Notices

Results 1 to 9 of 9
  1. Parfum de Ramadan... 
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Cineva spunea zilele trecute despre parfumul lunii Ramadan din tarile islamice...Fara nicio indoiala exista o diferenta uriasa intre un Ramadan petrecut pe meleaguri straine islamului si unul trait in sanul unei largi comunitati musulmane,intr-o tara islamica.Dar,din pacate,nu toti am ajuns inca sa traim un astfel de Ramadan,la el...acasa...Ma numar si eu aici...

Tocmai din acest motiv i-as ruga pe cei care au sau au avut ocazia sa simta luna Ramadan asa cum e ea,emotionanta pana in maduva oaselor,sa ne povesteasca,sa ne descrie si sa ne incante cu povestile lor...despre o luna cum alta nu-i .Sunt sigura ca asta ne-ar putea ajuta pe noi,cei din Occident,sa simtim mai profund aceasta luna tocmai datorita voua...datorita descrierilor pe care le puteti face!

2. Urmatorii 4 au spus mersi lui Saira pentru acest subiect

Adira (08-22-2009), daniela_muslimah (09-19-2007), florin (09-20-2007), gabriela guettat (09-22-2007)

3.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu alikom w rahmatullah w barakatu

E primul meu ramadan pe pamant musulman ce sa-ti povestesc .....- cu toti sunt ametiti ziua

Glumeam.....mai nu prea am iesit in orash dar din auzite stiu ca s-au amenajat locuri speciale ptr a da mancare saracilor la adhan magreb.E frumos cand vezi oameni grabindu-se la mosqee la salat isha si tarawih,e linitste ,e pace..si lumea e mai ingaduitoare ..magazinele se deschid mai tarziu si se inchid mai devreme ptr a se servii masa apoi din nou se deschid.
    Cica daca mananci pe strada in timpul zilei te ...ridica politia.......asa am auzit n-am vazut pe nimeni.
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

4.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Fiecare TARA ISLAMICA cu obiceurile ei,DAR in LUNA RAMADAN,MASHALLAH BUNATATEA PREDOMINA,SADAKA(CE DA DREAPTA NU VEDE STANGA)!!!
    Invitatzile la masa se inzecesc (mai ales daca sunt familiile aici cu ei)shi intre prieteni!
    Dupa trawih aici cafenelele,patiseriile shi micile restaurante sunt super aglomerate.
    Totul se vinde shi se cumpara in aceasta luna!MASHALLAH!
    Aici seara orashul este imbracat de sarbatoare,totul super-luminat shi care mai de care pune in valoare cafeneaua lui sau magazinul;daca cumva te apuca mogrob pe strada,sau in mashina,gaseshti la fiecare intersectzie o patrula de politzie care impart pachete,care contzin apa,o fructa,un iaurt shi o chifla!
    Pe strada in fatza marilor vile(shi sunt destule),sunt puse corturi,sau pur shi simplu in fata caselor ashtepata pe gazon oameni sa manance.
    Marile magazine au locuri amenajate,unde potzi depune alimente care ei urmeaza sa le expedieze in Palestina,Irak samd!
    Exista centre unde potzi depue de la alimente, haine,.....pana la bani shi absolut tot ce doreshti sa dai sadaka!

DARDARDAR cu parere de rau va pot spune ca exista shi multa risipa la mancare,se face prea multa mancare ..iar ce ramne se arunca!
    ALLAH iahdium wa iahdina!

5.  
    moderator Nadia's Avatar

As - Salaam Aleykum Wa Rahmatulah Wa Barakatu

waw, Gabi suna asa de frumos.

InshaAllah sa petrec si eu macar un Ramadan intr-o tara islamica.

من قبله من يحمل حياتي في يديه

6.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by gabriela guettat View Post
    Fiecare TARA ISLAMICA cu obiceurile ei,DAR in LUNA RAMADAN,MASHALLAH BUNATATEA PREDOMINA,SADAKA(CE DA DREAPTA NU VEDE STANGA)!!!
    Invitatzile la masa se inzecesc (mai ales daca sunt familiile aici cu ei)shi intre prieteni!
    Dupa trawih aici cafenelele,patiseriile shi micile restaurante sunt super aglomerate.
    Totul se vinde shi se cumpara in aceasta luna!MASHALLAH!
    Aici seara orashul este imbracat de sarbatoare,totul super-luminat shi care mai de care pune in valoare cafeneaua lui sau magazinul;daca cumva te apuca mogrob pe strada,sau in mashina,gaseshti la fiecare intersectzie o patrula de politzie care impart pachete,care contzin apa,o fructa,un iaurt shi o chifla!
    Pe strada in fatza marilor vile(shi sunt destule),sunt puse corturi,sau pur shi simplu in fata caselor ashtepata pe gazon oameni sa manance.
    Marile magazine au locuri amenajate,unde potzi depune alimente care ei urmeaza sa le expedieze in Palestina,Irak samd!
    Exista centre unde potzi depue de la alimente, haine,.....pana la bani shi absolut tot ce doreshti sa dai sadaka!

DARDARDAR cu parere de rau va pot spune ca exista shi multa risipa la mancare,se face prea multa mancare ..iar ce ramne se arunca!
    ALLAH iahdium wa iahdina!

Te rog sa ma crezi ca am ramas...muta de uimire, mashaa ALLAH, mi s-au umplut ochii de lacrimi si m-au napadit miiiii de emotii cititnd randurile astea.
    Pare cumva desprins din poveste ceea ce citesc aici, ma gandesc ce frumos, ALLAH sa-i rasplateasca pe cei care fac acte de caritate, ce frumos trebuie sa vezi amenajate locuri pentru oameni saraci...pe de o parte, pe de alta mi se strange inima si parca lacrimile sar suvoi gandindu-ma la saracii lumii noastre, ma simt cel mai plin de vinovatie om de pe pamant si ma gandesc cum este pentru copiii lor si cum este pentru copiii mei, copiii nostri, Ya Rabb, Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH sa ne rupem si mai mult din propriile placeri, sa invatam sa renuntam nu doar la ce ne prisoseste ci mai ales la dorintele noastre care strang "munti" de ulterioare "inutilitati".
    Ya Raab, as vrea sa ma teleportez acolo, cred ca este extraordinar.
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

7.  
    Quote Originally Posted by Nadia View Post

As - Salaam Aleykum Wa Rahmatulah Wa Barakatu

waw, Gabi suna asa de frumos.

InshaAllah sa petrec si eu macar un Ramadan intr-o tara islamica.

Inshaa ALLAH YA RABB si tu si noi.............Inshaa ALLAH, Inshaa ALLAH.

8.  
    Quote Originally Posted by iman99 View Post
    Asalamu alikom w rahmatullah w barakatu

E primul meu ramadan pe pamant musulman ce sa-ti povestesc .....- cu toti sunt ametiti ziua

Glumeam.....mai nu prea am iesit in orash dar din auzite stiu ca s-au amenajat locuri speciale ptr a da mancare saracilor la adhan magreb.E frumos cand vezi oameni grabindu-se la mosqee la salat isha si tarawih,e linitste ,e pace..si lumea e mai ingaduitoare ..magazinele se deschid mai tarziu si se inchid mai devreme ptr a se servii masa apoi din nou se deschid.
    Cica daca mananci pe strada in timpul zilei te ...ridica politia.......asa am auzit n-am vazut pe nimeni.

Da draga mea, din pacate asta este problema societatii noastre, a lumii in care traim...aceasta permanenta achizitionare supra evaluata care duce in final la munti, la colosi de gunoaie, cum era intr-un filmulet tradus de curand, "cumpara si arunca, cumpara si mai mult...".
    Am vazut in urma cu cateva saptamani la jazeera un reportaj f interesant despre niste oameni care adunau resturile care ramaneau de la nunti, bucati intregi de carne, oale imense de orez samd, le puneau in casolete si le dadeau lucratorilor.
    Subhanna ALLAH, mi s-a parut extraordinar de inteleapta aceasta activitate.
    As spune ca aproape urasc sa ma duc la iftar la moschee desi sufleul parca se intregeste atunci cand esti impreuna cu atatea surori la masa dupa ce te-ai rugat si intrerupi postul...dar vedeam anii trecuti atat de multa risipa...farfurii aproape pline rascolite si apoi date la o parte, mi se pare inuman si lipsit de credinta ca intr-o lume in care omenii mor de foame si de sete mai mult decat din cauze medicale sa se intample asta si mai ales in societati, comunitati musulmane.

9.  
    moderator Saira's Avatar
    Assalamu alaykum

Multumesc celor care au raspuns acestui subiect.Intr-adevar,in toate exista o parte buna si una mai putina buna.Daca toti am putea vedea ceea ce unii dintre noi vad,daca toti am putea intelege ca multe lucruri care noua ne sunt "indispensabile" pentru altii sunt doar niste capricii,daca am pricepe ca sunt oameni pentru care nu conteaza decat sa-si vada copiii fericiti atunci cand de Eid le pot oferi un pic mai mult,aproape de normalul nostru cotidian,decat de obiciei...daca am pricepe toate astea si am renunta un pic la ceva al nostru pentru a fi al lor...eh,multe s-ar schimba!

Din pacate trebuie sa recunosc ca si eu fac parte din acele persoane care considera ca nu ar putea trai fara anumite lucruri,pe cand pentru altii ele devin deja ceva ce tine de "extravaganta" oarecum si nu neaparat necesitate! Dar asta e,imi fac mea culpa si sper sa mai renunt in timp la unele din aceste fixatii.

Dar totusi imi doresc sa se revina la tema acestui thread,chiar nu se mai incu---- nicmeni sa descrie? Nici daca va rog frumos? . Si aici revin la nevoi fundamentale vs. capricii...poate pentru cei ce au trait sau traiesc in tari unde luna Ramadan se simte in aer,nu mai constientizeaza atat de tare valoarea acestui sentiment! Dar pentru noi,cei care traim departe si n-am avut ocazia,pana in rpezent,sa traim un Ramadan cu adevarat mubarak,este un lucru vital...de cate ori nu s-a intamplat sa cititi o carte care sa va fascineze atat de mult incat sa va transpuneti in intregime in ea? Astfel si noi am putea trai...prin povestile voastre...

Amin la dua3.

10.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    Saira, ai grija ce-ti doresti s-ar putea sa ti se indeplineasca.

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks