Notices

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. Ultimele zile...ultimele zece nopti... 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Nici nu pot sa ma gandesc ca a mai ramas asa de putin si ma trec fiorii cand ma gandesc ca mai e putin si se apropie si aceste ultime zile...ultimele zece nopti.
    As spune ca anul acesta a fost ca un vant ramadanul, abia de-am simtit pana acum adierea lui; in anii trecuti in ultimele doua zile si-n special in ultima zi lacrimile imi sateau in gat si simteam ca mi-se rupe sufletul de tristete.
    Poate ca am imbatranit caci anul asta simt asta de la inceput......
    Simt ca am pierdut atata timp, dar Inshaa ALLAH mi-a ramas speranta acestor nopti sfinte, acestor ultime zile atat de...nici nu stiu cum sa le definesc.
    Ar trebui sa ma fi pregatit mai demult pentru ramadan, sau ar fi trebuit sa incep sa fac itikhaf mai devreme...? Fara indoiala ca da.
    Dragele mele...surorile mele dragi...

Frati musulmani.
    Sunt ultimele noastre zile de post, cine stie in afara de ALLAH daca anul viitor vom mai fi in viata...cine stie daca in clipa urmatoare vom mai exista? Cine stie daca vom mai apuca un alt ramadan?
    Este pacat sa irosim si aceste ultime picaturi.
    Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH sa facem macar acum, in ultimele zile ceea ce n-am facut pana acum, sa citim pana simtim ca ne cad pleoapele acoperindu-ne ochii...sa ne rugam pana ni se vor umfla ca si profetului picioarele...sa dam si ultimul banut din portofel doar gandindu-ne ca ne putem salva de focul iadului...chiar si cu o jumatate de curmala...sa ne salutam sau macar sa facem du`a pentru cei de aproape...sau de departe.
    Somnul este de folos si nu putem stabili o alta ordine decat propriul organism o cere...dar sa ne luptam cu lenea si cu obisnuinta si sa profitam de aceste ultime nopti...nimeni nu stie in afara de ALLAH in care dintre ele va fi Laylatu Qadr...poate in 23, sau in 27...ALLAH stie, Marire Lui!!!

ALLAH a jurat pe timp si timpul ne face sa pierdem, Inshaa ALLAH sa respiram in fiecare secunda macar cate o du`a.
    Inshaa ALLAH sa ne ajutam la bine, la rabdare, la adevar...
    Inshaa ALLAH sa ne retragem in solitutine si sa facem din itiqaf-ul nostru doar adorare, caci chiar daca noi nu-L vedem...El, ne vede!!!
    Nu trebuie sa pierdem nicio seunda si orice lucru bun dedicat numai lui ALLAH este raplatit, este Inshaa ALLAH primit.
    Si darurile lui ALLAH nu sut oprite pentru nimeni...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 8 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

AishaA (09-30-2007), Anna (10-01-2007), florin (10-02-2007), gabriela guettat (09-30-2007), genan (09-30-2007), Madyna (09-30-2007), Saira (09-30-2007), sara (09-30-2007)

3.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Inshallah surioara totzi sa conshtientizeze aceste ULTIME ZECE ZILE!

Ce este sigur ca aceasta noapte EXTRORDNARA LILATU QADR este intr-o zi impara, incepand cu 21,23,25,27 sau 29(una din ele)!
    De ce o zi impara?
    Pentru ca ALLAH subhanahu wa ta'ala este UNU,UNICUL,shi nu are egal!
    Pentru ca asha ne-a zis Profetul Mohammed salla Allah alihi wa sallam,ca aceasta noapte este mai buna ca O MIE DE LUNI de rugaciuni shi ca este o zi impara!

Inshallah sa ne pregatim cu totzi ca nimic nu ESTE MAI ADEVARAT DECAT CEEA CE A ZIS SORA noastra draga:

"Cine stie daca vom mai apuca un alt ramadan?"

4.  
    membru de onoare iman99's Avatar
    Asalamu aleikom w rahmatullah

ohh ma sha Allah Allah sa va rasplateasca cu Gradina .

Subhan Alah ai mare dreptate maryam..ramadanul acesta a trecut ca un vant..ma simt ca un copil care nu isi gaseste cuvintele pentru a-l multumi pe Allah....parca le-as face pe toate si de fapt nu fac nimic....nu sunt multumita de mine Alah sa ma ajute macar in ultimele zile din ramadan..ca ma ia panica si pe mine cand ma gandesc..GATA S-A DUS SANSA TA......
    uN SHEIK SPUNEA LA TV....Mai sunt putine zile din aceasta luna beinecuvantata, si cel mai greu moment a fiecarui om este cand pierde o peroana draga(sau in cazul nostru aceasta luna),,cu toti suntem tristi,ne doare sufletul..profetul Mohamamd ne-a invatat cand suntem in stare de dezastru sa ne amintim de moartea sa.Ins sha Allah Alah sa ne ghideze si sa ne ajute ca in aceste ultime nopti s adam totul din noi..subahnAlah firea omului cum este
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

5.  
    Deosebit sara's Avatar

SubhanAllah , ce repede trece timpul { este si un semn al apropierii zilei de Apoi , trecere f repede a timpului } .
    Parca ieri stateam sa vedem cand este ramadan , joi sau vineri , parca ieri ne uram RAMADAN KAREEM , parca ieri . . .
    si totusi , a trecut , ultimele 10 zile , Aid-ul .
    Cred ca dupa ce trece ne dam seama ca am fost in Luna Sfanta , in Luna Ramadan , parca daca era mai lunga , ne-a propus atatea , si am realizat f putin . Ya Rabb .
    InshaAllah sa profitam de aceste ultime zile , sa lasam mancarea , curatenia , musafirii , astea le putem face oricand , dar RAMADANUL este odata pe an { din pacate } , s aprofitam de aceste ultime nopti sa citim cat mai mutl Quran , sa facem cate mai multe rugaciuni obtionale , sa spunem duu ptr toti fratii nostri .

InshaAllah sa avem un post acceptat .
    Only ALLAH can judge me !

6.  
    Ohhhhhhhhhhhhh nu stiu altii cum sunt dar eu ma simt ca un alergator contra cronometru....
    Inshaa ALLAH sa dureze o vesnicie ultimul timp din ramadan...

7. Gata Am Intrat Shi In Ultmile Zece Zile 
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    IN ARABA se zice :

IL ASHRA IL AUEHAR!!!!

SubhanaALLAH deja au venit mashallah ce repede trece timpul!

YA ALLAH IAHDINA !!!!Da dragii mei,sunt noptzile cu o importantza capitala pentru mususlmani;

Cine prinde aceasta noapte de Laylat-ul Qadr,noapte in care a fost pogorat Coranul, ca veghetor peste toate lumile pana in Ziua Judecatii.
    Care este mai buna decat 1000 de luni de rugaciune ESTE UN MUMIN FERICIT!

INSHALLAH SA FIM SHI NOI PRINTRE EI!AMEEN!!

02/03 Octombrie - prima noapte din ultimele 10,
    03/04 Octombrie - a doua noapte,
    04/05 Octombrie - a treia noapte,
    05/06 Octombrie - a patra noapte,
    06/07 Octombrie - a cincea noapte,
    07/08 Octombrie - a sasea noapte,
    08/09 Octombrie - a sapteanoapte,
    09/10 Octombrie - a opta noapte,
    10/11 Octombrie - a noua noapte,
    11/12 Octombrie - a zecea noapte.

Noi am pogorat [Coranul] in noaptea al-Qadr .

Dar de unde sa stii care este noaptea al-Qadr ?!

Noaptea al-Qadr este mai buna decat o mie de luni !
    (surat Al-Qadr 97 : 1-3)

Abu Huraira (radhi Allah anhu) a spus : "Cand luna Ramadan sosea, Mesagerul lui Allah obisnuia sa spuna : Luna Ramadan a venit, luna binecuvantata pe care Allah v-a statornicit- o pentru Post si in care usile Paradisului se deschid, cele ale Iadului sunt ferecate, diavolul fiind ferecat. In aceasta luna binecuvantata exista o noapte mai buna decat o mie de luni, iar acela care o sare, a pierdut ceva care niciodata nu mai poate fi recuperat." (relatat de Ahmad si An-Nasa'i)

Abu Huraira (radhi Allah anhu) a mai reamintit ca profetul Muhammed (s.a.s.) a spus : Acela care isi petrece noaptea Al-Qadr in rugaciune, cu credinta si dorinta curata de a obtine recompensa de la Allah, Acesta ii va ierta toate pacatele sale de pana atunci. (relatat de Bukhari si Muslim)

Laylat-ul Qadr este cea mai buna dintre toate noptile. Cel care o pierde, intr-adevar a trecut pe langa o sansa deosebit de importanta. Drept-credinciosii trebuie sa o astepte in ultimele 10 nopti ale lunii Ramadan, petrecand noptile in adorare si supunere.

Iar pentru cei care au profitat de aceasta oportunitate, recompensa consta in iertarea tuturor pacatelor lor din trecut.Rugaciunea de noapte

Se recomanda efectuarea pentru o perioada mai mare a rugaciunii in noaptea in care Laylatul Qadr ar putea sa fie. Acest lucru reiese din mai multe ahadisuri, printre care amintim : Aceluia care sta in rugaciune de Laylatul Qadr, cu credinta si speranta sincera [ca Allah il va recompensa], toate pacatele sale trecute ii vor fi iertate. (relatat de Bukhari si Muslim)

Rugile:

De asemenea, se recomanda sa se adreseze cu ardoare rugi in aceasta noapte. Aisha' (radhia Allah anha) a relatat ca l-a intrebat pe Mesagerul lui Allah (salla Allah alihi wa sallam) :
    Oh, Mesager al lui Allah ! Daca as sti care dintre nopti este Laylat-ul Qadr, ce ar trebui sa spun pe durata ei ?
    Si el a invatat-o sa se roage astfel :
    Allahumma innaka afuwwun tuhibbul afwa fafu annee
    [Oh, Allah ! Tu esti iertator si iubesti iertarea. Iarta-ma, asadar.]
    (relatat de Ahmad si Tirmidhi)

Renuntarea la placerile lumesti de dragul lui Allah Preainaltul:

Este recomandat cu tarie sa petreceti mult timp adorandu-L pe Allah Preainaltul in noaptea in care este posibil sa fie Laylatul Qadr. Aceasta presupune abandonarea placerilor trecatoare ale acestei lumi, in favoarea adorarii unice a Lui Allah Preainaltul.

Aisha (radhi Allah anha) a spus :
    Cand ultimele zece zile incepeau, Profetul (salla Allah alihi wa sallam) isi intensifica adorarea [statea departe de sotiile sale pentru a avea mai mult timp pentru rugaciune], statea treaz intreaga noapte [in rugaciune] si obisnuia sa-si trezeasca familia.
    (relatat de Bukhari si Muslim)

L-am apreciat corect pe Allah Preainaltul ?

O noua posibilitate rara, oferita de Laylat-ul Qadr se va ivi in urmatoarele zile, iar viata surade acelor oameni care stiu sa castige oportunitatile care li se ofera, cu scopul de a capata dragostea lui Allah Preainaltul.
    Abu Dah Daah (radhi Allah anhu) este unul dintre cei care au gasit o oportunitate si au stiut sa castige, ceea ce este mai important decat toate cerurile si pamantul.

Astfel, unul dintre companionii Profetului (salla Allah alihi wa sallam) si-a lucrat gradina sa, situata in imediata vecinatate a unui orfan. Orfanul, insa, sustinea ca un anumit palmier se afla pe proprietatea sa si, prin urmare, ii apartinea. Companionul nu l-a luat in seama, ceea ce l-a determinat pe orfan sa mearga sa se planga Mesagerului lui Allah (salla Allah alihi wa sallam).
    Acesta, cu justetea-i proverbiala, a masurat cele doua gradini si a constatat ca, intr-adevar, palmierul se afla pe proprietatea companionului sau. Dupa toate acestea, orfanul a inceput sa planga in hohote. Vazand, Profetul (salla Allah alihi wa sallam) i-a propus companionului :
    "Ai putea sa-i lasi lui acest palmier si tu sa obtii unul in Paradis ?"
    In orice caz, companionul, in necredinta sa, s-a indepartat furios, dand cu piciorul unei oportunitati atat de mari.
    Dar cineva a avut ochi pentru aceasta sansa rara, iar acesta a fost nimeni altul decat Abu Dah Daah (radhi Allah anhu).
    El a mers la Profet (salla Allah alihi wa sallam) si l-a intrebat :
    "Ya, Rasul Allah, daca voi cumpara palmierul de la acest om si apoi il voi da orfanului, voi avea unul asemanator in Paradis ?"
    Mesagerul lui Allah a raspuns :
    "Da."
    Abu Dah Daah (radhi Allah anhu) a alergat dupa companion si l-a abordat :
    "Nu ai vrea sa-mi dai vinzi acest copac mie si eu iti voi da pe el toata gradina mea ?"
    Companionul a raspuns :
    "Ti-l dau pentru ca, oricum, nu are nimic bun si, pe deasupra, din cauza lui am fost chiar reclamat la Profet (salla Allah alihi wa sallam)"
    Auzind acestea, Abu Dah Daah (radhi Allah anhu) a venit in graba acasa, gasindu-si sotia si copii jucandu-se chiar in gradina.
    "Plecati imediat de aici !" le-a strigat "am vandut-o pentru Allah !
    " Cativa dintre copiii sai aveau cateva curmale in manutele lor, iar el le-a luat si le-a aruncat inapoi in gradina.
    "Am vandut-o pentru Allah !"
    Cand Abu Dah Daah (radhi Allh anhu) a murit mai tarziu ca martir, in batalia de la Uhud, Mesagerul lui Allah (salla Allah alhi wa sallam) a zabovit asupra trupului sau fara viata si a intrebat :
    "Cati palmieri racorosi are acum Abu Dah Daah acum in Paradis ?"
    Ce a pierdut Abu Dah Daah (radhi Allah anhu) :
    Curmale ... Tufisuri ... Sol ... Si ce a obtinut ?
    Paradisul !!
    Abu Dah Daah (radhi Allah anhu) nu a scapat aceasta oportunitate si ne rugam lui Allah Preainaltul ca nici noi sa nu pierdem una asemanatoare de Laylat-ul Qadr.

Dragi frati si surori, astazi noi nu ne supunem si nu-L adoram pe Allah Preainaltul asa cum ar trebui, corespunzator Maretiei Sale.

Allah Preainaltul spune :

Ei nu L-au pretuit pe Allah dupa cum se cuvine, desi in Ziua Invierii intregul pamant va fi [in] pumnul Sau, iar cerurile vor fi adunate in dreapta Sa. Marire Lui ! El este mai presus de ceea ce Ii fac ei asociati !
    (surat Az-Zumar 39 : 67)

Orice avem, Ii apartine lui Allah Preainaltul. Atunci cand cineva moare, noi spunem:
    Inna lillaahi wa inna ilayhi raajioon,
    adica:
    Cu adevarat, Lui Allah ii apartinem si la El ne intoarcem ...
    Iar aceasta nu este valabil doar cand pierdem un suflet. Este valabil pentru orice napasta care se abata asupra unui drept-credincios.

Ati incercat vreodata sa numarati stelele ?

"Si v-a dat El din toate cate le-ati cerut. Si de ati socoti binefacerile lui Allah, nu le-ati putea numara. Dar omul este cu adevarat nelegiuit si necredincios".
    (surat Ibrahim 14 : 34)

Noi nu am inteles incarcatura acestei Carti, Coranul, pe care il uitam asezat pe raftul bibliotecii si care a fost trimis ca indrumar de cand avem viata si pana cand murim.
    Chiar daca inimile noastre ar fi fost tari precum o stanca, ele tot s-ar darama de frica lui Allah Atotputernicul.
    Putem, oare, sa spunem ca inimile noastre sunt mai duri decat un munte ?

"Daca am fi trimis Noi acest Coran unui munte, l-ai fi vazut tu umilindu-se smerit si despicandu-se de frica lui Allah".
    (surat Al-Hasr 59 : 21)

Dragi frati si surori, asa cum umpleti cu totii moscheile in ultimele 10 zile ale lunii Ramadan, reamintiti-va ceea ce Allah Preainaltul doreste ca voi sa stiti :

"Si sa stiti ca Allah este aspru in pedeapsa si ca El este Atoateiertator si Milostiv."

Articol postat l-am luat de la fratele nostru AbdulRahmen!
    Mashallah ALLAH SA FIE MULTZUMIT DE EL!

8.  
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

M asha Allah Alah sa fie multumiti de voi...in sha Alah sa stam in adorare cat mai mult zilele astea si Allah sa accepte rugine noastre Allahumma amen
    Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad ,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)

www.assimalhakeem.com

9.  
    Quote Originally Posted by iman99 View Post
    Asalamu aleikom w rahmatullah w barakatu

M asha Allah Alah sa fie multumiti de voi...in sha Alah sa stam in adorare cat mai mult zilele astea si Allah sa accepte rugine noastre Allahumma amen

amiin amiin amiin

ALLAH sa va rasplateasca cu Jennat pe toti.
    Nu stiu, cred ca fiecare are asa un...feeling, anul trecut dupa o noapte as fi putut sa jur ca acea era noaptea al-Qadr. Dar numai ALLAH stie.
    Inshaa ALLAH daca mai auziti ca la moschei se spune "veniti sa petrecem impreuna inseara asta Laylatu Qadr" sa protestati.
    Nimeni nu stie, decat ALLAH, care dintre aceste nopti este intr-adevar LAYLATUL QADR.

10.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    e bine ca in aceasta noapte sa se doarma la moschee?.............in sensul ca sa ne rugam acolo, nu dormit pe perna?

11.  
    Este bine sa stam in rugaciuni si sa ne cerem iertare de la Allah...sa meditam asupra pacatelor noastre si sa ne caim..nu neaparat la mosqee....Cei care fac itikaf ma sha Allah isi petrec aceste ultime 10 zile in mosqee..si itikaf se face numai in mosqee.

In legatura cu filing asa este maryam..cred ca cu toti aveam acest sentiment..eu de exemplu il am ..cand mai putin si intra fajr..ma gandesc..aceasta a fost sansa mea..s-a dus...in acelasi timp simt ca sufletul mi-i se strange..ca nu stiu...cum va lua Allah in considerare rugile mele din acea nospate si ma mustra constiinta ca le-as fi putut spune mai din suflet...

E bine totusi ca sa fim in atmosfera de adorare sa ne uitam la tarawihul de la meka..iti da asa un imbold spun eu..si nu trebuie sa ai satelit..se poate vedea si pe internet live...

www.assimalhakeem.com

Page 1 of 2 12 LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks