Notices

Thread: intrebare

Results 1 to 9 of 9
  1. intrebare 
    Member
    E primul Ramadan pentru mine si vreau sa va intreb ce fac daca ma simt foarte rau?Azi am fost nevoita sa beau un pahar cu apa.Simt ca nu am putere iar eu pana la 1 octombrie cand incep facultatea trebuie sa ivat fffffffff mult.Mi-e teama pt ca deja de ieri nu mai sunt capabila de nimic.Iar din cauza faptului ca nu beau apa,ma dor foarte tare rinichii.Va rog dati-mi un sfat ce sa fac?Daca as putea bea macar apa,mi-ar da cat de cat putere sa continui.Iar faptul ca am baut apa azi mi-a stricat tot Ramadanul?Wallahy vreau din toata inima sa il tin

2.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Cred ca s-a anulat postul. Dar daca ti s-a facut rau cred ca doar ALLAH stie cum e mai bine.
    Stiu ca e f greu sa tii post , eu nu am tinut inca ca trebuie sa iau antibiotice dar cum le termin voi tine.
    Si sper sa ma ajute ALLAH sa pot tine.
    Ma gandesc mereu la profet, la primii oameni care au tinut post cred ca lor le era si mai greu datorita conditiilor de acolo....

Mult succes

3.  
    Member
    Quote Originally Posted by Mariyah View Post
    Cred ca s-a anulat postul. Dar daca ti s-a facut rau cred ca doar ALLAH stie cum e mai bine.
    Stiu ca e f greu sa tii post , eu nu am tinut inca ca trebuie sa iau antibiotice dar cum le termin voi tine.
    Si sper sa ma ajute ALLAH sa pot tine.
    Ma gandesc mereu la profet, la primii oameni care au tinut post cred ca lor le era si mai greu datorita conditiilor de acolo....

Mult succes

S-a anulat pe ziua asta sau tot Ramadanul?Ma simt foarte vinovata...Am simtit aproape ca lesin,nu ma puteam tine bine pe picioare.Am mers mult prin soare azi,am avut cate ceva de facut iar eu fara mancare stau dar simt nevoia sa beau.Insha Allah daca reusesc sa il tin in zilele urmatoare?Ca tare ma ingrijoreaza ca nu am sa pot sa invat...

4.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    doar ieri , de ce tot postul?

dar sper sa iti raspunda cineva cu mai multa experienta

5.  
    Member
    nu am prea multa experienta dar iti spun ce-mi spune mie inima ,allah stie mai bine ,eu iti spun asa in post nu se mananca nimic si nu se bea de la rasaritul la apusul soarelui dar intre apus si rasarit tu poti manca si bea cat crezi de cuviinta asa ca daca crezi ca poti (si cred ca ar fi bine sa fii sigura ca nu ai probleme de sanatate care sa agraveze din cauza lipse hranei sau apei,) poti te trezesti sa mananci si sa bei lichide noaptea

6.  
    Member
    Quote Originally Posted by faten View Post
    nu am prea multa experienta dar iti spun ce-mi spune mie inima ,allah stie mai bine ,eu iti spun asa in post nu se mananca nimic si nu se bea de la rasaritul la apusul soarelui dar intre apus si rasarit tu poti manca si bea cat crezi de cuviinta asa ca daca crezi ca poti (si cred ca ar fi bine sa fii sigura ca nu ai probleme de sanatate care sa agraveze din cauza lipse hranei sau apei,) poti te trezesti sa mananci si sa bei lichide noaptea
    M-am gandit si eu la asta dar si aici e o problema.Eu daca ma trezesc,nu mai dorm si cum o sa fac cand o sa trebuiasca sa ma trezesc devreme sa merg la facultate?Stiu ca intreb mult si imi cer scuze.Iar faptul ca sunt foarte stresata cu facultatea...hmm...am mari motive sa fiu

7.  
    fondator suleiman's Avatar
    Amina ...

ALLAH stie mai bine , fara nici un atom de banuiala , dar ALLAH ne-a invatat si ne-a data creier sa-l folosim ...

Hai sa-ti explic o minunatia a Quranului :
    Sura 2 versetul 184 :
    "... acela dintre voi care este bolnav sau in calatorie , va posti un numar egal de alte zile . Va trebui ca aceia care sunt in stare sa posteasca dar nu o fac sa dea in compensare hrana pentru un sarman . Acela care de bunavoie va da si mai mult , binele va fi pentru el . Dar sa postiti este si mai bine pentru voi , daca pricepeti ."

Adica , tu fiul omului , esti bolnav atunci ai de la ALLAH o permisiune sa nu tii post cu conditia sa recuperezi cand poti .. O fiul lui Adam , sa stii ca mai bine pentru tine sa tii post .
    Uitati ce minunat este versetul acesta , adica omule , tu stii mai bine ce este bun pentru tine , esti liber sa alegi ... Daca esti bolnav , e mai bine sa tii post daca poti , iar daca nu tii atunci ai acest drept prin mila Lui ALLAH ... Si sa recuperezi cand poti ...

Sper ca am raspuns la intrebare ...

--------------
    N.B. Nu se foloseste fraza "ALLAH stie mai bine" cand este vorba de un lucru cunoscut ... Daca cineva te intreaba , ALLAH este singurul Dumnezeu ? Si tu ii raspunzi "ALLAH stie mai bine" . Cu asta iesi din islam desi ai zis o fraza corecta ...

8.  
    Member
    Multumesc din toata inima pentru ajutor.Sper ca maine sa ma simt bine si o sa tin post.Oricum ziua care am pierdut-o vreau sa o recuperez desi nu va mai fi acelasi lucru

9.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Draga mea, islamul nu este un mod de viata impovarator, ba din contra, cum ti-a spus suleiman, mashaa ALLAH, totul este atat de clar...putem merge pe drumul bun fara sa ne poticnim, caci ALLAH, MARIRE LUI nu ne-a lasat nicio prescriptie in dubii.
    Cel ce poate sa posteasca, sa o faca, iar cel ce nu o poate face are si el optiuni.
    Cred insa ca lucrurile treb luate intotdeauna de la inceput.
    Pentru tine islamul este un mod de viata nou si tu nu esti doar sufletul care doreste sa faca cat mai mult bine, este si trupul tau...si mai ales mintea.
    Cand ai acceptat islamul sunt sigura Inshaa ALLAH ca ai facut-o cu mintea si cu inima, dar organismul tau poate nu este atat de usor adaptabil.
    Ca sa treci peste pragul acceptarii lui, cred ca trebuie sa-ti faci un fel de autosugestie, daca vrei si sa elimini stereotipuri de genul "eu daca ....:, "asa este felul meu...." si stii de ce ce? Uite, special am disecat lucrurile asa, pentru ca oricat de ciudat ti s-ar parea acum , nici organismul tau nu mai e acelasi, nici mintea si nici inima, ele acum lucreaza "umar la umar" si ele au fost create pentru adorarea celui care le-a creat.
    Doar ca trebuie sa le inveti cum anume sa faca asta. Pentru ca inainte de islam ele au fost cumva scoase din ritmul lor natural.
    Daca ai fi langa mine ti-as arata: aici si aici...este incredibil de mica distanta de la creier la inima.
    Increde-te in ALLAH si gandeste-te la El, dedica-I lui postul tau si ai sa vezi, ai sa ramai uimita cat de bine vei reactiona...ca si cum ai fi dintre postitori de-o viata.
    Ya Rabb, Inshaa ALLAH.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks