Al salamu aleicum!
Vreau sa cer sfaturi de la mamici care au avut bebelusi cu aceeiasi probleme.
Am un bebe de 5 luni care mananca numai laptic de mama.Are constipatie.De cinci zile nimic.Ce sa fac?
Ieri am sunat doctorul,si mi-a zis sa nu-mi fac griji doar sa am grija ca o sa faco pina-n gat.
Mai am un baieat de 3 ani si jumatate dar hamdulilah la el nu au fost asemenea probleme.Este sambata urmeaza duminica.Nu stiu sa merg cu el la urgenta sau sa mai astept?
Thread: mamici cu aceiasi probleme....
Results 11 to 20 of 23
|
|
-
Harnic

10-13-2007, 12:11 PM
-
10-13-2007, 05:04 PM
Asalamu aleikom
alhamdulilah...mai aveti grija cu tati astia...si salmlmei ii dadea taicasu tot felu daca nu eram pe faza..pana si o pruna mare cu sambure cu tot subhan Allah cand am avzut sa fac crize nu alta...si cum spune surioara noastra ceea ce am vazut si eu la arabi asa este...nu tin cont de ceea ce medicul recomanda de ex numai lapte;e mamei timp de 6 luni...si dau copilului mancare de la 3 luni si sarmale si orice.....totusi trebuie treptat copilul obisnuit..si daca are posibilitatea mama sa alapteze oricunde..nu trebuie ceiukul.Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
Harnic

10-13-2007, 05:11 PMDraga Dina,
Am incercat sa-i dau azi inainte de a face treaba niste ceai de musetel cu miere dar a refuzat. Se stramba cand i-i pun in gurita sticla cu biberon.Nici apa nu a vrut sa bea cand era si 40 grade.Doctorul mi-a zis ca nu bea ca nu-i este sete, recunosc insa ca sugea din jumate in jumate de ora si se trezea si noaptea si-o alaptam.In general dormea toata noaptea.
-
-
10-13-2007, 05:16 PM
Ma vad obigata sa te contazic . SIGUR nu trebuie sa-i dai copilului sarmale dar este obigatoriu sa-i dai copilului ceai. Si el are nevoie de ceva pentru digestie chiar daca este mic. Laptele matern este , printer altele, un punct forte pentru sistemul lui imunitar dar in primele luni de viata , pana copilul poate manca si altceva , trebuie sa bea si ceai........Repet.......pentru digestie..........
-
Harnic

-
10-13-2007, 06:29 PM
Cele mai recente studii de pediatrie ne spun ca este cel mai bine ca bebelusii sa fie hraniti cu lapte matern pana la 6 luni(acolo unde este posibil).La un copil hranit la san,o intarziere de cateva zile,a scaunului,nu este ingrijoratoare,la fel ca si scaunele zilnice,multiple.Laptele matern satisface atat nevoia de hrana,cat si cea de lichide,astfel incat nu este deloc "inadmisibil" sa nu ii dai copilului ceai pentru digestie...Se poate folosi insa ceai contra colicilor.MIEREA in nici un caz,pentru ca este alergogena!NU va luati dupa diverse persoane care hranesc copilul cu "de toate" de la o varsta prea frageda pentru simplul fapt ca "asa am crescut si noi",interesul nostru ,al mamicilor,trebuie sa fie sa ne crestem copiii cat mai sanatos.Cunosc mamici care se laudau ca bebelushii lor de 6 luni mananca 2 sarmale!!!Ajutor!!Se poate ca bbeul sa fie pofticios si sa inghita orice,dar noi trebuie sa ne gandim la problemele de stomac si dee ficat pe care li le putem crea hranindu-i astfel.Diversificarea trebuie facuta treptat,intai cu sucuri de morcov,mar,apoi cu fructe pasirate,supica si piure de legume,apoi carnita de pui,etc.FARA SARE si Fara ZAHAR si bine ar fi si fara gluten,pentru ca sunt pline spitalele de persoane alergice datorita hranirii incorecte.
Eu imi hranesc bebelusha cu laptic de san si este foarte rezistenta si sanatoasa,nu renuntati la alaptat decat daca este nevoie...Succes!
-
-
10-13-2007, 08:00 PM
Nu toti pediatrii recomanda neaparat ceaiul,pentru ca,indiferent daca folosim ceai sau nu,aparatul digestiv al bbului este unul imatur si prin etapa colicilor trec toti bbii,cu rare exceptii...ptr a ameliora,totusi,durerile,se fol.anumite ceaiuri,dar in nici un caz cel de musetel cu miere pentru colici,ca nu are efect,ci de chimen,coji de ceapa,etc si picaturi pe baza de extract de marar,cum ar fi Bonnisan,Espumisan.Vroiam sa spun ca folosirea ceaiurilor de musetel de exp este optionala si nu inadmisibila. Iar cu diversificarea...cum spuneam,din nou,succes!

-
-
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |