Salemu alecom draga mea,nu te impacienta ca nu ai de ce.Daca intri in contact cu UN CAINE,faci ABLUTZIUNEA NORMALA!
Asha ca stai linishtita!
Results 1 to 10 of 22
|
|
-
Member

09-24-2007, 01:03 AM
Assalamu Aleikum
Am o nelamurire.Am auzit ca daca intri in contact cu un caine...daca il atingi sau mangai ....trebuie sa faci wudu de 7 ori???????????????????????.Sincer nu-mi vine sa cred si nu inteleg de ce.
In cazul in care trebuia si nu am facut de 7 ori rugaciunile imi mai sunt acceptate??????????
Va rog frumos sa-mi raspundeti cat mai repede pentru ca nu stiu ce sa fac
Sukran
-
-
Member

09-24-2007, 05:46 AMIti multumesc sora Gaby.
Imi cer scuze pentru intrebarea cam stupida.Mi s-a parut si mie aberant faptul ca trebuie sa faci ablutiunea de 7.Chiar e lipsit de logica..dar imi trebuia o cofirmare pentru ca prietena respectiva care a lansat idee era extrem de sigura pe ea si sustinea sus si tare ca scrie intr-un hadish.Probabil l-a interpretat gresit
-
09-24-2007, 10:12 AM
Hadithul este ca : "Daca cainele saliveaza in oala , farfurie , ... folosite de om pentru mancarea lui , atunci trebuie spalate (oala , farfuria ...) de sapte ori , 6 ori cu apa si o data cu nisip ." .
Asta nu are legatura cu omul ... Si nici cu atangerea cainelui ...
Este vorba daca un caine saliveaza in oalele folosite de om pentru mancare ...
-
-
09-24-2007, 06:06 PM
Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu
uN LUCRU IMPORTANT D RETINUT E CA SALIVA CAINELUI NU ANULEAZA WODO..DACA ACEA PEROSANA A AVUT ABLUTIUNEA SI APOI A ATINS CAINELE
Cei de la islam qa au raspuns in felul uramtor:
Atingand cainele sau saliva sa nu anuleaza ablutiunea ptr ca nu gasim astfel de regula in shareea'h.Nu exista nici o evidenta ca atingand un caine sau saliva lui se pierde wodo.
Ibn Qudaamah a spus in Al-Mughni(1/264) lucrurile care anuleaza ablutiunea si el nu a mentionat despre aingerea cainelui.
DAR NU E NICI O indoiala ca saliva cainelui este murdara si extrem de impura si nu ai cum sa o indepartezi doar spaland de 7 ori.
iar islamweb.
Intr-adevar unele scoli spun ca ar trebui s ate speli de 7 ori dupa ce un caine te atunge cu slaiva sa.Iar ceilalti spun ca e de ajuns sa cureti o data de doua oriCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

09-24-2007, 10:56 PM
Pe www.islam.ro este cartea Ryad As-Salihiin, in varianta pdf, iti recomand insa daca ai posibitatea sa accesezi pagini web care au Sahih Bukhari, Muslim.
Si ar mai fi ceva, spalarea asta de 7 ori nu este o inventie, prietena ta ainteles si mashaa ALLAH stie f bine ce ti-a spus... sunt multe hadisuri in materia aceasta a ablutiunii in care se vorbeste despre curatarea de 7 ori cu apa si 1 data cu pamant in cazul murdariilor, a vaselor murdare, etc (este un subiect foarte amplu din Fiqh).
Si ceea ce este poate si mai surprinzator este ca stiinta a dovedit ca de ex saliva de caine nu "trece" doar prin spalarea cu apa, ci necesita curatarea cu tarana curata.
Subhanna ALLAH!!!
Cred ca o atentie deosebita ar trebui acordata hainelor si nu neaparat ablutiunii noastre, pe care oricum avem slava lui ALLAH astazi in cele mai multe situatii cum sa o refacem la o adica.
Problema este a curateniei hainei respective daca te-a atins (cu botul!) un caine de ex. pentru ca asa cum ne este cunoscut cainele se spala intr-un...anume fel.Last edited by maryam; 09-24-2007 at 10:57 PM. Reason: ptr aspect (sic!)

-
-
09-24-2007, 11:02 PM
MASHAALLAH maryam asa este .....multi invatati spun ca spalarea sa sa se faca de 7 ori si prima data cu tarana..subhan ALlah
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |