Notices

Page 10 of 19 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Results 91 to 100 of 187
  1. Retete arabesti...si nu numai - partea a 2-a 
    moderator amal's Avatar
    am pus ca thread separat continuarea postarii propuse de maryam.

2.  
    Banned
    Dragele de ele, cum se mai chinue cu cafeaua...........

Nici eu nu beam cafea in sesiune, de fapt nu beau deloc.

Si eu sunt o somnoroasa , dar in sesiune invatam bine, ma trezeam dimineata si mergeam la sala de lectura si seara ma intorceam. Eh, ce vremuri, ma bucur ca am scapat insa stiti voi mereu este cate ceva de invatat....asa ca....nu prea scapam.

Examene usoare si succese

Va asteptam aici cu carnetele la apel; nu cumva sa veniti cu note mici

3.  
    moderator Saira's Avatar
    offffffffffff.............parca ma intristez si ma bucur in acelasi timp!ma intristez fiindca vad ca mai sunt persoane care o au o problema cu somnul si ma bucur fiindca vad ca nu se mai intampla si altora,incepusem sa intru in panica.
    sa va spun ceva:inainte mie nu prea mi-era somn decat iarna dar de vreun an as dormi intr-una....si nu numai ca as dormi,dar simt ca nu ma pot concentra!sau simt ca ma plictisesc repede...sincer:ma vreau pe mine cea dinainte!are cineva vreo solutie pt noi,somnoroasele?

4.  
    Deosebit
    somnoroase pasarele
    pe la cuiburi se aduna....

intru si eu in club,dar eu recunosc ca nu dorm calumea, si din cate stiu eu somnul de la 23 la 1 noaptea e cel mai odihnitor.

5.  
    membru de onoare
    eu as dormi tot timpul
    daca ma culc nu ma mai trezesc
    as putea dormi toata ziua in fiecare zi
    doar cand ma stresez am insomnii si atunci e jale.
    Daca nu ma culc seara pana la ora 10 a doua zi sunt o ruina. Si am nevoie in general de 12 ore de somn altfel....

6.  
    membru de onoare
    dar cum am ajuns sa vb despre somn la capitolul retete????

7.  
    moderator amal's Avatar
    am tot vazut si citit ca tot in primele ore ale noptii, si doar in somn, intre 23 si 1 noaptea se secreta un hormon care are rol in reglarea ----bolismului...deci cele care nu dorm au de a face cu kg in plus...

oricum organismul se deregleaza cu nopti pierdute...in timpul somnului se reface sist nervos, sist imun...si fiecare hormon se secreta la anumite ore, ciclic...deci nu degeaba noaptea a fost creata noapte si ziua zi...

8.  
    membru de onoare genan's Avatar
    Quote Originally Posted by amal
    am tot vazut si citit ca tot in primele ore ale noptii, si doar in somn, intre 23 si 1 noaptea se secreta un hormon care are rol in reglarea ----bolismului...deci cele care nu dorm au de a face cu kg in plus...

oricum organismul se deregleaza cu nopti pierdute...in timpul somnului se reface sist nervos, sist imun...si fiecare hormon se secreta la anumite ore, ciclic...deci nu degeaba noaptea a fost creata noapte si ziua zi...

da amal, stiu si eu fff bine asta cu ciclurile circadiene,.... dar ce sa fac daca asa sunt? as dormi non stop ziua, iar noaptea.....:smile33: :smile33:

9.  
    Membru de onoare imanikka's Avatar
    Genan nu te intrista, avem surori care se afla la celalalt cott al lumii, si se bucura ele cand la ele e ziua ( la noi e noapte) si stam pe forum cu ele
    Allah sa ne binecuvanteze

10. Biriany 
    Incepator ayesha's Avatar
    Nu am uitat ca am promis sa va dau reteta la biriany indian.Asadar iat-o.
    Poate fi preparat cu carne de pui sau vita(halal)
    -1 pui taiat bucati
    sau
    -1kg de carne vita sau oaie taiata bucati
    -usturoi zdrobit 6-7 catei,Ginger sau ghimbir ras pe razatoarea mica ,cam o bucatica cat degetul mic.
    -sare dupa gust, 5 rosii, 1 kg de orez Basmati, 1kg iaurt, enibahar, nuca de cocos rasa, Cardamom, cuisoare, cilii rosu, cilii verde, 4-5 cepe, haldi sau se mai numeste orlando, kamun, scortisoara praf, ulei un sfert de sticla la 1 kg de orez, menta, patrunjel tocat, cateva fire.
    MOD DE PREPARARE:
    Se taie ceapa ,julien' si se pune la calit pana ce devine aurie-brun.
    Se da carnea taiata bucatele, prin usturoi amestecat cu ginger ginger rosu si haldy. Amestecati-le bine pana ce carnea este colorata iar apoi puneti carnea peste ceapa calita. Amestecati bine carnea cu ceapa si uleiul. Puneti apoi nuca de cocos cam 5-6 linguri , impreuna cu enibaharul, cardamomul, cuisoare, menta, ardeiul iute verde, scortisoara, menta............toate acestea se pun intr-o cantitate nu foarte mare , de preferat dupa gust sau preferinte, ATENTIE: puse in cantitati mari pot da un parfum si aroma prea puternice mancarii. Asadar este de preferat sa pui cu doua degete din cuisoare, cardamom, enibahar cam 7-10 boabe, menta o ligurita si jumatate, 1ardei iute (taiat rondele), rosiile taiate patrate si puse in oala impreuna cu 500 de grame iaurt. Amestecati, mai puneti daca este nevoie de un pahar de apa si lasati-le sa fiarba, acoperindu-le cu un capac, si lasate la foc mic. Intre timp puneti orezul in apa sa stea cateva minute sa se umfle.
    Dupa o ora si jumatate de la fierberea carnii impreuna cu cele mentionate mai sus , puneti orezul, adaugand apa dupa cantitatea de orez (astfel incat sa se poata fierbe normal) si patrunjelul tocat . Amestecati-le o singura data fara a mai reveni pe parcusul fierberii acesteia. Se lasa la fiert inca o ora . Dupa ce ati stins focul mai lasati acoperita oala 10-15 minute. In medie trebuie sa fiarba cam 2 ore si jumatate astfel incat carnea si orezul sa fie fierte foarte bine ,carnea sa se topesca in gura.
    POFTA BUNA

kamun = chimen
    cardamom = hel
    haldi = curcuma, turmeric, haridra, gauri (adaugat de amal)

11.  
    moderator amal's Avatar
    ayesha, am corectat putin ortografia din postarea ta, cred ca erai grabita
    am adaugat precizarile la ingrediente, pt ca sant fete care nu stiu araba si poate nu-si dau seama despre ce ingrediente e vorba.
    sper ca nu te superi.

Page 10 of 19 FirstFirst ... 89101112 ... LastLast
Thread Information
Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)