1.Diavolul este primul dusman al oamenilor.Diavolul a fost cel care a cauzat izgonirea din Rai a stramosului tuturor oamenilor.Iar diavolul este intotdeauna la panda pentru a impiedica oamenii de a intra in Paradis.El se lupta sa tenteze lumea pe calea spre Iad.Din pacate, oamenii cedeaza acestei ispite si se indeparteaza de calea lui Allah.Ei neglijeaza indrumarea pe care o primesc din partea profetilor si opteaza pentru calea gresita.
Allah l'a mustrat pe om pentru acest act nesabuit de a ceda ispitelor diavolului si de a urma calea Lui, care i'ar asigura mila si iertarea Sa.
" Ii luati voi pe el si pe urmasii lui drept ocrotitori in locul Meu,cand ei va sunt voua dusmani? Acesta este rau schimb pentru nelegiuiti! (18:50)
2.Versetul de mai sus arata ca diavolul are si urmasi.
3. Allah la facut pe diavol o sursa predominanta de influenta rea asupra oamenilor, dar El nu a dat diavolului puterea de a cauza nici bine, nici rau si nici nu i'a dat o putere ce nu poate fi contracarata.El l'a inzestrat doar cu viclenie:
"...viclesugul lui Seitan este neindoielnic,slab!" ( 4:76)
"...insa el nu poate pricinui nici o paguba fara de voia lui Allah..." (58:10)
" Si totusi el nu a avut asupra lor putere" (34:21).
4.Preocuparea diavolului este de a ispitisi de a tenta omul la acte gresite si rele:
" seitan va ameninta cu saracia si va porunceste lucruri urate..." (2:268)
" El le face fagaduinte si le da sperante amagitoare, dar seitan nu le fagaduieste decat amageli." (4:120)
Diavolul ii ademeneste la bautura si la jocurile de noroc:
" Vinul, jocul de noroc, pietrele ridicate si sagetile (pentru prezicere) sunt numai murdarii din lucrul lui Seitan..." (5:90)
Prima si cea mai importanta indeletnicire a diavolului este de a raspandi rele, desfrau si vrajba in randul tuturor fiintelor umane,iar regulile de baza ale diavolului sunt de a atrage omul spre exhibitionism , parasirea modestiei si inclinarea spre vulgaritate in comportament.
" O, fii ai lui Adam! Sa nu va dezamageasca Seitan, asa cum i'a scos pe stramosii vostri din Rai, dezbracandu'i de vestmintele lor, ca sa le arate goliciunile lor! El va vede ( el si ostenii lui) in vreme ce voi nu'i vedeti! Noi i'am pus pe seitani aliati pentru aceia care nu cred" (7:27).
Si diavolul se lupta sa faca astfel incat raul sa apara drept bine in ochii adeptilor sai:
"...s'au impietrit si Seitan le'a impodobit ceea ce faceau ei" (6: 43)
El instiga, de asemenea, pe cei care il urmeaza sa raspandeasca indoiala printre credinciosi si sa le abata atentia de la chemarea la adevar, prin provocarea unor neintelegeri si dispute.Allah ne'a prevenit in legatura cu aceasta:
" Si nu mancati din cele peste care nu s'a pomenit numele lui Allah, caci aceasta este nelegiuire! Seitanii ii vor ispiti pe aliatii lor sa se certe cu voi.De le veti da ascultare,veti fi si voi politeisti" (6:121)
Diavolul incearca, de asemenea, cu insistenta, sa'l faca pe credincios sa'l uite pe Domnul sau si sa se dedea la acte pacatoase si interzise:
" Seitan a pus stapanire peste ei si i'a facut pe ei se uite de pomenirea lui Allah.Acestia sunt ceata lui Seitan, iar ceata lui Seitan sunt cei pierduti!" (58:19)
"Aceia care au frica de Allah, cand ii atinge ceva rau din partea lu iSeitan, isi aduc amintesi iata cum ei vad ( primejdia)" (7:201).
5.Diavolul, in ciuda vehementei sale dusmanii si a intrigilor pesistente impotriva omului, nu'i poate cauza omului nici un rau si nici un bine.El poate convinge omul si il poate influienta in fiecare actiune, dar rezultatul nu ete mai mult decat tentatia si insinuarea.Este la latitudinea noastra, fiintele umane, fie sa raspundem tentatiilor, fie sa le respingem si sa ne ridicam pe inaltimi sublime prin comportamentul nostru.Pentru acest motiv Seitan spune:
<<Si cand totul va fi hotarat, va zice Seitan : "Allah v'a facut voua o fagaduinta adevarata. V'am fagaduit si eu, insa nu mi'am tinut cuvantul dat voua.Eu nu am avut nici o putere asupra voastra,decat ca eu v'am chemat, iar voi mi'ati raspuns.Deci, nu ma mustrati, ci mustrati'va pe voi insiva! Eu nu va pot fi de nici un ajutor si nici voi nu'mi puteti fi de nici un ajutor.Eu ma socotesc nevinovat de faptul ca voi m'ati facut candva asociat ( al lui Allah)!"Nelegiuitii (politeistii) vor avea parte de pedeapsa dureroasa.">>(14:22).[
Cand Iblis l'a rugat pe Allah sa'i dea ragaz pana in Ziua Invierii di domnul nostru a fost de acord, Iblis a spus:
<< A zis: "Doamne , pentru ca m'ai dus in ratacire, le voi impodobi lor(lucrurile de) pe pamant si'i voi duce pe ei toti in ratacire.">>(15:39).
Si Allah Atotputernicul a spus:
<<A zis:" acesta este un drum drept ( care duce) catre mine/ Tu nu vei avea putere asupra robilor Mei,afara numai de cei care te'au urmat dintre cei amagiti">>( 15:41'42)
"Atunci vand citesti Coranul, cauta tu ocrotite la Allah impotriva lui Seitan cel alungat si afurisit/ El nu are nici o putere asupra acelora care cred si care in Domnul lor se incred. / El ii carmuieste doar pe aceia care il iau drept ocrotitor si pe aceia care il fac pe el asociat." (16:98'100).
6.Diavolul isi va parasi adeptii in ceasurile grele si'i va trada:
<< Si ( adu'ti aminte) cand Seitan le'a infrumusetat faptele lor, zicand: "Nu este invingator pentru voi printre oameni astazi, caci eu sunt aliat cu voi!" dar cand cele doua osti s'au vazut una pe cealalta, atunci s'a intors el pe calcaie si a zis:" Eu nu am nici o legatura cu voi! eu vad ceea ce voi nu vedeti! Eu ma tem de Allah">> (8:48).
<< (Ei sunt) asemenea lui Seitan, cand ii zice omului: "Fii fara credinta!" , iar dupa ce el ramane necredincios, el zice: " Eu nu am nici o vina in privinta ta! Eu ma tem de Allah...">> (59:16)
Thread: Diavolii
Results 1 to 2 of 2
|
|
-
02-18-2008, 11:13 PM
Cei ce se leapada de credinta din randul djinilor se numesc diavoli.Tatal lor este Iblis.Unii oameni sunt de parere ca Iblis este un inger, dar el, de fapt, este un duh,datorita urmatoarelor motive:
1. Allah a glasuit astfel in Sfantul Coran:
"Si cand Noi leam spus ingerilor:"Prosternati'va dinaintea lai Adam!", sau prosternat ei, afara de Iblis care era dintre djini si nu s'a supus poruncii Domnului sau..."(18:50)
2. Iblis nu s'a supus Domnului sau in timp ce ingerii:
"...nu se razvratesc impotriva lui Allah in ceea ce le porunceste..."(66:6)
3. Sfantul Coran spune ca Ibllis a fost creat din foc: Allah a spus:
" Ce te'a oprit sa te prosternezi, cand ti'am poruncit? A raspuns:" Eu sunt mai bun decat el! Pe mine m'ai facut din foc, iar pe el l'ai facut din lut!"( 7:12)Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
-
02-19-2008, 12:51 AM
Doar Allah ma poate judeca!
<< ''Muhammad este Trimisul lui Allah. Iar aceia care stau alaturi de el sunt aspri fata de necredinciosi si sunt induratori intre ei....''>> (48:29)
<< Acela care doreste o alta religie decat Islamul, nu-i va fi acceptata si el se va afla in Lumea de Apoi printre cei pierduti.>> (3:85)
| « Previous Thread | Next Thread » |
| Thread Information |
Users Browsing this ThreadThere are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests) |