Notices

Thread: DE CE ?!

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1.  
    Incepator hadiya's Avatar
    DE CE....

De ce in occident 95% din cartile pentru Islam sint scrise de ne-musulmani?
    De ce cind cretienii,juifii sau ateii cind vorbesc despre islam, parolele lor sint litere de lege ,si de un musulman se crede sigur ca minteste apropo de religia lui ?
    De ce femeile sint libere si incurajate daca ele poarta o fusta mini si insultate daca ele poarta un voal ?
    De ce o crestina purtind un voal reprezinta ceva pur,pios ,cind o musulmana cu voal este sinonim de opresiune si tristete?
    De ce o femeie purtind o cruce ,are acces la o libera educatie ,si o musulmana cu un voal trebuie sa-si faca cursurile prin corespondenta?
    De ce 800 tinere fete sint interzise la scoala si studiaza prin corespondenta intr-o tara a "Dreptului Omului" ?
    De ce media nu le da dreptul la cuvint acestor fete de care se spune ca sint sub presiune ,sufocate... ?
    De ce in occident 4 noi convertiti din 5 sint femei ,daca Islamul este contrar libertatii si este in acelasi timp considerate ca o persoana inferioara ?
    De ce scuipam pe o religie care interzice a bea,a fuma ,a se drogan timp ce consecintele acestora omoara cite o suta de mii de oameni zilnic ?
    De ce un om care-si bate femeia ,nu este considerat decit un om oarecare,in moment ce un arab violent este tratat de "fundamentalist "?
    De ce un isralian care omoara 30 musulmani este considerat nebun, cind un musulman care-si apara familia este privit ca un terorist integrist ?
    De ce integrarea trece prin neaprobarea religiei si culturii intr-o tara de "Libertate,Egalitate,Fraternitate" ?
    De ce evanghelistii crestini sint bineveniti in lumea intreaga cind musulmanii sint vinati pentru integrism ?
    De ce se vorbeste de un islam intolerant ,si niciodata nu se spune ca cele mai frumoase biserici si sinagogi sint in tarile musulmane ?
    De ce nimeni nu stie ca Napoleon sa convertit inainte de a muri ?

Ne-a fost spalat noua creierul ?
    Sintem noi capabili de a gindi liber si just?

Nu este Putere nici Forta numai in Allah.

2.  
    Deosebit latifa's Avatar
    draga hadiya,numele meu este anca
    nu sunt musulmanca,dar sotul meu este.Intr-adevar este trist ceea ce se intampla,dar exista si unele explicatii mai mult decat plauzibile pt tot ce se intampla(de fapt nu pt tot).am sa-ti dau niste exemple din propria experienta.
    Normal ca 4 din 5 convertiti la islam sunt femei pt ca doar barbatii musulmani au voie sa se casatoreasca cu fete nemusulmance,dar invers nu.Si aceste casatorii sunt din ce in ce mai multe.Astfel acest femei pot sa descopere calea cea dreapta pt ca sunt mai aproape de ea.Pe cand un barbat de unde sa afle?Prea putini sunt interesati de descoperirea adevarului in viata,exceptie facand barbatii ce au o meserie "intelectuala",adica care citesc si altceva in afara de subtitrarile de la filme.Alta categorie sunt barbatii ce intra in cotct cu musulmanii,mai exact care fac afaceri cu acestia,dar din pacate acestia nu au timp pt discutii religioase.
    in ceea ce priveste islamul si cum este vazut el in lume nu se datoreaza doar mass-mediei care deformeaza adevarul,dar si musulmanilor ,mai exact arabilor.este trist dar adevarat.Sunt multi arabi care nu se comporta deloc islamic si daca imi permiteti nici cu morala si constiinta nu stau prea bine.Oamenii vad asta si discuta si ajung la concluzia ca nu sunt deloc mai buni decat romanii sau crestinii in general,ba chiar mult mai rai si de condamnat.Oamenii necititi nu fac nici o diferenta intre un arab si un musulman,pt ei aceste cuvinte sunt sinonime.Foarte putina lume stie ca exista si arabi crestini.Nu vreau sa gasesc o scuza pt aceasta lume incorecta dar aceste aspecte cred ca trebuie luate in considerare.
    am sa revin cu niste completari ca acum este cam tarziu.Sper ca nu am suparat pe nimeni pt ca nu asta a fost intentia mea

3.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Acum o intrebare banala.
    De ce majoritatea femeilor se casatoresc cu musulmani (fie arabi , fie nu), se convertesc?Daca arabul musulman ( ca de arab crestin putini stiu) este terorist asa cum se spune in lume , iar femeia este supusa si prvata de libertati , atunci dece exista din ce in ce mai multe casatorii mixte, cand ar fi trebuit sa fie dimpotriva?:smile33:

4.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by iman_elsayed
    Acum o intrebare banala.
    De ce majoritatea femeilor se casatoresc cu musulmani (fie arabi , fie nu), se convertesc?Daca arabul musulman ( ca de arab crestin putini stiu) este terorist asa cum se spune in lume , iar femeia este supusa si prvata de libertati , atunci dece exista din ce in ce mai multe casatorii mixte, cand ar fi trebuit sa fie dimpotriva?:smile33:

As vrea sa glumesc putin spunadu-ti ceva,dar nu e cazul pentru ca subiectul este ff serios,din pacate eu cred ca vina este a noastra,a tuturor,mai ales datorita pasivitatii care ne face sa fim ceea ce suntem,pentru ca noi ar trebui sa ne facem cunoscuti,inainte de a ne apara.Din pacate efortul pe care musulmanii il fac astazi pentru propovaduirea islamului este minim,asa ca as raspunde la intrebarea pusa de sora noastra,cu cel putin un (acest) argument,in definitiv fiecare natiune,om,comunitate,specie umana isi merita soarta.Eu nu cred ca noi avem dreptul sa ne victimizam,cred ca ar trebui sa raspundem
    "Ce ai facut tu insati/insuti pentru islam?"
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

5.  
    Membru Special Anna's Avatar
    hadyia mare adevar graiesti...
    maryam ai ff dreptate ...dar e ff greu sa promovezi islamul sau sa faci tot posibilul sa il puni intr-o lumina frumoasa cand deja in ochii celorlalti e deja condamnat....si asta o vad la cumparaturi...o vad la facultate cand stau absolut singurica pt ca sunt data la o parte din cauza unui val...deja nu mai sunt o persoana in fata celorlalti sunt o ciudata care nu stie ce e viata...mi s-a intamplat pur si simplu sa se ridice de pe randul pe care ma asezam numai ca sa nu stea langa mine....,cand profesorii se uita urat la mine .....si astea sunt doar cateva exemple prin care trecem toti sunt sigura...
    oamenii nu sunt interesati de religii unii o consider o aberatie unora deja nu le mai pasa....dar majoritatea sunt mai preocupati de barfe de ce a mai facut ala sau aia decat sa le pese....
    oamenii din jur sunt cei care sunt ignoranti.....oricat te-ai stradui...

6.  
    Deosebit latifa's Avatar
    V-ati gandit vreodata ca l-ati intalnit pe sotul vostru nu pentru ca este sufletul pereche ci pt a descoperi islamul?Poate de aceea sunt tot mai multe casatorii mixte pt ca Dumnezeu vrea sa calauzeasca cati mai multi oameni spre religia cea dreapta si astfel nu cred ca mai conteaza restul problemelor sociale.
    Nu stiu de unde esti tu,ana,dar aici toate fetele musulmance cu val sunt privite cu interes si lumea le place(bineinteles exista si mici exceptii).Dintre toate prietenele mele cu val nici una nu se plange ca este privita cu rautate sau sunt ignorate,dimpotriva sunt de multe ori intrebate de ce poarta si de unde si-au cumparat valurile.

7.  
    Deosebit latifa's Avatar
    In cazul acesta cred ca toate ar trebui sa va simtiti norocoase ca ati avut sansa sa vedeti drumul spre ALLAH sI sa nu va consumati asa tare pt restul problemelor ci sa incercati sa-i faceti si pe ceilalti sa inteleaga realitatea in care traiti.

8.  
    As Salamu 'Alaykum

draga anca , numele meu inainte "anca" da a ma converti ,inchaAllah in viitor
    o noua hediya printre noi inchaAllah

cunosc o gramada de cazuri ,musulmani care inainte faceau rugaciunea ,mergeau la moschee ,un comportament frumos ,dar odata
    emigrati intr-o tara occidentala devin ...in pas cu moda ;uita tot,devin
    slabi ,anturajul nu mai e prielnic islamului,rugaciunea este greu de facut la timp pentru-ca "lucreaza" si pentru moment este abandonata,isi cauta
    scuze inselindu-se ei pe ei ...
    Acestia inceteaza sa faca bun ceva pentru ei ,dar pentru islam ce sa mai astepti din partea lor ?
    InchaAllah sa continuam pe calea placuta lui Allah Maretul si nu a celor rataciti.

9.  
    moderator amal's Avatar
    hadiya, am o intrebare: de unde stii ca Napoleon s-a convertit inainte sa moara? De asta chiar nu am auzit.

10.  
    Am citit undeva ,dar vezi ca este acelasi lucru ca si in
    cazul capitanului Jacques Cousteau ,mass media si cei ineresati fac tot
    posibilul sa nu se afle si neaga acest adevar.
    inchaAllah cineva dintre noi vine cu dovezi

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks