Notices

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 151 to 160 of 187
  1. Retete arabesti...si nu numai - partea a 2-a 
    moderator amal's Avatar
    am pus ca thread separat continuarea postarii propuse de maryam.

2.  
    moderator amal's Avatar
    ce e ciusca?

v-am rugat sa puneti denumirile pt ingrediente si in limba romana, pt cele care nu stiu limba araba; de exemplu snobar = seminte de pin.

3.  
    Deosebit
    ciusca daca nu ma insel e ardeiul ala foarte iute, parca asa imi amintesc eu ca-i zicea matusa-mea care locuieste in Tulcea.

4.  
    Harnic
    amal ...iubita.

- pai ,,ciusca ,, e in romana.
    - se mai zice si ardei iute.
    - ardeiu ala sbtire si lunguet.
    - asa cum ardeii de umplut sunt grasi ...cei iuti sunt subtiri.
    - si la saramura de peste se pun.

- cat despre snobar...nu stiu sa traduc,dar daca am scris ca poti pune miez de nuca sau/si snobar...pune miez de nuca.

5.  
    moderator aiscia's Avatar
    AMAAAAL,NOROCOS CINE SE INSOARA CU TINE...MASHAALLAH CAT SUFLET PUI IN RETETELE TALE....DEJA GANDUL MA DUGE LA TINE IN BUCATARIE SI POT SA IMI IMAGINEZ CE MINUNATII AS GASI ACOLO.MI S-A FACUT FOAME RAU...STAI ASA CA VIN EU IN ROMANIA SI AM SA TE PUN LA TREABA (bre sa nu pleci inainte sa vin eu )
    Doar Allah ma poate judeca!

<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)

<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)

6.  
    Harnic Nour0604's Avatar
    Assalamu alaikoom wa ra7matullah wa barakatuhu

Vaaaaai fetelor... am citit pagina cu pagina, reteta cu reteta si am salivat aici... de nu mai pot. As manca orice acum daca nu ma durea asa de tare in gat... dar lasa ca ma fac eu bine... si ma pun sa imi fac Sambusek ca nu mai pot de pofta. Imi fac cantitati industriale sa ma satur... ca de fiecare data as manca si eu si fratimiu pana stam cu burtile in sus

Dar spuneti-mi si mie cum se face coca ... ca nu ma pricepesc deloc

Genan tu mai ai sambusek acasa?!?!?! Ahaaaa... am fost noi si ne-am intalnit si nu ai adus si la mine o portie de sambusek?!?!?! ya habibti .. ya habibti...

7.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by Nur_AlGhadeeri
    Assalamu alaikoom wa ra7matullah wa barakatuhu

Dar spuneti-mi si mie cum se face coca ... ca nu ma pricepesc deloc

Genan tu mai ai sambusek acasa?!?!?! Ahaaaa... am fost noi si ne-am intalnit si nu ai adus si la mine o portie de sambusek?!?!?! ya habibti .. ya habibti...
    salamteeeeekkkk.. insha allah te faci bine in curand.....
    pai coca o faci exact cum scrie acolo in reteta...amesteci faina, cu laptele si apa caldute, cu unutul si sarea.. si le amesteci bine-bine, pana nu mai poti de maini....

dupa aia faci rotunduri si gata... le umplii cu ce iti place tie....

si nu ti-am adus sambusek cand ne0am intalnit pt ca oricum il terminasem de mult, chioar din urmatoarele zile... pt ca atunci cand am vazut cantitatea carea a iesit, am chemat la mine niste prietene, si gata, am rezolvat problema....

8.  
    moderator amal's Avatar
    Quote Originally Posted by oardy
    amal ...iubita.

- pai ,,ciusca ,, e in romana.
    stiu ca e in romana...dar nu stiam ce inseamna, ca pe aici nu se foloseste termenul .

ziceam de cuvintele din araba pt snobar, ca nu toate fetele stiu denumirile ingredientelor in araba.

aiscia draga, as vrea eu sa am minunatii in bucatarie ...momentan ma ocup cu cursurile pana seara si n-am timp...
    cat despre "norocosul" i-am umflat burta destul, asa ca acum incerc varianta cu foamea am bagat destule in el...te astept sa mananci tu bunataturile...in locul lui

9.  
    moderator amal's Avatar
    Pitta turceasca

8 bucati

Pentru aluat:
    20g drojdie proaspata
    450g faina
    200ml apa
    1 lingurita sare

Pentru umplutura:
    600g spanac
    1 ceapa
    200g branza fetta
    sare, piper
    1/2 lingurita chimen macinat
    4 linguri ulei masline

1.
    Dizolvati drojdia in 200ml apa calduta. Amestecati apoi drojdia cu 450g faina si sarea, amestecati si framantati bine. Puneti aluatul la cald pt 45min.

2.
    Spalati spanacul bine, fierbeti-l cateva minute in apa cu sare, stoarceti-l si tocati-l marunt.
    Taiati ceapa fin.
    Taiati branza fetta in cubulete mici.
    Amestecati spanacul, branza, ceapa si chimenul, sarati si piperati dupa gust umplutura.

3.
    Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, framantati-l iar.
    Impartiti aluatul in 8 bucati, intindeti fiecare bucata cu sucitorul in foaie de forma ovala. Umpleti foile cu amestecul de spanac, stropiti umplutura cu ulei de masline. Uniti si sudati colturile fiecarei pitte. Ungeti fiecare pitta cu ulei.

4.
    Puneti cate 3-4 pitta in tava tapetata cu hartie de copt (daca aveti tava buna, de teflon, ajunge sa o presarati cu putina faina).
    Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius, pt cca 15min.
    Introduceti restul bucatilor de pitta in cuptor.

10. Usor si rapid de preparat 
    moderator amal's Avatar
    Rulouri de curcan cu praz

4 tulpini mari de praz
    12 felii de cascaval/ mozarella
    12 felii parizer/ sunca curcan
    unt
    cascaval ras

Se indeparteaza partea verde de la cele 4 tuplini de praz; fiecare parte alba se taie in cate 3 bucati, se fierb cu putina sare sau se pun la cuptorul cu microunde pt 7 minute. Se lasa apoi la racit.

Fiecare bucata de praz se ruleaza in cate o felie de cascaval/ mozarella, apoi in cate o felie de sunca de curcan. Se pun rulourile unul langa altul intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval ras.

Se lasa la cuptor pt cca 15min (depinde de tipul carnii folosite). Se verifica cand sant gata gatite.

11. Cartofi cu smintina 
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Cartofi cu smintina

Ingrediente necesare

1 kg cartofi,
    1 pahar smintina,
    100 g unt,
    sare,
    1 lingurita faina.

Se pot prepara in doua feluri:

1. Se curata cartofii, de coaja si se fierb in apa clocotita cu sare sau in abur. Daca sint prea mari, se taie in sferturi, si dupa ce au fiert se asaza in vasul care merge la cuptor. O parte din smintina se amesteca cu o lingurita de faina si se toarna peste cartofi. Se adauga si untul si se da la cuptor 15 minute.

2. Se fierb cartofii in coaja lor si se curata apoi de coaja, se taie felii, se asaza in vasul care merge la cuptor, se toarna deasupra o parte din smintina amestecata cu o lingurita de faina si se da la cuptor. In momentul cind se servesc, la ambele feluri se toarna deasupra restul de smintina si untul.

Page 16 of 19 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)