Iry (11-10-2009)
Thread: Pui cu lamaie
Results 1 to 3 of 3
|
|
-
03-07-2006, 05:23 PM
Reteta din carte de bucate arabe...sper ca e intocmai cum o gatesc arabii.
Ingrediente:
1 pui taiat si curatat
sucul de la 3-4 lamai
1 pahar ulei si 1 pahar de apa calda
1 capatana usturoi pisat
3-4 morcovi
1 pahar de ciuperci taiate marunt
suc de rosii
sare,piper dupa gust.
Se taie puiul bucati apoi se prajeste in ulei incins,la foc mic, intr-un vas cu capac,pana ce se rumeneste bine. Se taie morcovul si se caleste separat in unt pana se inmoaie.Se calesc ciupercile in unt.
Se amesteca usturoiul cu sucul de rosii si uleiul.I se adauga sarea si piperul. Se toarna cu incetul sucul de lamaie ,amestecand tot timpul.
Fiecare bucata de pui se da prin sosul de rosii,apoi se aranjeaza pe o tava la cuptor.Se toarna o jumatate de pahar de apa calda apoi se pun morcovii si ciupercile si se lasa un sfert de ora la foc mic.La nevoie se mai aduga apa calda.
-
Mersi amal de la :
-
-
03-08-2006, 08:36 PM
desigur...imi place sa gatesc si am multe retete, dar in ultima vreme nu prea am chef sa fac mancare...o fi de la astenia de primavara. imi place mancarea arabeasca, dar pentru ca unele ingrediente nu se gasesc aici nu fac asa des. abia astept sa vad retete de la voi cu mancaruri arabesti...sa le incerc.

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |