Notices

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. O intrebare care necesita un raspuns urgent! 
    Member
    Assalamu Aleikum

Am o nelamurire.Am auzit ca daca intri in contact cu un caine...daca il atingi sau mangai ....trebuie sa faci wudu de 7 ori???????????????????????.Sincer nu-mi vine sa cred si nu inteleg de ce.
    In cazul in care trebuia si nu am facut de 7 ori rugaciunile imi mai sunt acceptate??????????
    Va rog frumos sa-mi raspundeti cat mai repede pentru ca nu stiu ce sa fac
    Sukran

2.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Salemu alecom draga mea,nu te impacienta ca nu ai de ce.Daca intri in contact cu UN CAINE,faci ABLUTZIUNEA NORMALA!
    Asha ca stai linishtita!

3.  
    Member
    Iti multumesc sora Gaby.
    Imi cer scuze pentru intrebarea cam stupida.Mi s-a parut si mie aberant faptul ca trebuie sa faci ablutiunea de 7.Chiar e lipsit de logica..dar imi trebuia o cofirmare pentru ca prietena respectiva care a lansat idee era extrem de sigura pe ea si sustinea sus si tare ca scrie intr-un hadish.Probabil l-a interpretat gresit

4.  
    fondator suleiman's Avatar
    Hadithul este ca : "Daca cainele saliveaza in oala , farfurie , ... folosite de om pentru mancarea lui , atunci trebuie spalate (oala , farfuria ...) de sapte ori , 6 ori cu apa si o data cu nisip ." .

Asta nu are legatura cu omul ... Si nici cu atangerea cainelui ...

Este vorba daca un caine saliveaza in oalele folosite de om pentru mancare ...

5.  
    Member
    Ok....iti multumesc pentru lamuriri.BInE ca e numai atat...
    De unde as putea sa fac rost de hadithuri??????????????Am inteles ca in Cluj nu se gaseste cartea respectiva

6.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

uN LUCRU IMPORTANT D RETINUT E CA SALIVA CAINELUI NU ANULEAZA WODO..DACA ACEA PEROSANA A AVUT ABLUTIUNEA SI APOI A ATINS CAINELE

Cei de la islam qa au raspuns in felul uramtor:
    Atingand cainele sau saliva sa nu anuleaza ablutiunea ptr ca nu gasim astfel de regula in shareea'h.Nu exista nici o evidenta ca atingand un caine sau saliva lui se pierde wodo.

Ibn Qudaamah a spus in Al-Mughni(1/264) lucrurile care anuleaza ablutiunea si el nu a mentionat despre aingerea cainelui.

DAR NU E NICI O indoiala ca saliva cainelui este murdara si extrem de impura si nu ai cum sa o indepartezi doar spaland de 7 ori.

iar islamweb.

Intr-adevar unele scoli spun ca ar trebui s ate speli de 7 ori dupa ce un caine te atunge cu slaiva sa.Iar ceilalti spun ca e de ajuns sa cureti o data de doua ori
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

7.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by ally View Post
    Ok....iti multumesc pentru lamuriri.BInE ca e numai atat...
    De unde as putea sa fac rost de hadithuri??????????????Am inteles ca in Cluj nu se gaseste cartea respectiva

Pe www.islam.ro este cartea Ryad As-Salihiin, in varianta pdf, iti recomand insa daca ai posibitatea sa accesezi pagini web care au Sahih Bukhari, Muslim.

Si ar mai fi ceva, spalarea asta de 7 ori nu este o inventie, prietena ta ainteles si mashaa ALLAH stie f bine ce ti-a spus... sunt multe hadisuri in materia aceasta a ablutiunii in care se vorbeste despre curatarea de 7 ori cu apa si 1 data cu pamant in cazul murdariilor, a vaselor murdare, etc (este un subiect foarte amplu din Fiqh).
    Si ceea ce este poate si mai surprinzator este ca stiinta a dovedit ca de ex saliva de caine nu "trece" doar prin spalarea cu apa, ci necesita curatarea cu tarana curata.
    Subhanna ALLAH!!!
    Cred ca o atentie deosebita ar trebui acordata hainelor si nu neaparat ablutiunii noastre, pe care oricum avem slava lui ALLAH astazi in cele mai multe situatii cum sa o refacem la o adica.
    Problema este a curateniei hainei respective daca te-a atins (cu botul!) un caine de ex. pentru ca asa cum ne este cunoscut cainele se spala intr-un...anume fel.
    Last edited by maryam; 09-24-2007 at 10:57 PM. Reason: ptr aspect (sic!)
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

8.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Quote Originally Posted by suleiman View Post
    Hadithul este ca : "Daca cainele saliveaza in oala , farfurie , ... folosite de om pentru mancarea lui , atunci trebuie spalate (oala , farfuria ...) de sapte ori , 6 ori cu apa si o data cu nisip ." .

Asta nu are legatura cu omul ... Si nici cu atangerea cainelui ...

Este vorba daca un caine saliveaza in oalele folosite de om pentru mancare ...

Dar nu este singurul hadis care se refera la asta...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

9.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    MASHAALLAH maryam asa este .....multi invatati spun ca spalarea sa sa se faca de 7 ori si prima data cu tarana..subhan ALlah
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

10.  
    fondator suleiman's Avatar
    Maryam , unde ai citit ca omul trebuie sa se spele de 7 ori ????

Page 1 of 3 123 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks