ALLAH sa te rasplateasca, Inshaa ALLAH.
Ce am vazut, adica sotul meu mi-a spus, habar nu aveam de asta...istagfiru ALLAH Al-Aziim, la Witr cand se fac 3 raka, la a doua raka nu se face tashadud cum este de ex la rug maghrib...ci doar o data, la sfarsit la a treia...
Ce se spune la du`a?
Unii spun du`a witr, altii spun ca pe langa asta te poti ruga ce vrei, poti spune sure...nu stiu....Inshaa ALLAH sa fim dintre cei bine calauziti.
Thread: Conceptii gresite despre tarawih
Results 1 to 2 of 2
|
|
-
09-13-2007, 04:53 AM
1.Cate unitati de rugaciune contine salat tarawih?Are un numar specific?Cate raka sunt suficiente.?
Ceea ce este rapotat de catre profetul Mohammad
este de fapt lasat la libera latitudine numarul de raka pe care le facem la salah tarawih.Dar este sunna pentru barbati si femei sa se faca in perechi a cate doua raka iar intre ele sa se faca tasleem.
Salat al lail(rugaciunea de noapte) este in perechi de cate doua raka iar daca nu veti putea continua si vreti sa va opriti faceti o raka si aceea va fi salat witr.
(bukhary si muslim)
Aisha radia Allahu anha a spus:Profetul Mohamamd obisnuia sa faca 10 unitati de rugaciune,efectuand tasleem dupa fiecare doua unitati si apoi facea o unitate witr.
Tot ea spune: Mesagerul
nu a crescut numarul unitatilor de rugaciune pe noapte mai mult de unsprezece nici in ramadan nici in alta luna a anului....
(Al- bukhary si Muslim)
Sa efectuam 12 sau 13 raka'ah este de preferat si este ceea ce ne-a fost raportat de catre profetul Mohammad
.A TREISPREZECEA SA FIE SALATUL WITR este de asemenea sunna.Este de preferat si pentru imamul mosqeei pentru ca recitarea lui sa fie frumoasa sa reflecteze asupra versurilor in sujud si rak'ah fara a se grabi.Calitatea este mai importanta decat cantitatea.
In legatura cu cei care efectueaza 23 de unitati d erugaciune asa cum Omar radiaAllahu anhu si alti companioni faceau in cateva nopti din ramadan,nu este nici un rau in asta pentru ca este libertatea de interpretare in acest caz.
Dar ce este mai de preferat sa ne rugam 13 sau 23?Cum am mentionat mai devreme sa ne rugam 13 raka este mai bine in conformitate cu spusele Aishei radia Allahu anha
rofetul niciodata nu a crescut numarul unitatilor de rugaciune mai mult de 12 nici in ramadan nici in alta luna a anului
Ceea ce nue ste permis este sa ne rugam 4 raka neaintrerupt.
Iar rugaciunea witr poate fi din 3 sau 5 rak'aat neintrerupta cu doar o sedere..
Executarea rugaciuni shaf'a si witr impreuna ca si rugaciunea al maghreb stand dupa 2 raka,nu este potrivit si este ceva neplacut.Este interzis sa se faca ca si rugaciunea maghreb asa ca se va continua pana la a treia raka neinteruopt si apoi urmeaza shederea si incheierea rugaciunii.
2.Este de preferat ca imamul sa termine intregul Quran in Tarawih?
Acesta este un subiect controversat.Nu stiu vreo evidenta care sa -----streze ca ar fi de preferat,excetie facand ceea ce marii invatati au mentionat ca ar fi un lucru demn de lauda pentru imamul respectiv.Aceasta nu este o evidenta clara,dar ceea ce este mai important este ca imamul sa simta (sa inteleaga)in rugaciunea sa ca si ceilalti asa fel incat oameni sa beneficieze de la el chiar daca nu a terminat numai jumatate din Quran.Important e ca oameni sa-si gaseasca pacea in recitarile lui.
3.CE se intampla cu cei care intarzie la mosqee si imamul a inceput tarawih iar el nu a facut isha?
Nu este nici o interzicere pentru unul care face intentia ca se va ruga salatul isha impreuna cu cei care se roaga tarawih.Aceasta este opinia corecta a invatatilor.Iar cand imamul pronunta tasleem el trebuie sa se ridice si sa-si continue rugaciunea isha.
Shaykh 'Abdul-'Aziz bin Baaz rahimahullaah
A Publication of JIMASCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

09-15-2007, 02:32 AM
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |