Stie cineva daca capsulele gelatinoase care contin medicamente pulbere sunt din gelatina de origine animala? Chiar e o problema serioasa acest subiect. Are cineva lista de medicamente care contin gelatina din oase de porc?
Results 11 to 12 of 12
|
|
-
-
01-26-2008, 10:22 AM
Assalamu alaikum!
Si eu multa vreme am crezut ca daca suntem intr-o tara islamica, putem lua in liniste orice din magazine!!!! Dar la Medina am fost la farmacie si am luat Strepsils, stiind deja ce urma sa ne astepte in noptile de Mina.. Dar abia in hotel am observat ca scrie pe cutie ca sunt cu alcool

Si imi aduc aminte ca si anul trecut am luat Strepsils la hajj, nestiind ca are alcool. Anul asta nu am avut voie nici sa il iau eu, nici sa dau cuiva, oricat de bolnav era, pt ca alhamdulillah sunt echivalente suficiente pe piata fara alcool.
-
membru de onoare

01-26-2008, 09:33 PMGelatina e in special de bovine si apoi de porc. Cand se comanda special atunci este vegetala. Asta se intampla cand sunt comenzi speciale din tarile islamice. Insa se foloseste in rest foarte des gelatina animala.
Gelatina vegetala de asemena se foloseste si in medicamente care sunt si pentru uzul vegetarienilor.
Nu in toate medicamentele e nevoie gelatina, in general cele in forma de capsule acolo se foloseste gelatina.
Pe deasupra multe ai si alcool ca excipienti. Si asta e trebuie sa le iei. Eu de exemplu iau pentru stomac si nu am alternative fara alcool ca excipienti, ca sa fac rost ar trebui probabil sa fac rost dintr-o tara islamica etc, prea complicat. Nu cred ca e asa de mare problema doar sunt medicamente nu le iei de buna voie sau de distractie. Daca trebuie atunci trebuie. Allah stie cel mai bine
Nu stiu farmacista cu care ai vorbit batool de unde are informatia dar nu e corecta, nu se foloseste in toate medicamentele gelatina vegetala.
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |

).