'Biblia secreta'
Luni, 24 aprilie, debuteaza la National Geographic saptamana “Biblia secreta”. In cadrul acesteia va fi difuzata celebra serie de documentare despre miturile si tainele Cavalerilor templieri, despre cultul lui Iisus, despre apocalipsa si despre “Codul lui Da Vinci”, cartea semnata Dan Brown.
“Cavalerii templieri: Luptatorii Domnului”. Acesti razboinici-calugari medievali au dat nastere la speculatii timp de secole. Au fost declarati adoratori ai diavolului si exterminati de regele francez Filip al IV-lea cel Frumos, in 1307. Multi cred insa ca ei au supravietuit acestei epurari si traiesc si azi.
“Rivalii lui Iisus”. Documentarul analizeaza de ce atat de multi predicatori si presupusi facatori de miracole au aparut in zona mediteraneana in secolul 1 i.e.n. si de ce cultul lui Iisus a fost cel ce a castigat popularitate in fata celorlalte.
“Apocalipsa”. Rodul imaginatiei sau ar putea fi bazata pe adevaruri spirituale si stiintifice?
“Evanghelia dupa Iuda” prezinta o versiune pierduta ale ultimelor zile ale lui Iisus, folosind reconstituiri pentru a zugravi si clarifica povestea zilelor de inceput ale Crestinatatii, precum si continutul insusi al Evangheliei.
“Dezlegarea Codului lui Da Vinci”. Romanul lui Dan Brown a fost catalogat drept blasfemie de Biserica Catolica. El pretinde ca Iisus Hristos a fost casatorit cu Maria Magdalena, care i-a daruit si un copil.
Cele 5 documentare vor fi difuzate de luni pana vineri, la ora 22.00.
Thread: Biblia secreta
Results 31 to 40 of 41
|
|
-
04-21-2006, 07:44 PM
-
Deosebit

04-30-2006, 07:08 PMMunir,vad ce incerci sa faci,dar nu-ti merge cu mine.

-
-
-
05-01-2006, 09:53 AMMyryam,stiu ca mesajul meu este interpretabil dar departe de mine gindul sa bag in aceasi oala pe toti cei care se numesc crestini.
Originally Posted by myryam
stii cu siguranta ca numarul celor care doar se numesc asa este considerabil.Eu nu vorbeam de cei ca tine,de cei care isi cunosc credinta si care o practica.
eu vorbeam despre aia ,cum sa le zic ...cred ca am zis bine la inceput "crestini cu numele"
-
06-05-2006, 03:50 PM
A pomenit cineva ceva de Concilii...erau chiar unele amuzante..caci si cei care le formau poate nu erau departe de parlamentarii nostrii...sa va spun o intamplare adevarata de la un conciliu...pacat ca nu imi aduc aminte exact anul sau...dar erau pe vremea cand se hotarau astfel de lucruri...in ce credem si cum...
La acest conciliu s-a votat si la numaratoare a reiesit ca era un vot in plus fata de numarul participantilor...si ei nici macar nu s-au gandit ca unul dintre ei a trisat, a votata de 2 ori ci s-a afirmat : a votat si Sfantul Duh!!!!!" Asa ca sa ma mai scuteasca cei care cred orbeste in dogmele bisericesti!! Ca aia tot oameni sunt care le-au luat...si sa va mai spun ceva care tot la istorie ar trebui predata: oamenii aia care luau hotarari avea interese mult mai mari decat bunastarea sufleteasca a turmei de enoriasi!!!! Si ei nu puneau in aplicare ceea ce predicau!! Istoria Bisericii in evul mediu este extrem de tulbure...si asta reiese doar din din ceea ce Vaticanul ne-a lasat sa studiem!! Daca s-ar deschide arhiva Vaticanului....nici nu vreau sa imi imaginez haosul care s-ar produce!!
Dar nici Dan Brown nu trebuie luat ca atare!!! Si el face greseli...sau ma rog alege din tot ce este la dispozitia unui cercetator numai ceea ce ii convine sa ii sustina teoriile!! Asta e pacatul cand vrei sa scoti pe piata ceva senzational...ascunzi ce nu iti convine!!
Eu si daca nu gaseam calea Islamului, nu mai eram in stare sa citesc Biblia si sa spun ca e cuvantul lui Dumnezeu....Elhamdulilah am gasit calea adevarului...
Si nu stiu ce e mai rau....sa fii gnostic ( si am vazut o tendinta de a-i ataca, mai ales din partea crestinilor...si nu o spun din ceea ce am citit pe forum) sau sa urmezi orbeste ceea ce altii au prefabricat!!!
Macar gnosticii ajung la o teorie prin propria minte....ceilalti nu gandesc!!
-
06-05-2006, 04:38 PMepiscop=parlamentarA pomenit cineva ceva de Concilii...erau chiar unele amuzante..caci si cei care le formau poate nu erau departe de parlamentarii nostrii...sa va spun o intamplare adevarata de la un conciliu...pacat ca nu imi aduc aminte exact anul sau...dar erau pe vremea cand se hotarau astfel de lucruri...in ce credem si cum...
laic=spiritual
dar mai bine nu mai zic nimic, o sa ignor acele cuvinte pt ca denota ignoranta
Aici ai dat-o rau in bara !Dar multumim de sfat , nu o sa-l luam in seama pe acest Pavel Corut al vestului sau Sandra Brown cu pantaloni.Dan Brown e un scriitor SF iar Codul lui Da Vinci o nuvela bazata pe fictiune , e "detective story" de ce crezi ca deranjeaza asa mult biserica?Danutz al nostru cercetator nu este....iar daca pina la virsta lui nu a reusit sa ajunga cercetator nici nu va fi vreodata.Dar nici Dan Brown nu trebuie luat ca atare!!! Si el face greseli...sau ma rog alege din tot ce este la dispozitia unui cercetator
Am o curiozitate ...asta e citat din Vanghelie? sa stii ca Vanghelie e cercetator , el cerceteaza abecedarulCa aia tot oameni sunt care le-au luat...si sa va mai spun ceva care tot la istorie ar trebui predata: oamenii aia care luau hotarari avea interese mult mai mari decat bunastarea sufleteasca a turmei de enoriasi!!!!
-
06-06-2006, 01:27 PM
Pt a face ironie apelezi la multe comparatii...si sa iti spun ca cei care participau la concilii chiar erau departe de spiritual...doar functia ii indica drept ecleziasti..in rest erau mai rau decat laicii!!
Si Dan Brown chiar are dreptate in multe chestii...si despre templieri si despre Da Vinci si backgroundul povestilor sale chiar este in mare parte adevarat...si sa stii ca un cercetator nu e doar cel care sta in laboratorul de chimie!!!
Si cuvintele nu le citam din Vanghelie...sunt exact cuvintele pe care ecleziastii despre care vorbeam le foloseau...n-ai mai auzit de turma de enoriasi?? Imi cer scuze daca par aiurea dar ele au fost si sunt folosite de ecleziasti...nu le-am inventat eu in pana de inspiratie...istoria bisericii este foarte tulbure...nu sunt numai istorii ale martirilor, frumos aranjate in pagina...si tot ce am spus era adevarat si bazat pe dovezi reale...se mai face si prin scoli...dar numai in scolile laice, nu ecleziastice
-
06-06-2006, 05:01 PM
Pt ca tocmai ma pregatesc pt examenul de Istoria Bisericii va trebui sa combat "ereziile "pe care le aduci.
Si Dan Brown chiar are dreptate in multe chestii...si despre templieri si despre Da Vinci si backgroundul povestilor sale chiar este in mare parte adevarat...si sa stii ca un cercetator nu e doar cel care sta in laboratorul de chimie!!!
Si backgroundul din Mizerabilii se potriveste perfect cu realitatea Frantei , te asigur eu si pot sa-ti dau mai multe exemple.
Insa faza cu Dan Brown e tare, e super tare insa nu mai insista citeste pe site-ul filmului ce surse a consultat el inainte sa scrie frumoasa fictiune si dupa aia mai vedem daca il mai numesti cercetator. Cercetarea se foloseste peste tot , in istorie ,religie ,biologie etc etc insa intelege ca toata cercetarea lui a dat o opera de literatura fiction si nu o cercetare teologica asa ca...........
wow ma uimesti dar ce istorie nu e tulbure? gandeste-te si tu ca sa ajungi la unitate trebuie sa treci prin perioade dificile, vezi exemplul la zeci de tari care s-au chinuit sa se intregeasca in timpul a sute de ani.Imi cer scuze daca par aiurea dar ele au fost si sunt folosite de ecleziasti...nu le-am inventat eu in pana de inspiratie...istoria bisericii este foarte tulbure...nu sunt numai istorii ale martirilor, frumos aranjate in pagina...si tot ce am spus era adevarat si bazat pe dovezi reale...se mai face si prin scoli...dar numai in scolile laice, nu ecleziastice
Ce spui tu aici nu are nici o treaba cu istoria Bisericii, imi spui si mie de unde te-ai documentat? pe bune, sunt uimita rau de tot.
Da da. Erau atat de departe spiritual incat episcopii in evul mediu aveau meserii precum patron de echipa de fotbal sau creatori de moda. De unde le scoti? se pare ca nu prea stii participantii la concilii si nici categoriile sociale existente in evul mediu si accesul lor la cultura.si sa iti spun ca cei care participau la concilii chiar erau departe de spiritual...doar functia ii indica drept ecleziasti..in rest erau mai rau decat laicii!!
-
06-06-2006, 05:23 PM
Multa bafta la examenul care urmeaza sa il sustii...iti doresc din tot sufletul sa iei nota mare...si despre Evul Mediu cred ca stiu...chiar multe si despre categoriile sociale si despre accesul la cultura...si toate acestea le-am aflat din multe carti de istorie...anul trecut, un an intreg am invatat despre Evul Mediu. Daca vrei o carte obiectiva citeste Cheile puterii in Evul Mediu..cred ca inca se gaseste pe piata, aparuta la Corint. Intr-adevar nu erau episcopii patroni de echipe de fotbal, dar sa nu imi spui ca erau evlaviosi si se gandeau la binele credinciosilor!! Si mai am o carte foarte interesanta despre conclavuri....sunt atat de multe carti!!! Si ceea ce spui tu am invatat si eu in cei 13 ani de Religie pe care le-am facut, independent de invatamantul de stat!! Si sa te gandesti inainte de a citi o carte cine a scris-o si in ce scop a avut...
asa am citit o carte de istorie a religiilor scrisa de un rus...acolo se spunea ca de fapt Quranul este o culegere de povestioare, fara noima aranjate intr-o ordine oarecare, cu titluri...amuzante...daca nu ma insel...
Vezi, carti sunt pe toate drumurile...unele sunt chiar recomandate de profesori!!! Daca intr-o carte citesti ceva, iei de bun exact ce scrie acolo? Doar pt ca e alb pe negru? Si eu ma bazez in afirmatiile mele si pe alte surse, nu numai pe comentariile unora sau altora....chiar daca sunt mai putine, si pt Evul Mediu exista "izvoare"
-
08-28-2006, 07:57 PM
In septembrie la National Geographic din seria Biblia Secreta sunt reluate doua documentare super.
Aseara au fost prezentati Cavalierii Templierii spre exemplu.
Rivalii lui Iisus , 4 Septembrie la 1.00
Iisus nu a fost singurul Mesia. La fel ca Iisus, şi ceilalţi mântuitori aveau reputaţia de a vindeca bolnavii, învia morţii sau chiar de a fi "copiii lui Dumnezeu". Atunci de ce au fost ei uitaţi?
Apocalipsa , 11 Septembrie la 1.00
Este oare Apocalipsa aproape? Milioane de americani cred că da, inclusiv oameni de ştiinţă şi membri ai Congresului. Cu ajutorul ultimelor date ştiinţifice, examinăm profeţiile biblice despre sfârşitul lumii.
Suna bine?
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |