Buna tuturor.Eu as propune sa discutam si sa facem cunoscut vizitatorilor,cite sotii a avut profetul(eu personal am citit si a avut 12),si daca cineva are informatii sa le caracterizeze in parte.Mie personal Aisha mi sa parut ce-a mai inteligenta si cea mai intelegatoare femeie!Posed si eu o carte cu "Sotiile profetului Muhammad",dar din pacate timpul nu-mi permite sa contribui si eu cu ceva dar o sa ma stradui sa completez unde o sa fie cazul informatiile voastre.
Bafta tuturor!
Thread: Sotiile Profetului Muhammad
Results 51 to 60 of 60
|
|
-
04-25-2006, 03:17 AM
-
05-09-2006, 07:16 PM
Ea a fost printre primele femei care a îmbraţişat Islamul.Soţul ei ,a fost verişorul ei Al Sakran Ibn AmrIbn Abd Shams,devenind şi el un bun musulman.Datorită deselor persecuţii contra musulmanilor,soţul ei a murit cînd se întorceau spre Mekka.Ea era o femeie bătrînă şi greoaie,şi nu putea să se mai recăsătorească niciodată,fiindcă devenise musulmancă,iar falimia ei na mai acceptat-o.Astfel Mohammad a luat-o în căsătorie după 3 ani de la moartea Khadijei,mai mult pentru a o apăra contra persecuţiilor poporului ei,cît şi pentru ai compensa perseverenţa ei în primirea acestei religii.Ea i-a zis profetului:″Tu nu ai nici o obligaţie faţă e mine.Tot ce vreu este să devin una dintre soţiile tale şi cu plăcere te voi lăsa să te căsătoreşti cu Aisha.″
-
05-09-2006, 07:38 PM
Ea a fost fiica lui Abu Bakr,cel mai bun prieten al profetului,el l-a acompaniat pe profet în Hijra şi la susţinut în războiul sfînt(Jihad),adeseori sacrificîndu-şi averea,fiind pregătit să-şi ofere viaţa pentru Islam.Astfel ,mai tîrziu profetul l-a numit prim.ministrul său(primul Kalif).Ca să-şi arate trăinicia prietenii lor,şi pentru a-i face o mare onoare,a decis să-şi căsătorească fiica cu profetul.După trei ani împliniţi de la moartea primei soţii el a hotărit să se recasătorească cu Aisha,simţind nevoia unei atmosfere plăcute alături de el.
Al Sazeda Aisha a fost o femeie inteligentă,cu o memorie ascuţită,ştia să relateze Tradiţiunile(Sunna) şi multe probleme din religie.Adesea însoţitorii profetului dacă aveau neclarităţi,apelau la ea,explicîndu-le cu satisfacţie nelemuririle.Ea era capabile să înţeleagă şi să memoreze Tradiţiunile profetice.Deasemenea memorase multe poeme ale lui Hisham Ibn Orwa,care erau compuse din 60-80 versuri.
Mariajul lor a fost doar de dragul prieteniei cît şi pentru a crea o atmosferă in casă.
-
05-09-2006, 07:50 PM
Hafsa a fost fiica unuia dintre susţinătorii profetului,aşa cum l-a numit Muhammad,al doilea prim-ministru:Omar Ibn Al Khattab.Cînd primul ei soţ a murit în lupta de la Bedr,Omar i-a povestit lui Abu Bakr despre ea,dar acesta nu i-a răspuns.Apoi i-a sugerat-o lui Othman Ibn Affan,cînd acestuia i-a murit soţia Roqayya,fiica profetului;acesta însă i-a răspuns căci deocamdată nu vre să se însoare.Simţindu-se refuzat,Omar i-a povestit totul profetului.Însă profetul,cu inima sa mare,i-a înţeles durerea lui Omar şi i-a cerut mîna Hafsei.Iar ea,însăşi a fost onorată de această casătorie,consolîndu-se şi compensînd moartea soţului ei.
-
05-09-2006, 08:01 PM
În timpul pre-islamic,ea a fost numită ″Mama Sărăcimii″,datorită grijei sale faţa de săraci.Primul ei soţ la pierdut în bătălia de la Bedr,iar al doilea l-a pierdut,ucis pe cîmpul de luptă de la Uhud.Ea nu era nici frumoasă nici tînără.Profetul i-a cerut mîna pentru a o proteja pe ea cît şi pe copii ei,în urma pierderii soţului.S-a căsătorit cu ea în al 3-lea an al Hijrei,dar ea a murit după doua sau trei luni.
-
05-09-2006, 08:14 PM
Profetul s-a căsătorit cu ea în al doilea an al Hijrei,după lupta de la Bedr.În această luptă a participat şi soţul ei unde a fost lovit fatal.Astfel soţia sa a rămas cu o mulţime de copii.Trebia aşadar,cineva să aibă grijă de toate,iar cînd profetul i-a cerut mîna,ea a zis:
″Eu am trei defecte:sunt bătrînă,am mulţi copii şi sunt extrem de geloasă.″
Iar profetul i-a răspuns:
″Eu sunt mai în vîrstă decît tine,iar în ceea ce priveşte copii ei sunt în grija lui Allah,iar gelozia ta, mă voi ruga lui Allah să ţi-o uşureze
-
05-09-2006, 08:29 PM
Ea este verişoara profetului,fiica unchiului său Omaima Bent Abd Al Muttalib.Mariajul cu profetul a fost interpretat greşit şi cîţiva adrersari ai Islamului îl atacă mereu pe profet cu falsităţile lor.El s-a căsătorit cu Zeinab,doarece dorea să spele ruşinea ei de a fi căsătorită cu un sclav liber Zaid,fiul adoptiv al lui Muhammad. Islamul a interzis căsătoria feciorului cu mama sa,sau a tatălui cu ex-soţia feciorului său de sînge,în ceea ce priveşte feciorul său adoptiv nu s-a relatat nimic.Deci cu alte cuvinte a fost o căsătorie legală.
″Nu este Muhammad tatăl unuia dintre bărbaţii voştri,ci el este trimisul lui Dumnezeu şi pecetea profeţilor.Şi Dumnezeu ştie toate.″(33:40)
-
05-09-2006, 08:44 PM
Tatăl ei a fost şeful Bani Al Nodeir.Ea a fost captivă de-a lungul bătăliei de la Khaibar.Fiind adusă în faţa profetului.el a pus-o să aleagă,între a pleca înapoi la rudele ei(din neamul Israel)sau de a rămîne aici liberă ,căsătorindu-se cu el.Safiia a preferat să se căsătorească.
-
05-09-2006, 08:57 PM
Această doamnă a avut multe legături cu nobilimea arabă.Una dintre surorile ei era soţia lui Al Abbas ,unchiul profetului.Deşi erau în grade de rudenie,profetul s-a căsătorit cu ea după ce ultimul ei soţa decedat.Coranul dovedeşte legalitatea acestei căsătorii:
″O,profetule,Noi îţi încuviinţăm ţie soţiile tale,cărora le-ai dat zestre,şi acelea pe care le stăpîneşte dreapta ta,pe care ţi le-a dat ca pradă Dumneyeu,şi fiicele unchiului tău,şi fiicele mătuşii tale după tată şi fiicele unchiului şi matuşii tale după mamă,care au purces cu tine şi muierea credincioasădacă se dăruieşte ea însăşi profetului,cînd doreşte profetul ca să o ia în căsătorie;numai anume ţie înaintea credincioşilor″ (33:50)
-
05-09-2006, 09:17 PMImi permit sa-ti corectezi ce ai gresit :
Originally Posted by alba
Ea a fost fiica lui Abu Bakr,cel mai bun prieten al profetului,el l-a acompaniat pe profet în Hijra şi la susţinut în războiul sfînt(Jihad),adeseori sacrificîndu-şi averea,fiind pregătit să-şi ofere viaţa pentru Islam.După trei ani împliniţi de la moartea primei soţii Kadija Profetul a primit de la ALLAH ordinul de a se casatori cu Aisha fica lui Abu-Baker .
Aisha a fost o femeie inteligentă,cu o memorie ascuţită,ştia să relateze Sunna şi multe probleme din religie.Adesea prietenii profetului, dupa moartea sa, dacă aveau neclarităţi,apelau la ea,explicîndu-le nelemuririle. Ea era capabile să înţeleagă şi să memoreze actiunile si zisele profetice.Deasemenea memorase multe poeme ale lui Hisham Ibn Orwa,care erau compuse din 60-80 versuri.
Mariajul Lor a fost la aordinul lui ALLAH .
Profetul pace asupra lui , a fost intrebat : "Pe cine iubesti cel mai multe din lume ? El a raspuns Aisha , iar a fost intrebat dar dintre barbati ? El a zis Tatal ei .Ceea ce dovedeste ca o iubeste mai mult decat pe tatal ei , si s-a casatorit cu ea la ordinul Lui ALLAH, si a iubit-o mai mult decat toti oamenii si toate nevestele lui .
-
05-09-2006, 09:18 PM
dar de unde ai luat aceste informatii despre sotiile profetului?
sant inexacte in unele puncte.
din cate stiu eu, Aisha nu a fost doar prietena si scopul ei nu a fost sa "intretina atmosfera" din casa, ci a fost sotia iubita a profetului.el a preferat-o dintre toate celalalte femei, dupa moartea Khadijei.
nu vad ce legatura are rusinea cu a fi casatorita cu un sclav liber, mai ales ca vb despre islam.casatoria nu s-a facut pt a spala aceasta "rusine", ci pt a arata ca nu exista adoptie in islam...adica poti creste un copil ca pe al tau, etc, dar copilul va fi chemat dupa tatal sau natural.
Originally Posted by alba
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |