'Biblia secreta'
Luni, 24 aprilie, debuteaza la National Geographic saptamana “Biblia secreta”. In cadrul acesteia va fi difuzata celebra serie de documentare despre miturile si tainele Cavalerilor templieri, despre cultul lui Iisus, despre apocalipsa si despre “Codul lui Da Vinci”, cartea semnata Dan Brown.
“Cavalerii templieri: Luptatorii Domnului”. Acesti razboinici-calugari medievali au dat nastere la speculatii timp de secole. Au fost declarati adoratori ai diavolului si exterminati de regele francez Filip al IV-lea cel Frumos, in 1307. Multi cred insa ca ei au supravietuit acestei epurari si traiesc si azi.
“Rivalii lui Iisus”. Documentarul analizeaza de ce atat de multi predicatori si presupusi facatori de miracole au aparut in zona mediteraneana in secolul 1 i.e.n. si de ce cultul lui Iisus a fost cel ce a castigat popularitate in fata celorlalte.
“Apocalipsa”. Rodul imaginatiei sau ar putea fi bazata pe adevaruri spirituale si stiintifice?
“Evanghelia dupa Iuda” prezinta o versiune pierduta ale ultimelor zile ale lui Iisus, folosind reconstituiri pentru a zugravi si clarifica povestea zilelor de inceput ale Crestinatatii, precum si continutul insusi al Evangheliei.
“Dezlegarea Codului lui Da Vinci”. Romanul lui Dan Brown a fost catalogat drept blasfemie de Biserica Catolica. El pretinde ca Iisus Hristos a fost casatorit cu Maria Magdalena, care i-a daruit si un copil.
Cele 5 documentare vor fi difuzate de luni pana vineri, la ora 22.00.
Thread: Biblia secreta
Results 11 to 20 of 41
|
|
-
04-21-2006, 07:44 PM
-
04-29-2006, 12:36 AM
Eu sunt din ce in ce mai confuza si bulversata.Nu stiam de existenta unei evanghelii a Mariei Magdalena?!!Karen King a si scris o carte desppre ea in 2003 si eu abia acum aflu de ea.Aici se spune ca Maria Magdalena ar fi fost unul dintre cei mai buni apostoli ai lui Isus,dar fiind femeie,nu a putut deveni un lider.Ce parere aveti?D-le Munir poate puteti sa spuneti mai multe
-
04-29-2006, 01:10 AM
poti sa citeste evanghelia mariei magdalenei pe net
-
04-29-2006, 10:09 AM
Salaam waleikum,fratilor eu una tot ce am inteles din documentarul "Evanghelia lui Iuda"si cred ca este o incarcare de memorie inutila,este ca omul inca din antichitate si pana in zilele noastre a incercat sa regizeze Biblia dupa timpurile care au fost ,si dau exemplu si"Evanghelia lui Ioan"care a urmarit sa ii bage in sperieti pe romanii timpurilor acelea in care cotropeau si isi insuseau cam tot.Ca sa nu mai zic ca ereziile facute de gnostici au dus mai degraba la o confuzie totala decat la o iluminare,dupa cum a-ti vazut si in documentar acestia se impart in mai multe tipuri de crestini fiecare crezand intr-una din Evanghelii ba a lui Toma ba a lui Iuda ba a Mariei Magdalena.Sincera sa fiu m-a luat durerea de cap:smile33: ,ptr ca imi imaginez cate altele au mai facut oamenii ptr a crede in orice altceva ...............numai in Dumnezeu Unic nu .Fara asociati si alte minuni .Parerea mea.
-
Deosebit

04-29-2006, 10:10 AMAu reusit doar sa incite mintea necrestinilor...
Originally Posted by nazirah

-
04-29-2006, 12:00 PMPoate se vrea un semnal de alarma,poate se vrea un "wake-up call".
Originally Posted by myryam
De ce mereu cind se transmite un mesaj ,se face cunoscuta o informatie preferati sa o ignorati si sa credeti ca cineva vrea sa va incite sau sa va traga de la drumul "drept".
Toti gresesc?
Cred ca si Dumnezeu insusi daca ar veni sa va zica adevarul ati refuza sa-l acceptati,acuzindu-L de minciuna.Nu cred,sunt cam sigura:smile33:
-
Deosebit

04-29-2006, 12:16 PMPentru mine aceste documentare sunt doar speculatii.
Originally Posted by hannen
Sincer,m-au cam dezamagit,ma asteptam la ceva mai obiectiv si mai bine documentat.

-
04-29-2006, 08:45 PM
Pentru mine ,ultima parte din serialul ,,Biblia secreta" cel referitor la ,,Evanghelia lui Iuda " a fost cel mai bine documentat dintre toate .Stiu ca pe unii crestini i-a nemultumit afirmatia ca ,,la inceputurile crestinismului existau mai multe curente crestine" dar daca asta este adevarul ce ar fi vrut sa se spuna?Ca toti crestinii au aderat ,,cu arme si bagaje" la biserica ortodoxa ?Cum puteau evreii din Egipt sa cunoasca presupusele scrieri ale lui Marcu, Matei sau Ioan cind acestia se aflau la Roma ,Grecia sau Efes?Ei au citit ceea ce au primit ,Evanghelia dupa Toma,Maria Magdalena sau Iuda. De ce sa o consider ,,in afara legii"Evanghelia dupa Iuda (nu ,,gnostica"pentru ca, daca ati retinut din documentar termenul de ,,gnostic" se refera la un om documentat,citit,informat si nu la sensul pe care biserica crestina il da acestui cuvint)?Doar pentru ca a fost scrisa in copta ?Pai in afara Evangheliei dupa Marcu care a fost scrisa in ebraica ,celelalte ,,Evanghelii"au fost scrise in alta limba(graca,latina). Teza conform careia intre Isus si Iuda a existat un ,,aranjament secret"in legatura cu presupusa ,,vinzarea" nu este noua .Ea a fost emisa in urma cu cel putin 4 ani .Ma mir ca ,nici acum cind ati vazut ce spun cercetatorii in legatura cu modul aleatoriu in care Irineu a facut clasificarea scrierilor evanghelice ,mai sustine cineva ca totul este o mistificare .Asa cum bine a remarcat Hannen ,sunteti atit de orbiti sau daca vreti indoctrinati de amestecul intre traditie si crestinism pe care vi-l prezinta preotii, incit si daca ar venii insusi Bunul Dumnezeu si v-ar spune ca gresiti L-ati omori cu pietre.
-
04-29-2006, 09:34 PM
Pentru prietenii care doresc sa vada documentul perzentat in documentarul ,,Evanghelia dupa Iuda " sau pentru cei care nu au vazut episodul,si doresc sa-si formeze o opinie proprie asupra celor prezentate ,sau doresc sa citeasca ce anume scrie in cele citeva pagini restaurate ,dau acest link . http://www.nationalgeographic.ro/exp...das/index.aspx .Pe bara de sus puteti gasii informatii despre zona in care a circulat aceasta evanghelie si multe alte date suplimentare
-
04-29-2006, 11:22 PM
eu nu am reusit sa vad documentarele, dar am intrat pe site-ul www.nationalgeographic.ro si am vazut ca se dau in reluare, este astazi la ora 23 o parte. maine va fi in reluare si despre Evanghelia dupa Iuda, la ore diferite...sa vad si eu despre ce e vorba.
acum este vorba despre cavalerii templieri...ce bine ca am gasit si eu unde sa ma uit la acest program
-
Deosebit

04-29-2006, 11:34 PMEu as spune sa-ti domolesti nitel tonul si sa vorbesti in numele tau,daaa?Mai ales ca esti moderator.Ca nu stii tu ce-ar face altii in diverse situatii.Si nu ai caderea sa ii cataloghezi pe altii drept indoctrinati sau altceva.
Originally Posted by munir

| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |