Notices

Results 1 to 4 of 4
  1. Unde sunt tinerii in luna Ramadan? 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Am primit de dimineata acest articol si m-a lasat...fara raspuns.
    Inshaa ALLAH sa fie in moschei si-n adorare, implinind cat mai multe fapte bune, ferindu-se de orice act neplacut.

Moscheile de Ramadan sunt pline de bătrâni, tinerii lipsind cu desăvârşire. Dacă zăreşti un tânăr sau doi peste mulţimea celor în vârstă este un lucru frumos. De parcă Islamul este numai pentru cei ajunşi la vârsta de bătrâneţe sau comunitatea nu mai are tineri în componenţa ei. Imaginea este tristă! Cei care l-au susţinut pe Profetul Muhammed, pacea şi binecuvântarea fie asupra lui, erau tineri plin de viaţă care şi-au petrecut tinereţea pentru Allah. Acum e cu totul altfel! Cei care sunt în jurul imamilor, cei care se interesează de religie sunt cei bătrâni. Nu ştii că tinereţea e cel mai scump lucru pe care îl deţine un om? Tu cum ţi-o petreci? În baruri şi discoteci? Nu este Allah ,Acela Care te-a creat din nimic? De ce nu-I eşti recunoscător prin faptele tale? Nu te gândeşti că într-o zi vei răspunde în faţa lui Allah pentru fiecare clipă din viaţa ta?

Dacă vei colinda localurile oraşului fără îndoială că-i vei întâlni pe tinerii musulmani irosindu-şi în acestea ore întregi ale acestei luni valoroase. Oare aceştia nu stiu că Profetul, pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui, a spus: " Cine se roagă de Ramadan (se are în vedere rugăciunea de noapte specifică lunii Ramadan) întru credinţă urmărind răsplată lui Allah, i se iartă păcatele." Nu ştii că în această lună se află o noapte care valorează mai mult decât 1000 de luni (aproximativ 83 de ani şi 4 luni)? Care dintre noi nu are păcate? De unde stii cât vei trăi? Poate că nu vei mai trăi până la Ramadanul următor? Aşa că, de ce nu beneficiezi de această lună care valorează mai mult decât 83 de ani? Oare vei trăi 83 de ani? Gândeşte-te! În această lună vei putea obţine răsplata a 83 de ani! Nu ştii că Profetul a spus: "Păcat de cel care prinde Ramadanul şi nu este iertat!"

Când te vei interesa de religie şi de moschee? Atunci când vei ieşi la pensie şi nu vei mai putea merge la discotecă? Nu ştii că Creatorul nostru a spus: "Şi nu am creat djinii şi oamenii decât pentru a mă adora"?

Să nu mai vorbim de tinerii care n-au ţinut post nici măcar o zi! Să nu mai vorbim de cei care râd de cei care ţin post!

va continua, Inshaa ALLAH
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Mersi maryam de la :

Saira (09-11-2007)

3. continuare... 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Nu ştiai că postul lunii Ramadan este o obligaţie a fiecărui musulman? Nu ştiai de răsplata mare a postului cu care ne-a vestit Profetul, pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui, care a spus: "Cine posteşte în Ramadan întru credinţă urmărind răsplata lui Allah, i se iartă păcatele"

Ce ai de gând? Nu ştiai că Profetul i-a avertizat pe cei care nu ţin post de Ramadan spunând: "Cine lasă o singură zi de post fără motiv nu o recuperează chiar dacă ar ţine post tot anul"

Până când va continua această indiferenţă faţă de Creatorul întregului Univers? Nu te gândeşti că într-o zi va trebui să dai socoteală pentru ce-ai făcut în această viaţă? Profetul, pacea şi binecuvântarea fie asupra lui, ne-a spus că nu va scăpa nimeni până ce nu va răspunde la întrebarea : "Unde ţi-ai petrecut tinereţea?" Ce-i vei raspunde Stăpânului Universului? Că ţi-ai petrcut tinereţea asemenea unei frunze lăsată în adierea vântului? Vrei să-ţi trăiesti viaţa asemenea unei frunze care se miscă dar nu ştie de ce? Sau vrei să trăieşti ca oaia care urmează turma fără a întreba de ce? Dacă aceasta va cădea în prăpastie se va arunca şi ea! Nu vezi că asemenea lor sunt şi tinerii din ziua de azi? Dacă câţiva fac o faptă îi vor imita şi ceilalţi fără a întreba însă dacă este bine sau rău?

Păcat de raţiunea cu care ne-a înzestrat Creatorul Universului! Spune-mi dacă nu-ţi foloseşti raţiunea în bine prin ce te mai deosebeşti de animalele care se hranesc şi se înmulţesc asemenea ţie?

Aceste cuvinte din suflet sper să vă facă măcar să vă gândiţi! Obiectivul acestui articol nu este de vă critica ci este de a vă face să gândiţi! Să vă întrebaţi : "Cine m-a creat?, De ce m-a creat?, De ce va trebui să mor?, Ce va fi după moarte?"

O,TU, CEL CARE NU L-AI CUNOSCUT PÂNĂ ACUM PE CREATORUL TĂU,

O,TU, CEL CARE EŞTI SCUFUNDAT ÎN PLĂCERILE VIEŢII,

O,TU CEL CARE TĂGĂDUIEŞTI EXISTENŢA CREATORULUI,

O.TU, CEL CARE NU ŞTII DE CE EXIŞTI,

A VENIT VREMEA SCHIMBĂRII!

ÎMBRĂŢISEAZĂ ISLAMUL PENTRU A GUSTA FERICIREA ADEVĂRATĂ!

Sau vei spune aşa cum a spus un filozof:

"Am apărut însă nu ştiu de unde...Am văzut în faţa mea un drum pe care l-am urmat şi îl voi urma în continuare cu sau fără dorinţa mea...Cum am apărut? Nu ştiu..."

Inna lillahi wa inna ilaihi rajiaun
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

4.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    *Ma gandesc(inseamna ca exist);ei oare nu se gandesc("oare ei chiar cred ca exista,,)?
    Ma doare sufletul de musulmanul ratacit(insemna ca am CREDINTZA in sufletul)!EI OR MAI CRED IN CEVA???

SUBHANALLAH!!

*MA INTREB CUM PUTEM OARE SALVA PE ACESHTI TINERII
    *CE MAI PUTEM OARE FACE, CA SA VINA PE CALEA CEA DREAPTA

Allahu Akbar!

5.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum

Da,e trist...cred ca cel mai trist,de fapt. In Coran,Allah spune ca ne-a facut o comunitate care sa indemne la bine si sa opreasca de la rau. Dar oare se mai intampla asa? Daca tu,ca musulman,te scufunzi in orice e rau...cum ai putea sa mai si indemni la ceva bun pentru altii,cand chiar tu nu esti in stare sa comiti binele?

Si stiti ce ma doare si mai mult? Ma gandesc ca in Ziua Judecatii,Profetul (sallaAllahu alayhi wa salam) va striga pentru noi "ummati,ummati" pentru ca Allah sa nu ne lase in Iad...dar oare suntem noi vreun mic demni ca Profetul sa se roage pentru noi? El a facut ataaaaaaatea pentru noi,a suferit enorm numai pentru ca noi sa avem azi Calea pe care sa o urmam...si noi ce facem?!? A suferit atunci si va suferi...fiindca nu va putea sa vada cum noi ne ducem in Iad si va implora pentru noi!

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks