Notices

Page 11 of 19 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 101 to 110 of 187
  1. Retete arabesti...si nu numai - partea a 2-a 
    moderator amal's Avatar
    am pus ca thread separat continuarea postarii propuse de maryam.

2.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Da io n-am inteles rosiile cu iaurtul cand si unde se pun...ziceti repede ca maine o fac si dc iar ma lasati sa astept ca data trecuta chiar ca vin dupa voi
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

3.  
    moderator amal's Avatar
    Supa de cartofi cu crevete (shrimps)

Preparare cca 45 min, Fierbere cca 20 min

Ingrediente pt 4 portii:

1 ceapa
    1 legatura zarzavat de supa, 1/2 legatura patrunjel, un fir marar
    700g cartofi albi
    1 1/2 lingura unt
    1 L supa de pui
    30g ceapa verde
    sare, piper
    (150g bacon)
    150g crevete mici
    100ml smantana
    nucsoara macinata

1. Se toaca ceapa, se curata zarzavatul si se taie cuburi. Se curata cartofii si se taie cuburi.
    2. Se prajesc intr-o lingura de unt ceapa si zarzavatul se supa.Se adauga cartofii si se calesc impreuna 5 min. Se toarna supa si se fierbe 15min.
    3. Se curata ceapa verde, se taie rondele si se caleste 8min in restul de unt. Se sareaza si se pipereaza. Se spala verdeata, se toaca si se amesteca impreuna cu crevetele.
    4. 1/4 din cuburile de legume se scot din supa. Restul se paseaza (eu folosesc blenderul).
    Se inglobeaza smantana, sare, piper si nucsoara. Se adauga cuburile de legume, ceapa verde si crevetele.

sursa: revista Ioana, Secretele Bucatariei.

4.  
    Deosebit hannen's Avatar
    Quote Originally Posted by maryam
    Da io n-am inteles rosiile cu iaurtul cand si unde se pun...ziceti repede ca maine o fac si dc iar ma lasati sa astept ca data trecuta chiar ca vin dupa voi
    Maryam,vezi ca am mai pus si eu una pe celalalt forum.Poate te inspiri si de acolo.
    Eu cred ca fierte atita ,rosiile cu toate alea iese un terci din care nu mai intelegi mare lucru.
    Plus ca astea se aseaza in straturi si se dau putin la cuptor.
    Acum depinde,or fi mai multe feluri de al prepara.

Amal,mai e un ingredient acolo pe care nici eu nu-l stiu,ceva cu h parca,imi scapa acum:smile33:
    Cine il stie ce e?

5.  
    Deosebit hannen's Avatar
    uite aici,am dat un copy/paste

Pasul 1: Se prepara doua tipuri de apa aromata(Aroma Waters) care sa aiba asa :savory aroma si sweet aroma(intelegeti voi lola: )

Savory Aroma Water :
    Se folosesc piperurile aromate intregi. Aduceti apa la fierbere, adaugati Nutmeg (nucsoara), Mace (membrana de nucsoara, in araba cica e Fuljan), Cinnamon (scortisoara), Cloves(cuisoare), Black Cardamoms (hal aswad in araba), Fennel seeds (Anason dulce), Bay Leaves (foi de dafin), Blak Peppercorns (piper negru) si sare.
    Lasati acoperit 20 de minute
    --------------------------------------------------------------------------------
    cu focul stins
    --------------------------------------------------------------------------------
    Toate aceste ingrediente se pun intr-un suport special , sau intr-o panza pt. ca apoi sa le puteti scoate si arunca.

Sweet Aroma Water:
    Este in realitate lapte cu Cardammom Seeds, Saffron (Sofran) si Kewra adica Screwpine (nu-l stiu in romana)

Pasul 2: Alegeti orez cu boaba lunga, de preferat Basmati rice. Nu se clateste sau spala (cica :lola: ) Se incalzeste o tigaie grea (sau groasa probabil) cu grasime (ghee) si se prajeste orezul amestecind. Culoarea se va schimba intr-un usor maro si va avea o aroma de alune. Adaugati Savory water (un pahar de orez, doua de apa). Se aduce la fierbere si se opreste focul. Se acopera si se lasa la inmuiat.

Pasul 3: Luati un picior de miel (se poate folosi miel, bucati de pui sau vita) se taie bucati mici, se inteapa cu furculita fiecare. Preparati marinata din Papaya Fruit Meat si iaurt simplu. Iaurtul trebuie pus la scurs intr-o bucata de pinza, asa se va diminua gustul acru de zer. Se marineaza la te. camerei aprox . 2 ore.
    Se scoate din marinata, nu trebuie spalata iar daca vreti puteti arunca marinata, deja si-a facut treaba.
    Radeti ceapa, usturoi si ginger , prajiti pina aproape se evapora toata apa. S-ar putea ca pasta sa-si schimbe culoarea in verde-maro. Se aduauga carnea si se continua sote-ul. Apoi adaugati puree de tomate, Garam Masala (amestec de cumin, coriandru, cinnamon, cardammom, cloves and indian bay leaves , cred ca se gaseste si in ro.) sare si piper. Puneti putina apa si inabusiti 20 de min pina este gata carnea. Amestecul trebuie sa fie aproape uscat.

Pasul 4: Acum trebuie sa preparam cele necesare pt. condimentarea intre straturi. Taiem citeva cepe fasii subtiri si le calim in grasime. Se continua pina cind ceapa se caramelizeaza .Taiati frunze proaspete de menta si de cilandro (imi scapa ce-i asta....imi sta pe limba :lola: ) si se pun in farfurii separate(de ce oare?? :lola: )

Pasul 5: Se alege o oala adinca.Tineti minte, mereu stratul de jos si de sus trebuie se fie de orez.
    Puneti un strat subtire de orez, adaugati putina Savory Water si Sweet Water in miscari circulare. Puneti un strat de carne, adaugati un strat de "garnitura" ce consta din ceapa caramelizata, menta si cilandro, almonds prajite si stafide. Incepeti iar un strat de orez si continuati la fel pina terminati ingredientele.
    Pe ultimul strat de orez punem iar cele doua ape aromate :lola: Se acopera cu folie de aluminiu.

Pasul 6: preincalziti cuptorul si bagati oala.Timpul depinde in functie de cantitatea pe care o preparam. Se reduce temp si se tine pina inainte de servire, se scoate 15 min. inainte.

Sincer eu n-am facut-o, nu stiu cum iese asta dar din cite am gasit mi s-a parut cea mai gustoasa. Eu ce am mincat avea orezul galben, parca era fiert cu sofran, avea si bucati de ardei verde iute, stafide dulci, black cardammom (are o aroma dulce , super) , scortisoara (bucati intregi), ceapa rosie cruda. Eu am papat cu miel, a fost UN DELICIUUUU!!

cilandro = coriandru
    kerwa = screwpine = pandan leaf

almonds = migdale (adaugat de amal)

6.  
    Incepator ayesha's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    ayesha, am corectat putin ortografia din postarea ta, cred ca erai grabita
    am adaugat precizarile la ingrediente, pt ca sant fete care nu stiu araba si poate nu-si dau seama despre ce ingrediente e vorba.
    sper ca nu te superi.
    Nici o problema,nu ma supar ,chiar ma bucur ptr ca oricum nu stiam denumirile acelea.

7.  
    Quote Originally Posted by maryam
    Rosiile se pun odata cu carnea toate condimentele si mirodeniile apoi dupa ce lasi putin carnea in uleiul cu ceapa si tot ce am zis mai sus............la calit ,se pune iaurtul.Este un deliciu.Si iti doresc pofta buna.Vezi sa le fierbi cat se poate de bine sa nu te grabesti ,poti da gres ptr ca carnea este esential sa se fiarba prima si bine,pana ce cade de pe os ..........apoi pui orezul care sa fiarba asa sa-l poti alege bob cu bob din oala nu sa se farame.Ai grija sa nu pui multa apa .Te orientezi la cat rez pui.

8.  
    Quote Originally Posted by hannen
    Eu cred ca fierte atita ,rosiile cu toate alea iese un terci din care nu mai intelegi mare lucru.
    Plus ca astea se aseaza in straturi si se dau putin la cuptor.
    Acum depinde,or fi mai multe feluri de al prepara.
    NU IESE TERCI ...........daca te referi la Biriany.Ba dimpotriva iese un deliciu ,ptr ca tot sucul si sosul respectiv care iese, combinat cu rosiile carnea si tot ce am zis mai sus.............vor fi absorbite de orez...........de aceea am si zis sa fie atenta cata apa pune ptr a nu iesi TERCI.Daca mai aveti nelamuriri intrebati-ma.

9.  
    Quote Originally Posted by ayesha
    NU IESE TERCI ...........daca te referi la Biriany.Ba dimpotriva iese un deliciu ,ptr ca tot sucul si sosul respectiv care iese, combinat cu rosiile carnea si tot ce am zis mai sus.............vor fi absorbite de orez...........de aceea am si zis sa fie atenta cata apa pune ptr a nu iesi TERCI.Daca mai aveti nelamuriri intrebati-ma.
    A,si am uitat sa zic ca asta nu se da la cuptor ,ci doar se fierbe pe aragaz.Asta este biriany traditional din Sudul Indiei,sa nu facem confuzie.Asa mai sunt multe feluri de biriany ..............Pakistan,Egipt etc

10.  
    moderator amal's Avatar
    Quote Originally Posted by hannen
    Amal,mai e un ingredient acolo pe care nici eu nu-l stiu,ceva cu h parca,imi scapa acum
    Cine il stie ce e?
    am gasit pe http://www.holistic-online.com/Herba..._Herbs/h27.htm ce este haldi:
    Curcuma, turmeric, haldi, haridra, gauri e acelasi lucru.

oricum eu n-am asa cevasi am o gramada de retete cu tot felul de condimente...in supermarketuri nu gasesc chiar orice.
    na, pana o sa ajungem noi ca in alte tari mai 'rasarite' sa avem magazine pt condimente, furam de la arabi ce putem

11.  
    membru de onoare maryam's Avatar
    Mai lamuriti-ma ca eu sunt grea de cap(:smile33: si din cauza voastra azi am gatit altceva dar Inshaa ALLAH fac maine),am inteles cu rosiile dar orezul se amesteca si el cu astea si carnea sau se serveste separat????????
    LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH INNA LILLAHI WA INNA ILAIHI RAJIAUN

Page 11 of 19 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)