Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. Inca o intrebare 
    Harnic Simona's Avatar
    As salam alaikom!
    Am si eu o intrebare, de fapt mai multe si ma gandeam totusi sa incep un thread nou (mai intai am vrut sa le adaug la alt thread cu intrebari, daca cineva crede ca asa ar trebui atunci rog sa mute subiectul in altul cu intrebari). Oricum, intrebarile sunt:
    1. E grav (adica se recunoaste postul) daca nu ne rugam una dintre cele 5 rugaciuni in timpul Ramadanului, din lipsa de timp sau conditii?
    2. Daca da, se pot recupera cumva rugaciunile pierdute si cum, cand?
    3. E valabila ablutiunea de la o rugaciune la alta, daca nu se intampla nimic care o anuleaza? (Stiam ca daca porti sosete la urmatoarea ablutiune nu mai e nevoie sa te speli pe picioare, doar deasupra sosetelor.)
    Cam astea sunt intrebarile mele, daca voi mai avea si nu gasesc raspuns le voi scrie aici.
    Va multumesc:smile06: si ma scuzati ca va bat la cap cu intrebari care poate pentru unii sunt banale, dar cum sunt incepatoare.........trebuie sa intreb ca sa stiu.
    RAMADAN KAREEM! ALLAH SA VA PRIMEASCA POSTUL SI RUGACIUNILE SI SA VA BINECUVINTEZE!

As salam alaykom!

2.  
    fondator suleiman's Avatar
    1- E grav sa nu te rogi , pentru ca ne-rugaciunea te scoate din Islam , asta daca nu te rogi intentionat , dar daca ai motiv atunci te rogi cand poti sau cand iti aduci aminte ... Dar e mai bine si mai islamic sa faci rugaciunea la timpul ei , ceea ce recunosc , ca in Romania nu e un lucru usor .
    Deci , sa uiti sa te rogi , sau sa treaca timpul de la o rugaciune fara sa o faci , nu strica postul .

2- Orice rugaciune pierduta , trebuie recuperata , si te rogi exact la fel cand o recuperezi .

3- Da se poate .

3.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom

in legatura cu intrebarea 3 am auzit ca trebuie sa spui intentia (in gand)inainte de a pune sosetele cica daca nu o spui nu e valabila ablutiunea....Allah alem
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

4.  
    fondator suleiman's Avatar
    Orice lucru este dupa intentie .
    Din moment ce te-ai spalat prima data , si ai avut intentia sa te rogi , atunci este valabila si pentru restul .

Nu am auzit ca profetul صلى الله عليه وسلم ar fi zis ca trebuie sa pui intentia in gand ...

Logic , ar trebuie sa existe , chiar daca nu te gandesti .

Adica , spalatul pentru rugaciune este unic , atunci cand il faci , scopul este cunoscut .

5.  
    Masha Alah asa este frate sulaiman
    acum am cautat si am gasit despre asta..sunt unele conditii si prima cea mai reprezentativa este sa pui ciorapul in starea de curatenie..imediat ce ai facut wodo.
    islamqa
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar

ALLAH sa-i rasplateasca pe cei care ti-au raspuns si pe tine pentru ca vrei sa faci Inshaa ALLAH cum este mai bine.
    Cel mai bun lucru este ca omul sa intrebe daca nu stie si asa cum este si o relatare profetica 2 sunt cei care nu vor invata niciodata (dupa alte relatari care nu vor stii, sau care nu vor intra in Rai...ALLAH stie, am auzit diferite variante): cel care nu intreaba din mandrie si cel care nu intreaba de rusine.

As vrea doar sa adaug ca rugaciunea si postul sunt doua lucruri diferite.
    Postul are conditii speciale in acre poate fi omis intentionat, dar rugaciunea NU!!!!
    Hadisul la care se referea Suleiman este valabil in cazul in care esti bolnav (inconstienta, nebunie....), pana trece starea respectiva: de ex un nebun pana isi revine (nebunie temporara) in cazul in care dormi (bineinteles nu voit, adica rugaciunea este la ora 5 si tu la ora 5 sau mai devreme cu 2 min, sau mai tarziu cu cateva min dupa ce a inceput te culci...) si desi de ex ti-ai pus ceasul sa sune, n-a sunat si exemplele pot continua, pana te trezesti... sau este valabila neimplinirea rugaciunii ptr un copil care n-a ajuns la pubertate, pana cand el devine matur.

In rest nu exista situatie in care sa ai voie sa nu te rogi, decat daca aceasta rugaciune ar atrage moartea ta (viata ta ar fi in pericol) sau in cazuri de forta majora: sa salvezi un om si doar ALLAH stie cel mai bine.
    De multe ori se aduce in discutie aceasta scuza: nu ma pot ruga la servici, la scoala, la.......... dar ALLAH a lasat un timp extrem de ingaduitor pentru ruga, sunt ore bune intre rugaciuni si o rugaciune poate fi facuta chiar si in 3 minute!!!!!!!!
    Am intalnit persoane care se roaga pe marginea soselelor, pe holurile facultatilor, in sediul institutiilor unde lucreaza si sigur ca nu e usor, dar oare ce e mai greu de suportat? Sa te priveasca altii cu uimire, dispret, curiozitate? Sau sa stii ca ALLAH te vede ca NU TE ROGI????????
    Crede-ma ca am vazut lumina in oci celor care spun cu tot sufletul ca se roaga astfel!

Chiar si in conditii de boala, Bunul ALLAH ne-a lasat permisivitatea de a ne ruga dupa cum putem: stand jos, pe scaun, intinsi, sau doar prin miscarea ochilor si daca nu se poate nici asa iti poti face rugaciunea IN INIMA!!!!!!!!!!! SUBHANNA ALLAH!!!!
    Repet ceea ce s-a spus, uneori in Ro sau in alta parte nu este simplu, dar ALLAH stie ceea ce ai in suflet, doar EL, MARIRE LUI!!!!!!
    Desi este greu de crezut, noi nu stim exact de ce putem sau de ce nu putem...uneori aducem scuze nejustificate: nu puteam sa fac ax pentru ca mi s-ar fi intamplat y lucru...dar nici macar nu s-a incercat sa se vada: se poate sau nu se poate face lucrul respectiv!
    Poti macar sa incerci, sa invingi jena, teama, frica, privirile...nu te teme de ele, ci teme-te de ALLAH, caci chiar daca noi nu-l vedem, El ne vede.
    De aceea este mai potrivit si mai bine sa ne temem de El.
    Chiar daca ai fi alungat d la locul tau de munca pentru ca te rogi, fii sigur ca ALLAH iti va da altul mai bun si te va rasplati pentru ca nu ai lasat rugaciunea ta.

Si rugaciunea in Ramadan are asa o mare rasplata!!!!!!!!!
    Cum sa o lasi?
    Nu cred ca exista lipsa de timp sau de conditii, uita-te la pamant cat este de intins?
    Oare n-ai sa gasesti o bucatica cat de mica pentru ca, fruntea si trupul tau sa se poata prosterna????
    Sau crezi ca trei minute sunt prea mult ca sa suporti ignoranta si ironiile altora?

Cred ca daca ALLAH ne-ar abandona nu pentru 3 minute, pentru mai putin de o secunda, asa cum noi abandonam voit intalnirea cu El...Ya Rabb nu stiu dc am mai exista, dar pot sa jur ca n-ar mai fi nimic dc El, MARIRE LUI! ar taia pentru mai putin de o secunda legatura cu noi, asa cum noi taiem cu buna stiinta legatura cu El, caci rugaciunea este legatura invizibila cu ALLAH.

El cunoste totul pentru ca El ne-a creat, daca rugaciunea ar fi fost impovaratoare, nu ne-ar fi lasat-o si chiar a spus in Coran:
    ...cu adevarat ea este anevoioasa insa nu pentru cei care cred ca-l vor intalni pe Stapanul lor....
    Inshaa ALLAH YA RABB sa-ti usureze implinirea rugaciunilor, la timpul lor, chiar de-ar fi ca toata lumea sa priveasca asupra ta.
    Caci ochii lor laolalta nu fac cat privirea Lui!

Si islamul este un tot, asa cum El ne-a facut intregi, asa trebuie sa traim, conform cu ce ne-a lasat: nu ne-a dat doar un ochi sau doar un brat...nu putem lua o parte care o putem implini cu usurinta si lasa o alta spunand o sa fac asta mai tarziu chiar de am adauga Inshaa ALLAH, daca este ceva obligatoriu atunci Inshaa ALLAH sa facem!!!!!!!!! Asa cum ne-a poruncit, atunci cand ne-a poruncit.

Uita-te la pomenirea Lui!!!
    Vezi, nu a spus pomeniti-Ma la ora x sau cand e timpul y, desi in Coran se subliniaza importanta anumitor rugaciuni (asa cum a fost interpretat de oamenii de stiinta ca ar fi fajr si maghrib de ex., sau asr... ), nu ne-a spus cand sa ne purtam bine cu parintii, nu ne-a spus cand sa facem fapte bune...pentru ca a lasat asta pentru totdeauna, dar intr-un fel la "alegerea" omului.
    Ne-a stabilit insa niste limite: rugaciunea, postul, zakatul...pelerinajul.

Ma gandesc...oare ce este mai greu?
    Sa ma rog cateva zeci de minute din 24h sau sa stau o viata intr-o permanenta autoanaliza??????
    Cu siguranta, niciuna nici alta, dar este atat de evidenta impunerea unor lucruri!!!!!
    SUBHANNA ALLAH!!!!

Poti sa recuperezi rugaciunea atunci cand ai ceea ce numesti conditii, insa nu as sfatui pe nimeni asta, as sfatui sa faca rugaciunea la timpul ei, in orele in care o poate face chiar de-ar fi sa se mute muntii din loc.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    Deosebit sara's Avatar
    Maryam :smile06::smile06::smile06: Allah sa te rasplateasca cu Jannah pentru tot ceea ce faci pentru noi .
    Only ALLAH can judge me !

8.  
    Asalamu aleikom

M asha Allah surioara maryam Allah sa te rasplateasca.

Chiar am auzit un sheik vorbind despre contientizarea faptului ca Allah ne vede intotdeauna.Este foarte important sa nu uitam lucrul acesta .....,sa sti ca orice faci esti Vazut orice gest,orice gand,ori ce intentie..subhan Allah

www.assimalhakeem.com

9.  
    Harnic Simona's Avatar
    As salam alaikom!
    Allah sa te rasplateasca sora Maryam pentru raspunsul tau si in special pentru credinta ta. Multumesc :smile06:
    Allah sa va rasplateasca si pe ceilalti care mi-ati raspuns si ati facut lumina. Va multumesc:smile06:
    Ramadam fercit tuturor!
    Ma3a al salama!

10.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by Simona View Post
    As salam alaikom!
    Allah sa te rasplateasca sora Maryam pentru raspunsul tau si in special pentru credinta ta. Multumesc :smile06:
    Allah sa va rasplateasca si pe ceilalti care mi-ati raspuns si ati facut lumina. Va multumesc:smile06:
    Ramadam fercit tuturor!
    Ma3a al salama!

Inshaa ALLAH sa ne rasplateasca Bunul ALLAH pe toti si Inshaa ALLAH sa fim atat de credinciosi pe cat parem
    Iti doresc numai bine si orice ai avea, chiar daca si noi suntem la fel, inca foarte la inceput de drum, poate ca ALLAH ne va ajuta sa ne putem fi de folos unii altora, asadar sa intrebi...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks