Notices

Results 1 to 1 of 1
  1. Sa cautam Stiinta pana cand vom murii 
    membru de onoare iman99's Avatar
    In numele lui Allah cel Milostiv,Indurator pacea fi binecuvantarile asupra ultimului profet.

Imam Ahmad a avut 2 copii :Abdullah si Salih.

Salih a spus: Un om l-a vazut pe tatal meu tinand cu el o cutie de cerneala si i-a spus: O abu Abdullah!Tu esti imamul musulmanilor!

Acest om a vorbit ca si cum era surprins sa-l vada pe imam Ahmad sa care aceasta cutiuta de cerneala ca si tinerii studenti.Aceasta ca si cand inca ar mai citi carti.

Imam Ahmad i-a raspuns: Am sa fiu ocupat sa caut stiinta pana cand voi muri.

O alta istorisire despre acelasi subiect spus in diferite ocazii:

Despre mine..am sa caut consterea pana cand voi fi pus in mormant.

Hushaym ibn Bashir a fost primul profesor a lui imam Ahmad.L-a intalnit in anul 179 Ah. cand a inceput sa invete la varsta de 16 ani.

acesta este declaratia lui" am sa caut stiinta pana cand voi murii"ceea ce inseamna -Trebuie sa continui sa beneficiez din stiinta.

Un studiu recent in mosqeile nostre am observat ca un numar mare de studeti tineri vin si invatata 2 luni apoi abandoneza cursul .Ce etse asta?Uni dintre ei cauta stiinta 3,4,5,6 sau 7 ani apoi se lasa.Ce se intampla?Este pentru ca momeala acestei vieti a ajuns la tine?Este pentru ca ti-a fost data o pozitie si tu ai acceptatat-o?Pentru acest motiv ai lasat stiinta ?Nu..Tu trebuie sa continui sa cauti stiinta pana cand vei muri.

Trebuie sa citim sa memoram, sa invatam, sa dam invataturi pana cand vom muri.
    Ce spun oameni in aceste zile?Reguli ale rugaciuni....Ei spun le stim nu este nici o problema,dar daca intri mai profund in subiect se pierd si nu stiu sa-ti raspunda.De ce?Pentru ca ei au devenit satisfacuti cu putinul care l=au invatat.

Stiinta,cunoasterea este onoare daca o abandonezi...te va abandona

din viata si vorbele imamului Ahmad
    lectura de sheik Salih aalish-Shaykh

sursa: islam house
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

2. Mersi iman99 de la :

Sarah (09-14-2007)

Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks