M-am gandit sa deschidem un subiect unde sa postam hadisuri , inshaAllah sa tragem invataturi din ele .
Abu Huraira (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relateaza ca Trimisul lui
Allah a spus: Allah nu priveste la fetele vostre si nici la averea voastra,
insa El priveste la faptele voastre si în inimile voastre.
(Muslim)
Abu Bakra al-Thaqfi (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relata ca Trimisul
lui Allaha zis: Cand doi musulmani lupta unul impotriva celuilalt cu sabia
si unul este ucis, amandoi sunt condamnati sa mearga in Iad. Eu i-am zis:
Trimis al lui Allah! In ce priveste pe cel ce ucide, este de înteles, dar de
ce si celalalt? El (Profetul) a raspuns: Celalalt dorea sa-si omoare
potrivnicul.
(Convenit)
Anas ibn Malik al-Ansari (Allah sa-l aiba în mila Sa!), slujitorul
Trimisului lui Allah (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!), a
relatat ca Trimisul lui Allah spunea: In fata lui Allah cainta slujitorului Sau
este mai bine placuta decât o persoana care-si pierde camila în pustiu si
apoi o regaseste pe neasteptate".
(Convenit)
Versiunea lui Muslim adauga: Allah este mai încântat de cainta
slujitorului Sau decât o persoana care calareste pe camila într-un desert
fara apa si cu el (pe acea camila) se afla si proviziile sale de hrana si apa;
apoi el pierde totul si nu mai are nici o speranta (ca va gasi toate acestea)
si se întinde la umbra suparat din cauza camilei sale; si atunci, iata ca-si
vede camila stând în fata ochilor sai. El prinde fraul si atunci cu o bucurie
nemarginita izbucneste: "O, Doamne! Tu esti slujitorul meu si eu sunt
Domnul Tau". El face aceasta greseala din prea multa bucurie.
Abu Musa al-Ash'ari (Allah sa-l aiba în mila Sa!) relata ca Trimisul
lui Allah (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a spus: Allah
Preaînaltul îsi întinde mâna Sa în timpul zilei, iar cei care au pacatuit în
ziua aceea, se pot cai pâna ce soarele ajunge la apus. (Muslim)
Thread: Hadisul zilei
Results 11 to 20 of 39
|
|
-
10-28-2007, 09:17 PM
Only ALLAH can judge me !
-
-
12-05-2007, 05:29 PM
Assalamo aleikom am aici un Hadith care imi place f mult si este si un raspuns f bun la cei ce tin a "schimba" o persoana ( si in general aici ma refer la acei soti care vor cu orice pretz a-si "modela" sotia pe placul lor):
"Abu Huraira (Allah sa-l aiba in mila Sa!) relateaza ca el l-a auzit
pe Trimisul lui Allah spunind: Purtati-va cu blindete fata de femei, caci
ele au fost create dintr-o coasta si cea mai curbata parte a unei coaste este
virful ei. Daca incercati sa o indreptati, o veti fringe, iar daca o lasati in
pace, va ramine curbata; asadar purtati-va blind cu femeile."
(Bukhari si Muslim)
-
01-22-2008, 12:19 PM
Un frumos Hadith
Mesagerul lui Allah (saw) a spus: "Cand un barbat moare si rudele sale sunt ocupate cu inmormantarea, acolo sta in picioare un barbat extrem de aratos pe capul lui.Cand corpul sau este in giulgiu,acel barbat intra intre giulgiu si pieptul celui mort.
Imediat dupa inmormantare, dupa ce oamenii se intorc acasa, doi ingeri Munkar si Nakeer ( numele a doi ingeri speciali) intra in mormant si incearca sa separe acest barbat aratos,ca ei sa-l poata interoga pe cel mort in privat legat de credinta sa.Dar barbatul cel aratos spune " El este tovarasul meu,el este prietenul meu.Eu nu va voi lasa in pace in nici un caz.Daca sunteti programati pentru interogare, faceti-va munca.Eu nu pot sa-l parasesc pina ce eu nu-l primesc admis in Rai".
Dupa aceea el se indreapta spre tovarasul sau mort si spune: "Eu sunt Qur'anul care obisnuiai sa-l citesti,cateodata cu voce tare si cateodata cu voce joasa.Nu tte teme.Dupa interogarea lui Munkar si Nakeer nu vei mai avea nici o suferinta.
Cand interogarea se termina,barbatul aratos aranjeaza pentru el de la Al Ma'ala ul A'laa (ingerii Raiului) matase umpluta cu mosc.
Mesagerul lui Allah(saw) a spus: "In Ziua Judecatii de Apoi,inaintea lui Allah nici un alt mijlocitor nu va avea un statut mai inalt decat Al Qur'an,nici un Profet sau inger"
Va rugam trmimiteti mai departe acest Hadith tuturor...pentru ca Mesagerul lui Allah(saw) a spus;" Trmite-ti cunsotintele de la mine mai departe,chiar daca acestea sunt doar un singur vers"
Fie ca Allah sa acorde aceasta favoare tuturora
Amin
-
-
01-30-2008, 12:47 PM
As-salamu aleikom wa ra7matu llahi wa barakatuhu
Profetul Mohammad salla-llahu wa alehi wa sallam a spus:"Oricine inventeaza,inoveaza sau primeste pe un inovator asupra lui se afla blestemul lui Allah,al ingerilor Sai si al intregii omeniri"(Al-Bukhary si Muslim)
wa-aleikom salam wa ra7matu llahi wa barakatuhuCel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah(Quranul) si cea mai buna calauzire este cea a profetului Muhammad
,si cele mai rele chestiuni sunt inovatile,si fiecare inovatie este Bidah si fiecare Bidah este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului(Muslim)
www.assimalhakeem.com
-
membru de onoare

02-01-2008, 04:15 PMBismillaahir Rahmaanir Raheem
As-salaamu'alaykum wa Rahmatu Llahi wa Barakatuhu
SA NU UITI NICIODATA!
Mu'adh (radiAllahu anhu) a relatat:
Trimisul lui ALLAH
m-a luat de mana si mi-a spus:
"O Mu'adh! Jur pe ALLAH ca te iubesc! Asa ca te sfatuiesc sa nu uiti niciodata sa spui, dupa fiecare rugaciune:
"Allahumma a'inni ala dhikrika wa shukrika, wa husni 'ibadatika."
(O ALLAH, ajuta-ma sa Te pomenesc si sa-Ti multumesc si sa implinesc acte de adorare de dragul Tau.)
Abu Dawud
Comentariu:
Acest hadis atrage atentia asupra faptului ca o persoana trebuie sa caute ajutor la ALLAH pentru pomenirea Lui, pentru a-I multumi si pentru a se supune Lui, pentru ca nimic nu se poate realiza decat cu Ajutorul si Sprijinul Sau.
-
02-01-2008, 07:27 PM
assalamu alaikum wa rahmatu-llahi wa barakatu
...relatat de catre Abu Idrees al-Khawlaani care a auzit pe Hudhayfah ibn al-Yamaan spunand:
"Oamenii obisnuiau sa-l intrebe pe Trimisul lui Allah, sallahu alayhi wa sallam, despre lucrurile bune, insa eu obisnuiam sa-l intreb despre lucrurile rele, de frica ca voi trai sa vad asemenea lucruri. Am spus: " O, Profet al lui Allah, eram intr-o stare de ignoranta in Jahiliyyah, si de rau, apoi Allah ne-a trimis acest lucru bun, Islamul. Va veni rau dupa acest bine?" El raspunse:"Da." Eu intrebai: " Va veni vre-un bine , dupa acest rau?" El spuse: "Da, insa va fi patat." Eu spusei: " Cum va fi patat ? " El spuse: " Vor fi cativa oameni care ii vor conduce pe altii intr-un fel care nu este dupa Sunna mea. Vei aproba unele din faptele lor si le vei dezaproba pe altele." Eu spusei: " Va veni un rau dupa acel bine?" El spuse: " Da, vor fi oameni chemand la portile Iadului si oricine va raspunde chemarii lor, ei il vor arunca in el. " Eu spusei: "O, Trimis al lui Allah, descrie-i noua." El spuse: " Ei vor fi dintre oamenii nostri, vorbind limba noastra." Eu spusei:" Ce imi poruncesti sa fac daca voi trai sa vad asemenea lucru?" El spuse: "Tine-te de comunitatea musulmanilor si de imamii lor." Eu spusei: " Si daca comunitatea nu are imami?" El spuse: "Atunci tine-te departe de toate acele grupuri, chiar daca ar trebui sa musti (mananci) din radacinile unnui copac, pana cand moartea te va gasi in aceasta stare. "
"Doamne! Nu duce in ratacire inimile noastre, dupa ce Tu ne-ai calauzit si da-ne noua indurarea Ta, caci Tu esti Cel Darnic!"
(Surat 'Al-'Imran:8)

-
-
membru de onoare

03-19-2008, 10:35 AM6/30. Suhaib (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah
a povestit:
“Înaintea noastrã trãia un rege, si la curtea sa era un mag. Când magul a îmbãtrânit, i-a spus regelui: Acum sunt bãtrân, trimite deci la mine un tânãr, ca sã-l pot învãta vrãjitoria. Regele i-a trimis un flãcãiandru. În drum spre mag, acesta s-a întâlnit cu un pustnic. Impresionat de discutia pe care a avut-o cu el, si-a fãcut un obicei ca de fiecare datã când merge la mag sã se întâlneascã si cu pustnicul, asa cã întârzia de fiecare datã la mag. Acesta îl bãtea din pricina întârzierii, încât flãcãiandrul s-a plâns pustnicului, care i-a spus: Când te cuprinde frica de mag, sã spui: “Membrii familiei mele m-au retinut”, Iar când ti-e fricã de familia ta, sã spui: “Magul m-a oprit mai mult ca de obicei.”
Într-o zi a apãrut un animal de pradã urias care atinea calea oamenilor. Tânãrul a zis în sinea sa: “Astãzi voi afla cine este mai bun, magul sau pustnicul.” Asa cã a ridicat o piatrã de jos si a zis: “O, Allah, dacã lucrurile pe care le face pustnicul sunt mai plãcute Tie decât îndeletnicirile magului, trimite moartea asupra acestui animal, astfel ca oamenii sã poatã umbla nestingheriti dupã treburile lor.” A aruncat cu piatra în bestie si a ucis-o, iar oamenii au reînceput sã umble nestingheriti pe acolo. Tânãrul a mers apoi la pustnic si i-a povestit totul, iar acesta a zis: “Fiule, astãzi ai devenit mai bun ca mine. Îndeletnicirea ta a ajuns într-un loc unde cred cã vei fi pus în curând la încercare, si în cazul ãsta sã nu mã trãdezi.”
Tânãrul a început sã lecuiascã orbii si pe cei care sufereau de leprã, printre multe alte boli. Când un însotitor al regelui care orbise a aflat despre el, a venit cu o multime de daruri si i-a spus: “Dacã mã vindeci, toate acestea sunt ale tale.” Flãcãiandrul i-a rãspuns: “Eu însumi nu pot vindeca pe nimeni. Allah este cel care vindecã, si dacã ai credintã în Allah, Îl voi implora sã te vindece.” Omul si-a declarat credinta, iar Allah l-a vindecat, dupã care s-a dus la rege, lângã care s-a asezat ca mai înainte. Regele i-a zis: “Cine ti-a redat vederea?” Dregãtorul i-a rãspuns: “Stãpânul meu.” Regele a mai spus: “Asta înseamnã cã Domnul tãu este cel de lângã tine.” Dregãtorul l-a contrazis: “Domnul meu si Domnul tãu este numai Allah.” La care regele l-a înhãtat si l-a supus la cazne, pânã când i-a spus despre tânãr. A fost si acesta chemat, si regele i-a zis: “O, tinere, am fost înstiintat cã ai devenit atât de priceput în magie încât îi vindeci pe orbi si pe cei suferinzi de leprã, si mai faci cutare si cutare lucruri.” Tânãrul i-a spus: “Eu nu vindec pe nimeni, Allah este Acela care vindecã.” Dar regele l-a prins, si l-a dat la cazne. În cele din urmã, tânãrul a spus despre pustnic. A fost chemat si acesta, iar regele i-a spus: “Trebuie sã renunti la religia ta.” Însã el a refuzat. Regele a poruncit sã i se aducã un ferestrãu pe care i l-a asezat în mijlocul capului, si a început sã taie pânã ce o bucatã a cãzut jos.
Apoi a fost adus flãcãiandrul, si i-a zis si acestuia: “Renuntã la religia ta.” Acesta a refuzat, si atunci când i s-a asezat ferestrãul pe mijlocul capului, i-a zis din nouã: “Renuntã la religia ta”. El iarãsi a refuzat, si atunci a fost predat unui grup de curteni, cãrora regele le-a spus: “Duceti-l la cutare munte, obligati-l sã urce pe muntele acela si când ajunge în vârf, cereti-i rã renunte la credinta lui, iar dacã refuzã aruncati-l în prãpastie.” Acestia l-au luat si l-au dus la locul stabilit, dar tânãrul a zis: “O, Allah, salveazã-mã de ei pe calea pe care voiesti Tu”, si muntele a început sã se cutremure si însotitorii au cãzut cu totii pe jos, asa încât prinsul a putut sã se întoarcã la rege pe picioare.
Regele l-a întrebat: “Ce s-a întâmplat cu însotitorii sãi?” Tânãrul a rãspuns: “Allah m-a scãpat de ei.” Regele l-a dat iar în seama unor curteni de-ai lui, si le-a zis: “Luati-l si puneti-l într-o barcã micã, iar când ajungeti în mijlocul mãrii, cereti-i sã renunte la religia lui, dar dacã nu vrea, aruncati-l în apã.” Asa cã acestia l-au luat, iar ajunsi în locul cu pricina tânãrul a zis: “O, Allah, scapã-mã de ei si de ce vor sã-mi facã. La putin timp, barca s-a rãsturnat si curtenii s-au înecat, în vreme ce tânãrul s-a putut întoarce la rege.
Acesta l-a întrebat din nou: “Ce s-a întâmplat cu însotitorii tãi?” Flãcãul a rãspuns: “Allah m-a scãpat din mâinile lor”, dupã care a adãugat: “Nu mã poti ucide înainte de a împlini ceea ce-ti spun eu.” Regele l-a întrebat: “Care este acest lucru?” Si tânãrul a rãspuns: “Adunã lumea pe o câmpie si leagã-mã de trunchiul unui copac. Apoi sã iei o sãgeatã din tolbã si sã spui: În numele lui Allah, Stãpânul lumilor, dupã care sã o slobozi înspre mine.” Asa a si fãcut regele, si sãgeata l-a lovit pe ucenicul pustnicului în tâmplã.
Acesta l-a întrebat din nou: “Ce s-a întâmplat cu însotitorii tãi?” Flãcãul a rãspuns: “Allah m-a scãpat din mâinile lor”, dupã care a adãugat: “Nu mã poti ucide înainte de a împlini ceea ce-ti spun eu.” Regele l-a întrebat: “Care este acest lucru?” Si tânãrul a rãspuns: “Adunã lumea pe o câmpie si leagã-mã de trunchiul unui copac. Apoi sã iei o sãgeatã din tolbã si sã spui: În numele lui Allah, Stãpânul lumilor, dupã care sã o slobozi înspre mine.” Asa a si fãcut regele, si sãgeata l-a lovit pe ucenicul pustnicului în tâmplã, astfel încât acesta a murit. Oamenii au spus: “Ne mãrturisim credinta în Domnul acestuia.” Curtenii au mers la rege si i-au spus: “Sã stii cã Allah ti-a fãcut voia doar ca sa te previnã. Oamenii si-au mãrturisit credinta în Domnul.” Supãrat, regele a poruncit sã se sape gropi în care au fost aprinse focuri, si le-a zis credinciosilor: “Cei care nu renuntã la religia bãiatului, va fi azvârlit în foc.” Oamenii au preferat însã moartea, pânã când o femeie a venit cu copilul ei, condindu-se sã sarã în foc. Însã acesta i-a zis mamei sale: “O, maicã! Îndurã, pentru cã este bine ceea ce faci.”
-
06-01-2008, 07:51 PM
Abu Huraira ( radiallahu anhu ) a relatat ca Profetul lui Allah
a spus : " Cind Allah a creat Paradisul , El i-a poruncit lui Jibriil ( ingerul Gavriil ) ( pacea fie asupra sa ) : < Du-te sa il vezi ! >. Asa ca el a mers si l-a vazut.Apoi s-a intors si a spus : < O,Allah pe Gloria Ta (jur) ! Cine va auzi de el va dori sa intre > . Atunci El l-a inconjurat de lucruri neplacute ( dificultatile adorarii ) si a spus : < O, Jibriil , Du-te ( iarasi ) si priveste-l > . Asa ca el a mers sa il priveasca . Apoi s-a intors si a spus : < O, Allah , pe Gloria Ta (jur) imi este teama ca nimeni nu va intra in el > " Profetul
a spus : " Cind Allah a creat Iadul, El a spus < O , Jibriil du-te sa il vezi ! >. Asa ca el a mers si l-a vazut . Apoi s-a intors si a spus : <O, Allah , pe Gloria Ta (jur) ! Nimeni dintre cei care vor auzi de el nu vor dori sa intre in el > . Asa ca ( El ) l-a inconjurat de pofte ( dorinte lumesti ) si a spus : < O, Jibriil ,du-te inapoi sa il vezi ! >. El s-a dus din nou pentru a-l vedea si s-a intors spunind : < O, Allah , pe Gloria Ta (jur) ! Imi este teama ca toti vor intra in el > "
Acest hadis este bun ( hasan ) si a fost relatat de Abu Dawud , Tirmidhi , Nasa'i , de Ahmed in "Musnad" si de Al-Hakim in " Mustadrak "
Allah a promis Paradisul ca rasplata celor care fac fapte bune de dragul Lui . Dar omul este calauzit gresit de Seitan si de poftele lumesti care il determina sa faca fapte rele ce il conduc spre Iad . Cel care trece prin greutati pt Allah , tocmai prin aceste greutati va fi condus spre lacasul etern al fericirii.
-
membru de onoare

06-02-2008, 12:39 AMALLAH sa te rasplateasca Inshaa ALLAH, stiam aceasta relatare dar putin diferita, in sensul ca ingerii l-au vazut atat Raiul cat si Iadul si au spus ca in Rai vor ajunge putini dintre ei (oameni) si in Iad vor ajunge multi dintre ei.
SI DOAR ALLAH Subhanahu wa Ta'ala STIE CEL MAI BINE!
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |