul...copiilor nostri... 
    moderator ummraschid's Avatar

assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

... inshaAllah, dragi surioare, ce pregatiri pentru Ramadhan mai faceti cu cei mici?...

... am deschis acest thread, inshaAllah, in dorintza de a va impartasi din gandurile si grija mea, de a invatza din experienta voastra... de a ne ajuta prin schimburi de idei, pe aceasta tema ...

...poate ca nu este primul lucru la care ne gandim, si poate nici al doilea , cand spunem Ramadhan...
    ...insa mie mi se pare important ... pentru ca , cei mai multi, cele mai multe dintre noi, traim in tari nemusulmane... de aceea mi se pare important sa ne straduim sa-i facem pe copiii nostri sa indrageasca, sa iubeasca Ramadhan-ul...

...multzi dintre ei, cand rostesc Ramadhan, se gandesc direct la Eid-ul Fitr, la daruri, dulciuri si jocuri... si ai mei , la fel... cele mici mai ales, cel mare, mai putzin...

... cred ca este de datoria noastra, aici, mai mult decat in tarile musulmane, unde, oricum, copiii traiesc intr-o atmosfera deosebita, pe toata perioada Ramadhanului.... ca indiferent unde traim, sa le asiguram in sanul familiei, ceea ce ei nu pot gasi in alta parte decat acolo...

...inshaAllah, prin mici eforturi, cu efecte mari...

...poate incepand prin a-i pregati pentru anii cand vor fi obligati sa posteasca, indemnandu-i si inlesnindu-le pentru inceput... un post " partial"... rasplatit de "mashaAllah !!!", imbratisari...si poate chiar de o gustare mai deosebita....miam-miam!

...stiu ca sant mici, si ca multi dintre ei sant scolari... si poate chiar se va gasi vreo profesoara sa protesteze... insa rasplata tuturor este la Allah subhanahu wa ta'ala... iar daca ei vor intelege ca bucuria celui care posteste este dubla, bucuria de a fi implinit porunca lui Allah ta'ala si bucuria de a intrerupe postul, cu mancarea preferata ...nu va mai trebui sa ne facem griji, vor sti ei insisi sa le explice si altora...

...de asemenea... (poate ca nu sant in asentimentul vostru )...

... eu le fac in fiecare Ramadhan, un fel de calendar...si fiecare zi este insemnata acolo, copiii urmarind astfel, mai pe intzelesul lor, scurgerea fiecareia dintre ele, una mai minunata decat alta, pana la EID... :smile26:
    ...pana anul acesta, am avut calendare cu ferestre, usor de facut, pe foi mari de carton, pe care se pot picta motive islamice, lipi stelutze, etc ...fara chipuri!... ...anul acesta insa, m-am gandit sa le fac un calendar din cutii de chibrituri...in fiecare zi, o cutiuta, in care vor gasi, cei mai mici un dulce, iar cei mai mari, de pilda, un "papirus" cu un hadith...

...inshaAllah, sa le putem transmite si copiilor nostri acel freamat pe care noi il simtim in Ramadhan ...dincolo de ritualul nostru zilnic, obisnuit...in Ramadhan...ritual la care, fara discutzie, este bine sa ia parte, chiar si cei mai mici ....sa incercam sa facem pentru ei, ceva mai mult, mai special ...

...orice aveti de completat, este binevenit...

... imi cer scuze daca v-am rapit prea mult din timp, cu acest subiect...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
    (Surat 'Al-'Imran:8)

2. Urmatorii 6 au spus mersi lui ummraschid pentru acest subiect

bekolina (09-05-2007), Betti (08-13-2010), gabriela guettat (09-06-2007), mariamch (09-07-2007), maryam (09-05-2007), Saira (09-06-2007)

3.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Sunt idei minunate, Inshaa ALLAH sa le impartasim si sa le punem in practica; asta cu calendarul mi-a placut fff mult...
    Sincer, ma ia cu fiori cand ma gandesc ca este exact inceputul scolii si la dody fiind mai mare si la o scoala ne-musulmana nu stiu...sincer, tara ma gandesc dc nu cumva de dragul nostru afiseaza acest interes .
    Alhamdulillah cu cea mica este mai simplu, pentru ca ea este la o scoala islamica si acolo macar este pe buzele tuturor: ramadan, ramadan...ALLAH Kariim.
    Inshaa ALLAH noi anii trecuti faceam o data sau de doua ori pe saptamana cate un, prea mult spus program...aveam o tema: Cateva versete de explicat, un hadis, sau doar o poveste pe care o comentam, citeam impreuna Quran...cam asta.
    Offffff.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

Masha Allah surioara umrashid Allah sa te binecuvanteze si pe tine si pe familia ta.O idee extraordinara pe care o voi pune in practica imediat ce salma va fi mai mare cu voia lui Allah.Asa este trebuie sa-i facem pe copii nostri sa simta ramadanul,sa simta ca au si ei sarbatori sa se bucure...chiar daca ei se gandesc mai mult la aid.. Allah ii va ajuta si cum vor creste vor intelge si cat e de frumos sa postesti.

Acum pentru noi cei mari..in sha Allah sa ne gandim in aceasta luna cum putem ajuta niste oameni sarmani ...sa-i imbracam de aid sa le dam de mancare...etc...
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

5.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Mashallah,foarte frumos;Allah subhanahu wa ta'ala sa ne binecuvanteze.
    Pe tine UmmRaschid,pentru minunatele tale cuvinte shi idei,pe tine surioara Maryam pentru efortul care il faci shi pe tine Iemeniko sa te ajute bunul Allah subhanahu wa ta'ala sa faci cu Salmuna tot ce este bine pentru ea.
    Inshallah sa facem totul pentru ca sa ushuram viatza copiilor noshtri shi intzelegerea cat mai bine a religiei noastre!

6.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum

Ideea cu papirusurile cu hadith mi se pare chiar minunata,mashaAllah.Am s-o tin minte pana peste multi ani

7.  
    assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

...surioara maryam,
    alhamdulillah, micutza ta este la o scoala islamica...insa nu-ti face griji nici pentru cel mare...
    ...inshaAllah, sa nu-i fie greu, sa fie sigur pe el si sa faca dawa, intre colegi... amin!
    ... Singur, Allah subhanahu wa ta'ala ii intareste pe copiii nostri, noi ajutam doar cu un cuvant sau un gest, inshaAllah...
    ...inshaAllah, sa nu precupetzim nici o vorba, oricat ar fi de mica sau oricat ni s-ar parea noua de " fleac"...copiii ( mai ales cei mai mici) memoreaza de cele mai multe ori, NU ceea ce noi le prezentam sub forma de lectii, teme ... ci ceea ce le transmitem intre picaturi, de aceea, inshaAllah, sa le vorbim permanent si pe intzelesul lor, sa nu uitam ca sant copii, sa ne punem oarecum " la mintea lor" si sa nu incetam sa le furnizam informatzii despre religie...de multe ori, ai mei m-au uimit cu un cuvant, pe care nu-mi aminteam sa-l fi spus, cu un lucru pe care nu mai stiam sa-l fi povestit, pentru ca o facusem... "printre altele"...

... inshaAllah, surioara maryam, sa facetzi si in acest Ramadhan acel program ...si poate , daca se vor trezi in zori, auzind zgomot pe la bucatarie si simtind pregatirea pentru fajr, sa faca ochi, si macar pentru cateva minute, sa asculte cateva randuri dintr-o carte...de pilda, Sirah Profetului ... sau pur si simplu Povestiri despre Profeti ...

... surioara iman,
    mashaAllah... ai dreptate, sarbatorile noastre islamice sant pline de semnificatzie, si pentru asta , mai ales, trebuie sa le iubeasca copilashii nostri... Allah subhanahu wa ta'ala ne inlesneste aceste sarbatori pentru bucuria sufletului, atat in aceasta viatza, cat si in cea vesnica... subhanaAllah!...

... inshaAllah sa-i ajutam pe copiii nostri sa indrageasca sarbatorile si binecuvantarile Islamului, cu atat mai mult cu cat, ceea ce vad ei in jurul lor, sarbatorile ne-musulmane, de cele mai multe ori nejustificate, le "iau ochii", aparent pline de stralucire, insa gaunoase si pline de rau....

...inshaAllah,
    mai venitzi cu sugestii, surioare dragi, chiar si cele care inca nu sant mamici ...

...Allahu alim, surioara Saira, cat de " multzi ani" vor fi pana atunci ...

"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"

8.  
    moderator Saira's Avatar
    Stiti la ce ma gandesc? Si nu de ieri,de azi...demuuuuult!

Am vazut odata un videoclip cu un pitic care era la masjid probabil cu parintii lui,dar nu era langa acestia...dar ii vede pe oameni facand rugaciuni voluntare,si incepe si el,intr-un coltisos,mashaAllah,sa faca la fel.

De asemenea,cand la noi in oras au venit un domn imam cu sotia si copilasii lor,la ora de rugaciune,acestia (desi aveau doar un an si ceva sau 2,respectiv 3-4) se asezau in rand cu noi iar baieteii recitau in timp cu tatal lor (imamul) Al Fatiha. Aceste lucruri pe mine ma marcheaza .Adica de fiecare data cand ma gandesc ca voi avea,intr-o zi,inshaAllah,puiul meu,nu pot sa nu ma gandesc cat de mult mi-ar placea sa vina langa mine cand eu ma rog.

Si atunci cand am vazut acest videoclip chiar am zis ca asta e familia pe care o vreau!

http://www.youtube.com/watch?v=P1T_Sm5Ze0M

9.  
    Member mariamch's Avatar
    ......MASHALLAH.....niste idei minunate si binevenite!..... .....fiti binecuvantati cu totii carea steptati sfanta luna RAMADAN...cu inima!....JAZAKALLAH...ALLAH HAFIZ

10. Faptele bune... 
    assalamu alaykum wa rahmatu-llahi wa barakatuhu,

la aproape trei ani de la deschiderea acestui thread, revin cu o alta propunere pentru micutii nostri...am cules aceasta idee pe un site islamic german si mi-a placut atat de mult, incat abia astept sa o punem in aplicare...

Pomul Faptelor Bune

Scopul este de a indemna copii la fapte bune, mai ales in luna Ramadan. Astfel ei pot vedea cum infloreste si infrunzeste pomisorul lor, cum din urat si golas, poate deveni minunat de frumos ... inshaAllah, la sfarsitul Ramadanului, pomul lor va fi bogat in fapte bune si aceasta depinde doar de ei...

Pomul va fi facut inainte de Ramadan, urmand ca in fiecare zi, pentru fiecare fapta buna, sa fie impodobit cu o frunza...Trunchiul si crengile vor fi decupate din carton maro si lipite dupa preferinta, pe un perete, sau pe o usa, etc. Deasemenea se vor decupa frunze (sau flori) de diferite marimi, forme si culori (nuante), pe care copilul va scrie seara, faptele sale bune si le va lipi apoi pe crengile pomului...

Bineinteles ca acest model il poate varia fiecare, dupa propria fantezie...

InsahAllah, mult spor la "vanatoarea" de fapte bune...

sursa
    islam4kids.de.vu

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)