As salam alaikom!
Am si eu o intrebare, de fapt mai multesi ma gandeam totusi sa incep un thread nou (mai intai am vrut sa le adaug la alt thread cu intrebari, daca cineva crede ca asa ar trebui atunci rog sa mute subiectul in altul cu intrebari). Oricum, intrebarile sunt:
1. E grav (adica se recunoaste postul) daca nu ne rugam una dintre cele 5 rugaciuni in timpul Ramadanului, din lipsa de timp sau conditii?
2. Daca da, se pot recupera cumva rugaciunile pierdute si cum, cand?
3. E valabila ablutiunea de la o rugaciune la alta, daca nu se intampla nimic care o anuleaza? (Stiam ca daca porti sosete la urmatoarea ablutiune nu mai e nevoie sa te speli pe picioare, doar deasupra sosetelor.)
Cam astea sunt intrebarile mele, daca voi mai avea si nu gasesc raspuns le voi scrie aici.
Va multumesc:smile06: si ma scuzati ca va bat la cap cu intrebari care poate pentru unii sunt banale, dar cum sunt incepatoare.........trebuie sa intreb ca sa stiu.
RAMADAN KAREEM! ALLAH SA VA PRIMEASCA POSTUL SI RUGACIUNILE SI SA VA BINECUVINTEZE!
As salam alaykom!
Thread: Inca o intrebare
Results 11 to 14 of 14
|
|
-
09-17-2007, 07:35 PM
-
09-29-2007, 06:43 PM
As salam alaykom!
Mi-a mai trecut o intrebare prin minte
poate e un pic exagerata sau cam hilara, dar totusi as dori sa stiu ca sa nu gresesc.
Avem voie sa ascultam muzica in timpul zilei de post?Pana acum nu am ascultat muzica, voluntar (nu am avut timp si chef), involuntar da, ca asculta fratele meu, dar mi s-a facut cam dor de muzica araba si am zis sa intreba mai intai, ca sa stiu, sa nu gresesc
Daca nu:
Dar cea religioasa, daca se poate numi asa, cea pe care o canta Sammy Yussuf?
Multumesc.
As salam alaykom!
-
09-29-2007, 07:03 PM
Asalamu aleikom w rahmatullah
Surioara rasplata pentru post este de 100%.Daca cineva in timpul postului..sta numai la tv la filme..sau asculta numai muzica..postul lui/ei nu se strica doar ca rasplata este mai mica.
(huda tv )
In legatura cu sami yusuf bine ai spus(daca se poate numi muzica islamica)cateva dintre nashedurile lui sunt islamice..cum ar fi ruga ptr profet in care cred ca nu sunt folosite instrumente.Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

09-29-2007, 11:33 PM
Draga mea credinta are treptele ei si ca atare postitorii au si ei...scaritele lor
Un nivel ridicat de evlavie te va face sa-ti doresti sa ai postul profetilor, al drept-credinciosilor, al celor care se caiesc si postesc cu smerenie.
Este un post al stomacului, al gurii, al trupului, dar mai ales al gandului, al inimii, al ochilor, al urechilor, al picioarelor al mainilor...
Putem fiecare la iftar sa facem in cateva minute inainte de Azan o scurta autoanaliza a zilei de post.
Stim ca n-am mancat si n-am baut, nu am avut relatii cu partenerii nostri de viata, este ok, nu? Se poate spune ca suntem dintre postitori...
Insa oare ce am vorbit cu prietena cea mai buna?
Si ce am raspuns vecinului nervos care a venit tunand si fulgerand la usa noastra?
Si copilului care din nou ne-a scos din sarite???
Si mainile noastre oare ce au tinut in afara de Coran?
Si picioarele noastre oare unde ne-au dus in afara de casa lui ALLAH?
Si ce au auzit urechile noastre in afara de Azan, Coran, du`a.........
Si ochii nostri oare au parcurs doar paginile Coranului? Sau stim pe dinafara ziarele mondene, barfele cele mai calde....stirile zilei.
A avut atata dreptate profetul
cand a spus ca multora dintre postitori nu le ramane din post decat foamea si setea (ca rasplata)...
Inshaa ALLAH sa constientizam cum ar trebui sa postim si sa facem aceste atat de putine zile ramase , zile de post adevarat, nu doar de abstinenta temporara.
As contrazice huda tv de data asta
, rasplata postului nu este de 100%, noi nu stim cat este....nici macar nu putem banui, a spus ALLAH ca El rasplateste pe cel care a postit, dar nu ne-a spus exact cum...
-
10-02-2007, 12:43 AM
As salam alaykom!
Asa e postul nu e doar sa nu mananci, sa nu bei sau sa nu ai anumite realatii intime cu partenerul, trebuie sa facem si fapte care sa-l bucure si sa-l multumeasca pe Allah, desi cred ca in fiecare zi din viata noastra trebuie sa facem astfel de fapte nu doar de Ramadan sau intr-o zi de post.
Va multumesc pentru raspunsuri. :smile06::smile06:
Ma3a al salama!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |