sawsan (08-19-2008)
Thread: [Ramadan] Sarmale de vita de vie
Results 1 to 10 of 17
|
|
-
09-21-2007, 01:10 PM
Ingrediente:
25 frunze (120g) frunze vita de vie conservate
2 rosii mari (500g), taiate felii
1 cana (250g) piure de rosii
2 linguri ulei de masline
2 linguri suc de lamaie
1 cana (250g) supa de pui
Umplutura:
1 1/2 linguri ulei de masline
1/2 ceapa mica, taiata
1 catel de usturoi, zdrobit
2 linguri orez
1 lingura stafide, maruntite
1/2 cana (125ml) apa
1 lingurita scortisoara
1 lingurita coriandru macinat
2 linguri frunze de coriandru proaspat tocate
1 1/2 fulgi de migdale prajite si maruntite
150g carne tocata de miel
1.
Puneti frunzele de vita de vie intr-un castron, acoperiti-le cu apa rece si lasati-le sa stea 5 minute.
Clatiti-le sub apa rece si scurgeti-le de apa.
Puneti frunzele cu partea cu vine in sus, puneti cate o lingura cu varf de umplutura pe fiecare frunza, rulati-le strans, impaturiti marginile inauntru si rulati.
2. Umplutura:
Incalziti uleiul in tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati pana cand se inmoaie ceapa.
Adaugati stafidele, amestecati bine.
Adaugati apa si condimentele, fierbeti, fara sa acoperiti, cca 5 minute sau pana cand se evapora lichidul.
Adaugati ingredientele ramase.
3.
Acoperiti baza unei oale de 25cm diametru cu felii de rosii.
Puneti sarmalele intr-un singur strat peste feliile de rosii, turnati peste pireul de rosii, uleiul, sucul de lamaie si supa de pui.
Puneti o farfurie deasupra sarmalelor ca sa raman pe loc in timpul fierberii.
Fierbeti, acoperit, la foc mic, cca 1 ora sau pana cand sunt fierte bine.

-
Mersi amal de la :
-
-
-
09-21-2007, 06:45 PM
Pare bun asa aranjat in forum , dar nu stiu in realitate cum e .
Eu prefer mancarea traditionala libaneza . Sarmale de vita de vie facute lasate pe foc 24 de ore cu oase si slanina de miel ....
Si cu multa ceapa verde si menta verde
-
membru de onoare

09-21-2007, 07:15 PMVai disper cand vad bunatatile astea. Mi se face o foame si o pofta. Sunt foarte bune sarmalutele din vita de vie libaneze, am fost la un restaurant libanez foarte bun saptamana trecuta si a fost o mancare de vis inclusiv sarmalutele acestea insa partea proasta e ca asa au fost de sarate ca toata noaptea am vizitat robinetul cu apa
-
-
09-22-2007, 01:00 AM
Cum se zice pe la noi (in Liban) : Nu-ti cunosti gustul gurii ..

Nu-mi plac sarmalele din romania , am si eu motivele mele .
Am o parere de nota 20
, orice mancare in care se pune smantana inseamna ca nu este o mancare buna si de aceea omul vrea sa puna smantana ca sa ascunda gustul oribil al mancarii ...
Alta explicatie nu vad pentru aceasta smantana bagata in orice mancare , si de romani si de arabii romanizati .
Ai mancat vreodata sarmale de varza , à la Liban ? Acolo unde se pune untura de miel (nu stiu daca ai mai utilizat o astfel de untura / slanina ) , si cu un sos de rodii acre ??? Numai asa o pot numi : Sarmale de varza
-
09-22-2007, 01:10 AM
Suleiman...eu am zis eventual cu niste smantana,nu e musai! Ca eu de obcei nu mananc smantana la mancare,decat la ciorba radauteana ca asa e reteta dar deja trec in alt subiect si ma apuca alte pofte

Sarmale a la Liban n-am mancat pentru ca numai gandindu-ma la untura de oaie nu mai am pofta
. Bine,la mine in casa nu s-a mancat decat carne de pasare si de porc,dar porcul de 3 ani a cazut...asa ca m-am reprofilat pe vita,dar oaie nu prea am curaj
.Uite,singura data cand am mancat carne de miel a fost la masjid si n-am stiut ce mananc,am aflat dupa ce terminasem...daca eu in casa n-am vazut mancandu-se,mi-e greu sa accept anumite lucruri acum,la batranete
ca deh! deja am maniile fixate bine si tabieturile mele...nu fac aia,nu mananc ailalta etc...
Deci sarmalele romanesti raman cele mai bune!

-
09-22-2007, 01:23 AM
suleiman, romanii pun smantana la sarmale deoarece sarmalele noastre nu au untura sau grasime, adica "inlocuieste" grasimea pe care o puneti voi de la miel.
asa merg sarmalele facute ca la mama acasa, cu smantana. La voi sunt si asa cu grasime, asa ca nu mai incape si smantana.
mie imi place mielul foarte mult. niciodata nu mi-a placut slanina, dar cea de miel e f buna si surprinzator de "usoara", se topeste in gura
mi-au placut f mult frigarui de miel cu slanina (tot de miel).
sunt bune si sarmalele à la Liban, si cele romanesti, atata timp cat le face cineva care se pricepe

-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

vai ce pofta am! Cine face sarmale in curand sa ma anunte si pe mine,ca ma teleportez