Notices

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 60
  1. Sotiile Profetului Muhammad 
    Incepator alba's Avatar
    Buna tuturor.Eu as propune sa discutam si sa facem cunoscut vizitatorilor,cite sotii a avut profetul(eu personal am citit si a avut 12),si daca cineva are informatii sa le caracterizeze in parte.Mie personal Aisha mi sa parut ce-a mai inteligenta si cea mai intelegatoare femeie!Posed si eu o carte cu "Sotiile profetului Muhammad",dar din pacate timpul nu-mi permite sa contribui si eu cu ceva dar o sa ma stradui sa completez unde o sa fie cazul informatiile voastre.
    Bafta tuturor!

2.  
    Deosebit
    Iman,foarte interesant materialul.

3. Uitati cand a tarit Adam , Moise si altii.......... 
    Member
    La illaha ila-Allah Mohamad Rassulu-Allah
    Din cate observ in confesiunea de credinta apare numele lui Mohamed .Un model religios nu???Definitia care vreti voi sa o dati termenului de profet =multe sotii uitand un fapt esential :anii cand au trait Adam , Moise etc in comparatie cu profetul Mohamed. Va spun eu : MII !
    De ce nu s-a casatorit Iisus e clar , la fel de clar e si faptul ca nu s-a antrenat in actiuni militare si politice si si-a dedicat viata doar raspandind mesajul divin. Lui Iisus nu cred ca un om poate sa-i reproseze ceva, comportamentului lui reprezinta un model pt orice generatie din orice timp. De ce nu-i reprosam lui Adam ca a avut multe sotii? Simplu, pt ca ne uitam la anii in care a trait , in antichitate, cand vorbim de o societate traditionala insa evul mediu dragelor , reprezinta altceva.Si cred ca puteti face diferenta de la antichitate la evul mediu.

4.  
    moderator gabriela guettat's Avatar
    Abu Dhabi, United Arab Emirates, United Arab Emirates
    Myryam,tocmai vroiam sa iti rspund :"sper ca acum esti satisfacuta si ai avut raspunsul de la Iman,si sper ca acum sti cum si ce ".
    Si cand colo ce gasesc nici nu am apucat sa astern randurile mele si vad ca ne bagi ce este scris in capitolul Matei 19,tu ai intrebat ti sa dat raspunsul; sa chinuit Iman sa fie cat mai concret posibil.
    Te-am intrebat noi ceva ca sa ne scri ce si cum si ce este sau nu considerat ADULTER?
    Si sa sti ca nu a fost in gandul meu sa ma otzarasc la tine(nu imi sta in caracter) si nu vad ce am zis deplasat?
    Oricum raspunsul la intrebarea ta il ai acum.
    Iman, draguta de tine cum sa zici ca ai muncit degeaba,EU ti-am apreciat munca ta si inshallah sa fi raspltita,pentru tot cea ce ai scris.

5.  
    Deosebit Mariyah's Avatar
    [QUOTE=gabriela guettat]Myryam,
    Si cand colo ce gasesc nici nu am apucat sa astern randurile mele si vad ca ne bagi ce este scris in capitolul Matei 19,tu ai intrebat ti sa dat raspunsul; sa chinuit Iman sa fie cat mai concret posibil.
    Te-am intrebat noi ceva ca sa ne scri ce si cum si ce este sau nu considerat ADULTER?
    [QUOTE]

Myryam a postat:

"3. Şi s-au apropiat de El fariseii, ispitindu-L şi zicând: Se cuvine, oare, omului să-şi lase femeia sa, pentru orice pricină?
    4. Răspunzând, El a zis: N-aţi citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat şi femeie?
    5. Şi a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
    6. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.
    7. Ei I-au zis Lui: Pentru ce, dar, Moise a poruncit să-i dea carte de despărţire şi să o lase?
    8. El le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a dat voie Moise să lăsaţi pe femeile voastre, dar din început nu a fost aşa.
    9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter.

Matei 19

Gabriela, Myryam a postat foarte bine .Chiar si eu incepusem sa caut cate ceva in Biblie despre casatorie si numarul sotiilor. Ideea centrala a postarii ei nu e adulterul dupa cum crezi tu ,nici pe departe ,ci se refera la parerea crestina despre casatorie . "Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup. "
    Conform Bibliei : 1+1= 1 , de aia e cam greu in formula asta sa adaugam poligamia.

6.  
    moderator amal's Avatar
    Quote Originally Posted by myryam
    Da,a zis:

"3. Şi s-au apropiat de El fariseii, ispitindu-L şi zicând: Se cuvine, oare, omului să-şi lase femeia sa, pentru orice pricină?
    4. Răspunzând, El a zis: N-aţi citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat şi femeie?
    5. Şi a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
    6. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.
    7. Ei I-au zis Lui: Pentru ce, dar, Moise a poruncit să-i dea carte de despărţire şi să o lase?
    8. El le-a zis: Pentru învârtoşarea inimii voastre, v-a dat voie Moise să lăsaţi pe femeile voastre, dar din început nu a fost aşa.
    9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter.

Matei 19
    da, stiam acest citat din Noul Testament, prin care eu inteleg ca se spune despre casatoria ca este o uniune intre barbat si femeie...si de aici mai inteleg ca divortul ar fi interzis in afara de comiterea unui adulter, precum si ca o casatorie cu o femeie divortata ar fi pacat. Sensul citatului inclina spre o singura sotie permisa..

insa prin aceasta a zis Isus barbatilor sa nu se casatoreasca cu mai multe femei?

cum pot eu sa-mi explic ca profetii, care aveau Duh Sfant de la Dumnezeu, se casatoreau cu mai multe femei, daca acest lucru ar fi fost interzis sau neplacut in fata lui Dumnezeu? Nu le-ar fi interzis Dumnezeu acestora poligamia?
    Pe vremea cand poporul evreu era cel ales, si Dumnezeu vorbea regilor prin mesagerii sai, si deciziile se luau dupa ce erau consultati acesti mesageri, de ce nu au transmis acestia oamenilor ca poligamia este interzisa? Cum sa-mi explic mii de ani de poligamie permisa de Dumnezeu, fata de o perioada mai scurta in care aceasta este considerata anormala? Oricum, in islam casatoria cu alte neveste nu este posibila fara acordul sotiei.

La ce a dus monogamia in crestinism? La faptul ca sant multi barbati care comit adulter si la copii bastarzi.

Ce face un barbat care isi doreste copii si sotia lui este sterila? Nu asa s-a intamplat si in cazul lui Avram? Daca o femeie este sterila sau nu, nu este hotarat tot de Dumnezeu? David nu a avut copii cu mai multe femei? Acuma ce sa zic despre David sau Avram, ca au fost pacatosi, ca au comis adulter pt ca au "poftit" si alte femei deci ei sant in Iad?

Si ce se intampla cu acele cupluri care pur si simplu nu pot convietui impreuna, nu se inteleg, nu se simt bine impreuna, oricat ar incerca, cu cei care doar se cearta si mai fac rau si copiilor pentru ca nu exista armonie in casatorie? De ce sa te distrugi ca si om langa un partener cu care pur si simplu nu poti convietui? Adica daca barbatul bea de dimineata si pana seara si o mai si bate pe sotie, ea nu are voie sa divorteze decat daca el o inseala, altfel trebui sa rabde si sa traisca cu frica ca o data si o data o va omori in bataie...au fost atatea cazuri de omucideri din cauza certurilor familiale...

ideal asa ar fi, un barbat cu o femeie...nici eu nu sant adepta poligamiei; insa oare barbatul a fost creat pt o singura femeie??

Am citit, vazut si auzit de multe ori atatea teorii care explica ca barbatul nu poate fi monogam, sustinute de barbati obisnuiti sau de catre cercetatori care nu stiu cat erau de religiosi sau nu...insa este cert ca din punct de vedere stiintific, multi tind sa explice ca prin natura sa barbatul nu este monogam.

7.  
    La ce a dus monogamia in crestinism? La faptul ca sant multi barbati care comit adulter si la copii bastarzi.

Daca vrei sa incepi cu generalizarile si acordarea de stereotipuri voi incepe si eu cu stereotipurile puse Islamului si cu faptul ca un terorist care a facut aia aia ...era musulman deci Islamul =terorism. Vezi e foarte simplu. Si pot sa-ti dau foarte multe exemple la moda .Asa ai facut tu : sot crestin= comite aduleter , creaza situatie de conflict in casa si.....etc etc.
    Eu sunt foarte fericita ca tatal meu nu mai are o sotie , de unde si pana unde crezi tu ca un copil ar putea fi fericit ca tatal lui sa mai aiba o sotie, posibil si alti frati??? Asta ar duce la adevaratul conflict in casa .

Si ce se intampla cu acele cupluri care pur si simplu nu pot convietui impreuna, nu se inteleg, nu se simt bine impreuna, oricat ar incerca, cu cei care doar se cearta si mai fac rau si copiilor pentru ca nu exista armonie in casatorie? De ce sa te distrugi ca si om langa un partener cu care pur si simplu nu poti convietui? Adica daca barbatul bea de dimineata si pana seara si o mai si bate pe sotie, ea nu are voie sa divorteze decat daca el o inseala, altfel trebui sa rabde si sa traisca cu frica ca o data si o data o va omori in bataie...au fost atatea cazuri de omucideri din cauza certurilor familiale...
    Tu te intrebi probabil utopic pt ca din cate stiu eu exista o legislatie in Romania .La baza legislatiei noastre nu sta Biblia .

8.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by gabriela guettat
    Myryam,tocmai vroiam sa iti rspund :"sper ca acum esti satisfacuta si ai avut raspunsul de la Iman,si sper ca acum sti cum si ce ".
    Gabriela,vad ca esti pusa pe cearta,dar eu n-am chef de asta .Daca te uitai atent vedeai ca raspunsul meu este la o intrebare pusa de Amal.

9.  
    Deosebit
    Quote Originally Posted by amal

ideal asa ar fi, un barbat cu o femeie...nici eu nu sant adepta poligamiei; insa oare barbatul a fost creat pt o singura femeie??

.
    Daca n-ar fi fost asa,Dumnezeu i-ar fi creat lui Adam mai multe sotii.Dar El i-a dat-o doar pe Eva.Eu cred ca monogamia e inscrisa in noi,altfel n-ar exista gelozii si suparari in cazul opus.

10.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Scris de nazirah:
    Daca vrei sa incepi cu generalizarile si acordarea de stereotipuri voi incepe si eu cu stereotipurile puse Islamului si cu faptul ca un terorist care a facut aia aia ...era musulman deci Islamul =terorism. Vezi e foarte simplu. Si pot sa-ti dau foarte multe exemple la moda .Asa ai facut tu : sot crestin= comite aduleter , creaza situatie de conflict in casa si.....etc etc.
    Eu sunt foarte fericita ca tatal meu nu mai are o sotie , de unde si pana unde crezi tu ca un copil ar putea fi fericit ca tatal lui sa mai aiba o sotie, posibil si alti frati??? Asta ar duce la adevaratul conflict in casa .
    Anamaria oare tu crezi ca terorismul are religie si nationalitate? Si cum ramane cu actele teroriste facute de crestini catolici sau ortodocsi? Sunt si astfel de cazuri , nu?

Stii eu cred ca as fi fost mai fericita ca tatal meu sa aiba 2-3 sotii ( ca sa simta el ce inseamna greutatea de a le intretine pe toate si sa le acorde drepturi egale la toate) decat sa aiba 10 amante ,si s-o insele pe mama in halul asta. Asa ca nu generaliza cazurile. Cazuri sunt diferite.

11.  
    Anamaria oare tu crezi ca terorismul are religie si nationalitate? Si cum ramane cu actele teroriste facute de crestini catolici sau ortodocsi? Sunt si astfel de cazuri , nu?
    Dar adulterul are religie si nationalitate?

Stii eu cred ca as fi fost mai fericita ca tatal meu sa aiba 2-3 sotii ( ca sa simta el ce inseamna greutatea de a le intretine pe toate si sa le acorde drepturi egale la toate) decat sa aiba 10 amante ,si s-o insele pe mama in halul asta. Asa ca nu generaliza cazurile. Cazuri sunt diferite.

Mi-e sincer nu mi-ar fi placut ca tatal meu sa aiba o alta sotie. Sa mi se faca rau noaptea (mi se intampla de multe ori in adolescenta) si sa-si faca griji doar mama pt ca tata e cu cealalta sotie.Practic as fi trait jumatate din viata fara tata, nu?
    Un barbat nu poate fi in 2 locuri.
    Un barbat are responsabilitati fata de familia sa .
    Imi pare rau pt ce ti-a facut tatal tau dar nu tine de monogamie sau de religie. Ci tine de firea umana a lui . Tatal meu e crestin dar nu e om credincios si nu a lipsit o noapte de langa noi , niciodata nu am auzit o discutie in casa ca ar avea treaba cu o alta femeie, nici certuri nu au fost in casa mea, nici gelozii nici nimic.Tocmai pt ca el este om corect fara sa fie religios sau contrans de monogamie. Tine doar de firea umana si de asumarea responsabilitatii.

Si faza cu drepturi egale pt toate , e la fel de utopica precum suna , o sa-ti dau un citat din coran :

Nu vei fi capabil sa te Imparti corect Intre sotiile tale, oricat ai dori acest lucru. Totusi nu-i Intoarce uneia dintre ele spatele cu totul. Daca-ti mentii o purtare potrivita si-ti faci datoria, Allah este vesnic lertator si Milostiv." (4:129)

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)