batool391 (02-19-2008)
Thread: Lasagna
Results 1 to 4 of 4
|
|
-
01-24-2008, 11:16 AM
Lasagna
Ingrediente
450 g carne tocată de vita
1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de roşii
500 ml lapte
500 g mozzarela
5 linguri rase de făină
1 cub de unt (25 g)
2 căţei de usturoi
250 ml supa pui
sare, piper, rozmarin, nucşoara
1. Se căleşte cu 2-3 linguri de ulei, sare şi piper. Când a început să se facă, după aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat şi supa şi se mai lasă 10-15 minute să scadă. Dacă nu aveţi supă de pui faceţi dintr-un cub de supă şi apă fierbinte.
2.După ce a scăzut se adaugă bulionul (se poate pune şi sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) l. Se mai lasă 2 minute după ce dă în clocot.
3.Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, făină, un vârf de cuţit de rozmarin şi un vârf de cuţit de nucşoară. Se amestecă făina cu puţin lapte, apoi se subţiază cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” şi se amestecă continuu să nu se prindă de fund. După ce a început să clocotească, se mai fierbe 5 minute ca să se îngroaşe mai mult. Se împarte în 3.
4.Se dă mozzarela pe răzătoarea mare şi se împarte în 3.
5.Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, foi, sos alb, brânză. Se pune apa sau supa până la nivelul ultimei foi puse. Cu grăsimea pe care o va lăsa brânza are în ce să fiarbă. Aveţi grijă sa nu umpleţi tava până sus pentru ca se umflă. Se dă la cuptor 350°F (foc mediu) cam 45 de minute. Se verifică dacă intră furculiţa în foaie uşor.
Sugestii
Atenţie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luaţi din cele care nu trebuiesc fierte inainte. În caz că aveţi foi care trebuiesc fierte urmaţi instrucţiunile de pe cutie.
am poze in pc dar nu stiu cum sa le pun
POFTA BUNA
-
Mersi coralia de la :
-
01-24-2008, 03:16 PM
poti incarca imagini din calculator pe diferite site-uri gratuite.
cauta pe google free ulpoad images sau intra direct pe www.photobucket.com, de exemplu.
dupa ce te inscrii gratuit, da click pe browse si alege poza pe care o vrei din calculator(din my computer, etc). apoi dai click pe upload si primul pas e gata.
dupa ce ai incarcat poza in site, dai click pe poza. iti va aparea ca o imagine mare intr-o pagina separata. copiaza link-ul de sus (de ex: http://s335.photobucket.com/albums/hh3015/coralia /?action=view¤t=lasagna.gif)
intra apoi in subiectul de pe forumul rasarit, unde vrei sa scrii si sa postezi poza.
ai in editor, in bara groasa de sus diferite simboluri (B I U etc). Da click pe simbolul in forma de patrat de culoare galbena (undeva in partea dreapta). Iti va aparea o fereastra mica. copiaza linkul pozei tale acolo ( sa te asiguri ca nu scrie http de 2 ori). Dai click pe ok si gata. Poza va aparea cand vei da save la subiectul pe care l-ai scris.
Asta e varianta lunga a explicatiilor
poti afla mai multe despre ce posibilitati ai ca si membru pe forum daca dai click pe butonul FAQ din dreapta sus de pe pagina principala a rasaritului. explicatiile sunt in lb. engleza.
-
Membru Special

01-25-2008, 12:19 AMyummi, imi place tare mult lasagna si sotului meu la fel, dar de obicei cand fac reteta mea e mai simpla.... dar inshallah am sa o incerc si pe a ta ca nu am mai facut de ceva timp
-
01-25-2008, 01:47 AM
Am primit mesajul tau .
Sunt doi pasi :
1- Sa incarci poza ta pe net .
2- Sa o publici pe forum , utilizand butonul :
Pentru pasul 1 :
Intra pe http://www.imageshack.us/ , apasa pe butonul browser , se va deschide o fereastra , foloseste fereastra respectiva ca sa cauti fisierul din calculatorul tau , cand in gasesti apasa pe butonul "open" din fereastra respectiva .
email: introduci mailul tau
bifeaza resize image si alege : 320 x 240
Apasa pe : Host it .
O sa apara o pagina cu linkuri spre poza pe care ai incarcat-o la site-ul respectiv : alege varianta (Thumbnail for forums (1))
Acuma pasul 2 :
Copiezi ce apare in campul de la varianta 2 , si il pui in subiect .
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |