Notices

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12
  1. Ultimele zile...ultimele zece nopti... 
    membru de onoare maryam's Avatar
    Nici nu pot sa ma gandesc ca a mai ramas asa de putin si ma trec fiorii cand ma gandesc ca mai e putin si se apropie si aceste ultime zile...ultimele zece nopti.
    As spune ca anul acesta a fost ca un vant ramadanul, abia de-am simtit pana acum adierea lui; in anii trecuti in ultimele doua zile si-n special in ultima zi lacrimile imi sateau in gat si simteam ca mi-se rupe sufletul de tristete.
    Poate ca am imbatranit caci anul asta simt asta de la inceput......
    Simt ca am pierdut atata timp, dar Inshaa ALLAH mi-a ramas speranta acestor nopti sfinte, acestor ultime zile atat de...nici nu stiu cum sa le definesc.
    Ar trebui sa ma fi pregatit mai demult pentru ramadan, sau ar fi trebuit sa incep sa fac itikhaf mai devreme...? Fara indoiala ca da.
    Dragele mele...surorile mele dragi...

Frati musulmani.
    Sunt ultimele noastre zile de post, cine stie in afara de ALLAH daca anul viitor vom mai fi in viata...cine stie daca in clipa urmatoare vom mai exista? Cine stie daca vom mai apuca un alt ramadan?
    Este pacat sa irosim si aceste ultime picaturi.
    Inshaa ALLAH sa ne ajute Bunul ALLAH sa facem macar acum, in ultimele zile ceea ce n-am facut pana acum, sa citim pana simtim ca ne cad pleoapele acoperindu-ne ochii...sa ne rugam pana ni se vor umfla ca si profetului picioarele...sa dam si ultimul banut din portofel doar gandindu-ne ca ne putem salva de focul iadului...chiar si cu o jumatate de curmala...sa ne salutam sau macar sa facem du`a pentru cei de aproape...sau de departe.
    Somnul este de folos si nu putem stabili o alta ordine decat propriul organism o cere...dar sa ne luptam cu lenea si cu obisnuinta si sa profitam de aceste ultime nopti...nimeni nu stie in afara de ALLAH in care dintre ele va fi Laylatu Qadr...poate in 23, sau in 27...ALLAH stie, Marire Lui!!!

ALLAH a jurat pe timp si timpul ne face sa pierdem, Inshaa ALLAH sa respiram in fiecare secunda macar cate o du`a.
    Inshaa ALLAH sa ne ajutam la bine, la rabdare, la adevar...
    Inshaa ALLAH sa ne retragem in solitutine si sa facem din itiqaf-ul nostru doar adorare, caci chiar daca noi nu-L vedem...El, ne vede!!!
    Nu trebuie sa pierdem nicio seunda si orice lucru bun dedicat numai lui ALLAH este raplatit, este Inshaa ALLAH primit.
    Si darurile lui ALLAH nu sut oprite pentru nimeni...
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

2. Urmatorii 8 au spus mersi lui maryam pentru acest subiect

AishaA (09-30-2007), Anna (10-01-2007), florin (10-02-2007), gabriela guettat (09-30-2007), genan (09-30-2007), Madyna (09-30-2007), Saira (09-30-2007), sara (09-30-2007)

3.  
    Indiferent cate valuri ar naste aceasta afirmatie pe care o voi posta si oricat de mult as iubi moscheea, locul unei femei nu poate fi mai bun decat in casutza ei, acel coltisor pe care toti il cunosc si de-abia dc indraznesc sa-l atinga, acel loc micut in care atunci cand sotul intra pasii lui devin mai putin apasati, in care copiii isi surprind mamicile in adorare si se opresc brusc "ssttt mami se roaga..."; chioar si daca nu ai sot si copii tot mai bine este in locul tau, in camera ta si chiar de multe surori nu-si pot permite luxul de a avea propria camera, un petic de covoras tot incape si ceilalti membri il vor respecta ca fiind....itikhaful ei.
    Alhamdulillah fac itikhaf acasa si desi mi-e dor pana mi se strange inima de moschee... zilele trecute am fost doua zile consecutiv (nu la taraweeh, ziua) intr-una din moscheile de aici si era ceva...de vis, se auzea doar un om citind jos Coran, iar sus, nu era nimeni in afara de ALLAH.
    Am inteles atunci, ca si acum pentru prima oara in felul asta, sau pentru a "n"-a oara altfel, obisnuit...cata nevoie am, avem de solitudine in actele de adorare.
    Si dintr-o data, cand am revenit acasa nimic nu mi s-a mai parut atat de frumos ca particica mea, alhamdulillah.
    Acum ma consider favorizata pentru ca imi apartine toata casa pentru ca el face itikhaf la moschee si-mi spun ca, aici, in aceste particele pe care ma mai mut este moscheea mea, in care nu sunt nevoita sa ma intrerup, nici sa ma necajesc pentru ca prin fata ma trec permanent atatia pasi.............
    ALHAMDULILLAH.
    Intr-adevar locul unei femei este acasa!

4.  

In Lailatul Qadr - Noaptea Puterii, sau Noaptea Hotararii Divine...

A`ysha (radhiya Allahu anha), a spus:
    "O, Trimis al lui ALLAH! Daca as stii care noapte este noaptea Al-Qadr, ce ar trebui sa spun (in ea)?" El a raspuns (Trimisul lui ALLAH)

اَللَّهُمَّ اِنَّكَ عَفُوٌّ ، تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي
    Allahumma innaka 'affuwwun tuhebbul 'afwa fa'fu 'anni' "

O ALLAH, Tu esti IERTATOR, iubesti iertarea, iarta-ma pe mine." [At Tirmidhi]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks
Bookmarks