Wa alaykum assalam wa rahmatullahi wa barakatuhu
Shama,nu trebuie (adica eu nu stiu sa scrie undeva) un numar anume de pagini.Intreaga luna Ramadan ii este dedicata adorarii lui Allah subhana wa ta'ala,ceea ce inseamna ca trebuie sa ne straduim sa facem cat mai multe fapte bune si acte de adorare.Companionii Profetului (sallaAllahu alayhi wa salam) in 2 zile terminat de recitat Coranul in timpul rugaciunilor! Iti dai seama de cate ori recitau in intreaga luna,nu numai cand faceau salah,ci si apoi?
InshaAllah,fiecare dintre noi sa munceasca in aceasta luna cat mai mult,sa-L adore cat de mult poate pe Allah si sa caute sa indrepte cat mai multe din "golurile" pe care le are in indeplinirea religiei.
Ramadan mubarak inshaAllah si un post acceptat tuturor!
:smile06:
Thread: cate pagini din Quran?
Results 1 to 10 of 13
|
|
-
-
09-12-2007, 12:21 AM

-
-
09-12-2007, 03:14 AM
Quranul este impartit in 30 de parti { jozee } si este mai usor asa , in fiecare zi cate o parte .
Daca ai norocul sa licuiesti intr-o tara araba , sau intr-un oras cu Moschei , de obicei in salat al tarawih se citeste o parte , in 8 sau 16 raka . Poti sa faci rugaciunea si sa citesti din Quran , eu de ex la salat al tarawih ma concentrez mai bine daca urmaresc , altfel mai zboara gandul in alta parte .
Sa nu credeti acum ca eu stiu araba perfect , nici pe departe , dar am invatat alfabetul si " harakaturile " , iar in primul Ramadan tineam Quranul in mana in timpul rugaciunii , chiar daca mai pierdeam randul , pana la sf Ramadanului , subhanAllah , nu mai pierdeam randul , "citeam " mai bine . Asta cred ca depinde si dupa voce , stiu ca Allah nu ne-a facut pe toti cu voce placuta , si subhanAllah Quranul este melodios , dar sunt unii sheihci care spun f repede , si daca vrei nu poti sa tii pasul cu ei , cu cate araba ai stii .
Asta daca citesti Quranul in araba , si poti sa citesti de ex cate o pg la fiecare raka , nu numai la salat al tarawih .
InshaAllah sa citim cat mai mult Quran , sa facem cat mai multe fapte bune , sa-L adoram cat mai mult pe Allah subhan wa Ta'ala .
Ramadan Karim .Only ALLAH can judge me !
-
09-12-2007, 11:06 AM
Multumesc pentru raspunsuri, Saira, Sara, AishaA.
Intr-adevar, imi propun sa citesc in intregime Quranul macar odata in timpul lunii Ramadan. Optez, deci, pentru cele 21 de pagini pe zi in limba romana, insha'Allah. In araba mi-ar lua, probabil, la nivelul meu actual de cunostinte, nu o luna, ci vreun an... Mai putin, dar mai temeinic pare sa mi se potriveasca mai bine
. Va multumesc inca odata tuturor.
-
-
09-12-2007, 02:20 PM
Asalamua elikom w rahmatullah w barakatu
Cred ca se refera la rugaciunile optionale surioara noastra sara unde este permis sa tii Quranul in mana ca sa urmaresti dupa imam..sau sa reciti daca rugaciunea este facuta acasa cat mai multe sure din Quran.Bineinteles ca cel mai frumos este sa spui din memorie dar in sha Allah cu toti sa ajungem acolo sa memoram intregul Quran.
Daca ati vazul la rugaciunile de tarawih la meka sunt multi care au Quranul in mana pentru a urmarii impreuna cu imamul.
Cred ca se poate si traducerea sensurilor sa o ti in mana Alah alem.Este important sa intelegi ceea ce reciti.Daca stiti voi contrariul spuneti-mi.Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
09-13-2007, 02:01 AM
Asalamua leikom w rahmatullah w barakatu
Apropo de citirea Quranului...o idee buna este sa punem cd Quran si noi urmarim pe tRducerea sensurilor.Allah sa primeasca postul nostru amenCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
-
membru de onoare

09-15-2007, 02:44 AMImpartirea pe Juz-uri este f buna, dar cred ca o femeie ar trebui sa
avanseze un pic, sa-si mareasca nr de pagini, nu uitati ca noi, femeile avem o perioada de cateva zile cand poate fara sa stim ca putem citi, abandonam citirea, sau poate nu mai avem aceeasi daruire.
Inshaa ALLAH Ya Rabb sa fim dintre cei buni.
Aveam de la Iman3 o chestie f interesanta cum poti citi tot Coranul in Ramadan, inainte de fiecare rugaciune (parca!) 4 min jumatate, nu mai stiu exact dar cred ca am salvat-o dc vreti lasati-mi mail si o trimit Inshaa ALLAH.
SA VA USUREZE BUNUL ALLAH!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

. Il tii in mana , apoi la prosternare il tii in mana dreapta , apoi subbrat , dar trebuie sa fii f atenta ca sa nu-ti cada . Incearca , nu-i greu , numai ca trebuie " exercitiu " .