Ingrediente:
25 frunze (120g) frunze vita de vie conservate
2 rosii mari (500g), taiate felii
1 cana (250g) piure de rosii
2 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
1 cana (250g) supa de pui
Umplutura:
1 1/2 linguri ulei de masline
1/2 ceapa mica, taiata
1 catel de usturoi, zdrobit
2 linguri orez
1 lingura stafide, maruntite
1/2 cana (125ml) apa
1 lingurita scortisoara
1 lingurita coriandru macinat
2 linguri frunze de coriandru proaspat tocate
1 1/2 fulgi de migdale prajite si maruntite
150g carne tocata de miel
1.
Puneti frunzele de vita de vie intr-un castron, acoperiti-le cu apa rece si lasati-le sa stea 5 minute.
Clatiti-le sub apa rece si scurgeti-le de apa.
Puneti frunzele cu partea cu vine in sus, puneti cate o lingura cu varf de umplutura pe fiecare frunza, rulati-le strans, impaturiti marginile inauntru si rulati.
2. Umplutura:
Incalziti uleiul in tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati pana cand se inmoaie ceapa.
Adaugati stafidele, amestecati bine.
Adaugati apa si condimentele, fierbeti, fara sa acoperiti, cca 5 minute sau pana cand se evapora lichidul.
Adaugati ingredientele ramase.
3.
Acoperiti baza unei oale de 25cm diametru cu felii de rosii.
Puneti sarmalele intr-un singur strat peste feliile de rosii, turnati peste pireul de rosii, uleiul, sucul de lamaie si supa de pui.
Puneti o farfurie deasupra sarmalelor ca sa raman pe loc in timpul fierberii.
Fierbeti, acoperit, la foc mic, cca 1 ora sau pana cand sunt fierte bine.
Thread: [Ramadan] Sarmale de vita de vie
Results 11 to 17 of 17
|
|
-
09-21-2007, 01:10 PM

-
Mersi amal de la :
sawsan (08-19-2008)
-
09-22-2007, 01:46 AM
Miel,oaie...pentru mine tot aia e! Si am o fobie
ti-am zis,daca mancam de mica poate era altceva...dar sa ma mai schimb acum,cam greu...
Si ca o gluma adevarata...tata mi-a zis cand eram micuta ca am sa sufar din cauza lor,fiindca probabil am sa am un sot care mananca de toate s familia lui la fel,iar eu am sa apar ca o mofturoasa

-
-
-
09-22-2007, 02:51 AM
De la sarmale la miel

Mie sarmalele imi palc ceva in foi de varza , ca sunt a la misr
, ca-s a la romani ,nu conteaza { atat timp cat sunt facute de mine
} . Aici sarmalele sunt cat degetul mare de groase , manaci 50 sa te saturi , si in general nu au carne { parca sunt mai usoare } au multa ceapa si verdeata si rosii . Denisa iubita o sa magandesc si la tine cand o sa fac sarmale 
De carnea de miel , no coment ,imi place la nebunie , mai ales la cuptor cu usturoi si facuta bineee , ce pofte imi fac singura { la carnea de miel si fructele de mare nu rezist } .
Denisa cand ai mancat carne demielfara sa stii era buna ?
Eu cred astea fasoane
[ nu te supara } , ca si mama-i la fel , cand nu stie manac si-i place , cand stie ii ramanein gat , ce fericire pe mine sipe tata in ro ca numai noi mancam miel
P.S. As incerca si eu sarmalutele alea in slanina de miel , imi place cum suna , Admin o reteta ceva nu ai { sa nu mor de proasta
}
Only ALLAH can judge me !
-
09-22-2007, 04:31 AM
Nici eu nu mananc oaie sau miel....mi imi sunt f dragi miei cand sunt micuti, cum as putea sa ii mananc???????????
Mai bine fac mielul animal de companie...nu friptura.
-
membru de onoare

09-23-2007, 02:58 AMEste o parere...animalele care au fost lasate de catre ALLAH halal, inseamna ca sunt halal si punct.
Nu vad diferenta intre a manca un pui si a manca un miel dc ar fi sa pun in balanta...ceea ce inseamna ca nici nu m-as putea plimba cu puiul, gaina , cocosu`
mielu` sau mai stiu eu ce in lesa.

Si oricum sunt mai sanatose animalele mici decat cele mari...intre noi fie vorba e valabil si la oameni

-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |